嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

陳仕文醫生好定係李雅兒醫生好D

我想帶個囡去睇傷風腸胃炎, 請問銅鑼灣恆隆中心的陳仕文醫生好定係李雅兒醫生好D? 謝謝你們的意見.

洋房

Re: 陳仕文醫生好定係李雅兒醫生好D

我bb睇開李雅兒, 佢都ok, check 得幾仔細.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我對仔女睇陳仕文,不過李雅兒都好多人睇,兩個醫生都好.

大宅

兩個醫生都細心,但覺得李雅兒較商業化

我有兩個小寶貝!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我d仔女都係睇李雅兒, 佢都幾細心

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

李雅兒較商業化

珍珠宮

HinMa,

想請問你對仔女睇陳仕文, 平均每次診金幾多$呀? 唔該!

係咪要預約, 要唔要等好耐?

大宅

育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

多謝咁多位媽咪比意見, 但我想問mattiemama同埋janetngan2, 點解你地話李雅兒較商業化?係咪佢無睇症好公式化, 無乜人情味?

複式洋房

My bb's dcotor is 陳仕文醫生, I've not tried 李雅兒醫生, so cannot compare. Just comment on 陳仕文醫生, he is very patient and detail even there are a lot of other bbs at his clinic. But u may need to wait +1.5 hrs. Of course, u must make appointment la.

複式洋房

Snoopy211,
陳仕文每次診金 around $250
[size=x-small]Sept-25-2004 : 2.9 kg (born)

大宅

佢問得好詳細,同細心,但係我呀仔第一次去睇症,佢就介紹一隻我知道好貴嘅新藥俾我地,我呀仔有睇其他兒科專科,佢地同樣話隻新藥嘅效果好因人而異
jcdad 寫道:
多謝咁多位媽咪比意見, 但我想問mattiemama同埋janetngan2, 點解你地話李雅兒較商業化?係咪佢無睇症好公式化, 無乜人情味?
我有兩個小寶貝!

珍珠宮

florencels,

預約左都要等個半鐘? 唔係卦? 我都係有朋友介紹佢話幾好, 但係冇提過要等成個半鐘...

大宅

係呀....好多時都要等好耐架
Snoopy211 寫道:
florencels,

預約左都要等個半鐘? 唔係卦? 我都係有朋友介紹佢話幾好, 但係冇提過要等成個半鐘...
我有兩個小寶貝!

大宅

我會唔會看錯陳仕文收咁平????? average HK$250.00

大宅

請問陳仕文大約甚麼年紀?

公爵府

我仔仔睇陳仕文醫生, 佢好細心, 診金around $250
我諗佢around 45-50歲到啦

大宅

Oh, I see, thanks MrsNg.

複式洋房

我無見過李醫生, 不能作比較, 但陳醫生的確很細心, 又有耐性, 解答問題又詳細, 有時有些小問題, 我打電話去問他, 他也樂於回答, 不用少少事也帶bb去看診所!(他常說:大部分問題也可在電話中解決)
他的收費的確不貴, 我在醫院生bb時, 他每次來看bb, 也只收$200!
我有個可愛的小公主~~殷殷(05年1月27日St.Paul出世)
:-o :-D

複式洋房

U can always find a lot of patients (kids/babies) with their parents together, waiting outside his clinic even on Sunday morning. But he is really a good doctor.

大宅

我未曾試睇佢地兩位, 但見你們講得咁好, 我會介紹我的朋友試下又或者我都會試下睇睇.

首頁

尾頁

跳至