懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

男爵府

但唔會覺得好似好唔自然?

禁止發言

侯爵府

deolete.

大宅

原帖由 lindabb 於 09-8-9 09:44 發表

it depends on whether you feel comfortable. if yes, it's fine. if not, ask her to leave.

i think my 99 is too talkative, very troublesome, may disturb me. so i think i won't let her see.

don't feel shy to ask her leave. breastfeeding is time for you and bb only.

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

我99就冇入黎 係個工人冇靖靖貢入黎 同我講番佢個時畏人奶d野 講真 我畏緊阿b 都冇心机聽你講la
原帖由 lukloiloi 於 09-8-9 16:14 發表
我估如你99唔講咁多野, 你會好過D。不過無辦法啦! 下次係鎖埋間房, 唔好比佢入房LAW

大宅

睇過呀,响醫院時,餵奶時姑娘會抱BB埋床比我,我特登叫佢响嗰個時間嚟睇BB,唔洗隔住育嬰室塊玻璃嘛,我覺得冇咩呀,餵奶梗係咁架啦,返到屋企我係床度餵完奶,就出廰泵奶,工人同奶奶行過都會見到架,佢地又唔會眼定定咁望住我個胸,大家各自做自己嘢,冇咩特別呀,諗諗下,佢當時又真係冇咩講過,可能佢唔係餵人奶,所以冇嘢發表

複式洋房

我唔鐘意時就唔俾啦!睇心情!工人我反而無乜所謂。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有呀, 佢企係我間房, 賴C唔走, 叫極都係咁, 咪叫老公嗌佢出房囉, 佢呢個時間先開口話, 有咩所謂喎!

如果我無所謂都唔會再三要求你出去喇, 叫咗幾次都證明我介意喇, 點解仲要賴C呢?

我同99不嬲都冇兩句, 只係大時大節先會見到面, 就算住係對樓成八年咁耐, 佢上嚟嘅次數, 5隻手指都數得晒, 擺到明係唔熟喇, 唔知點解我阿仔出世後, 會突然熟落咁多, 多到你嚟睇我打出個胸嚟餵奶都無所謂囉!

原帖由 lindabb 於 09-8-9 09:44 發表

禁止訪問

大宅

咁變態 下次餵奶時鎖門,等佢入唔到嚟,敲門都唔開,話餵緊奶,咩事都一陣先!:;pppp:

原帖由 gracelam123 於 09-8-10 00:23 發表
睇住我覺得吾係好大問題,
問題係奶奶 會一路 睇一路講野,

仲要一路睇, 一路搵佢自己隻手按
底我個胸,話驚我傘住bb個鼻,咁 我先覺得好有問題!

...

男爵府

老實講我接受唔到...... 你話我保守定咩都係咁話啦! 我奶奶都叫我係廳到餵架, 我無理佢入左房慢慢享受同 b 女的 private time... 不過呢啲都係好多個月前的事 lu!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我唔會比佢入囉.....呢 d 係我同 bb 既親子時間, 除左老公, 我應該唔會比其他人睇喇....

複式洋房

原帖由 我係好媽媽 於 09-8-10 10:29 發表
我唔會比佢入囉.....呢 d 係我同 bb 既親子時間, 除左老公, 我應該唔會比其他人睇喇....

非常同意,呢件事太私人了,除左老公,我都一定唔會俾其他人睇住我餵奶,自己媽咪都未必會啦,更可況奶奶。

伯爵府

我覺得比工人睇反而冇咩野,但99就唔可以lu!

禁止訪問

複式洋房

有呀!我同99感情好好...所以不會覺得怕羞...

大宅

買多件餵奶用的圍裙/披肩,好似剪頭髮圍住嗰條布咁樣o既呢,罩住等佢冇得睇,得上面個領位夠你睇住BB食奶,唔夠位比佢裝,佢應該唔會伸隻手埋嚟啦或揭高件衫嚟睇呀

好在我奶奶响呢方面冇咩意見,唔係我一定會發癲,如果佢搞搞震的話我真係會叫佢走開架,我自己識搞啦奶奶,又唔係第一個,你坐下先啦,姑娘話唔洗拑住呀,總之任何我唔鍾意D嘢都話姑娘話,醫生話,陪月話,阿邊個話啦

原帖由 gracelam123 於 09-8-10 13:44 發表
佢吾同我住嫁!
我上 一胎, 在醫院時, 佢就係 咁! 得條布, 無得鎖門, 佢 係都要睇住, 按住, 吾 通叫佢走咩!

下星期我 生第2胎, 我同老公講定, 叫佢吾 好比奶奶再咁做! 我自己 覺得好吾舒服.自己媽咪都吾 想, 奶奶就 ...

首頁

尾頁

跳至