親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

珍珠宮

innisfree skincare products!!!
Really cheap to buy but good quality!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

醒目開學勳章

Where to buy in Korea? In department store?
原帖由 wai001 於 09-10-2 22:02 發表
innisfree skincare products!!!
Really cheap to buy but good quality!!!

大宅

我八月剛去完韓國, 分享左d skincare, 你睇下岩唔岩.

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2580570-1-1.html

另外都有人問同你差唔多嘅問題.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2631557&page=1#pid37675995

大宅

原帖由 GG9190 於 09-10-3 11:05 發表
Where to buy in Korea? In department store?
明洞

珍珠宮

醒目開學勳章

Are you going by join tour or by yourself?
If it is easy to go by yourself?

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-10-4 02:39 發表
我八月剛去完韓國, 分享左d skincare, 你睇下岩唔岩.

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2580570-1-1.html

另外都有人問同你差唔多嘅問題.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2631557&page=1 ...

大宅

原帖由 GG9190 於 09-10-4 10:18 發表
Are you going by join tour or by yourself?
If it is easy to go by yourself?
我join旅行團, 去之前做晒功課, 要買咩 print 定個 list 出黎, 去到明洞 d 店比張 list 個 sales 執貨, if not 係唔夠時比你一間一間 skincare shop 慢慢揀.

if 你係自由行就可以慢慢揀.

珍珠宮

醒目開學勳章

咁可唔可以比你個list我参孝! Thanks!
原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-10-4 11:50 發表
我join旅行團, 去之前做晒功課, 要買咩 print 定個 list 出黎, 去到明洞 d 店比張 list 個 sales 執貨, if not 係唔夠時比你一間一間 skincare shop 慢慢揀.

if 你係自由行就可以慢慢揀. ...

大宅

原帖由 GG9190 於 09-10-4 16:41 發表
咁可唔可以比你個list我参孝! Thanks!
你有無睇我果兩條 link, show 左喎.

innisfree

我今年八月才去完韓國, 朋友介紹我買哩隻brand. 我咪買黎試下, 我雖然第一次用佢, 但巳經愛上了.

佢有分好多種line.

green tea ~ 綠茶 (for 夏天)
olive ~ 檻欖(for 冬天)
lavender ~ 薰衣草(for 保濕)
wine ~ 紅酒 (for 清潔)
mint ~ 薄荷 (for 收毛孔)
7herbs ~ 草本 (for 美白)
等等.

我買左
Lavender (薰衣草~保濕) : skin x2, lotion, essence, eye cream & sleeping mask x2.
Green Tea (綠茶~清爽-夏天用) : essence, aqua gel cream & eye cream.
7Herbs (7種草本~美白) : essence, spot essence x2, sleeping gel & eye cream x2.
Mint (薄荷~清潔) : cleansing, skin, essence, gel cream, clean & up pack x2, black head out balm, goodbye sebum tightening pore x3, O2 pore mask pack & mineral mist.
Olive (檻欖~潤-冬天用): oil, cleansing, essence & rich cream.
Wine (紅酒~抗氧化): essence x2, softener x2 & sleeping pack x2.
ECO : sunblock milk SPF40 PA++

你可以主攻精華 & 眼霜, 都係講緊幾拾蚊一支, 好鬼平, 哩兩款hk買咩品牌都貴, 起碼二百幾以上, 所以你可以買多些精華 & 眼霜.

另外, innisfree ~ mint - O2 pore mask pack 清潔泡泡, 我勁推介, 10,000won 折埋連退稅都係五拾幾蚊, 勁好用, 如果你會買哩隻brand, 可否順便幫我買四支, 佢圓形藍色樽, 似牙簽桶.

etude house ~ auqa sherbet gel cream 12,000won 水份面霜又係好正.

laneige ~ box set 勁平, 67,000won(under hk$400). 有用開都會入貨. 我都買左2sets. 佢有爽膚水(hk$190)+保濕液(hk$210)+water bank cream(hk$250), 另外有旅行裝嘅洗臉+爽膚水+保濕液+精華+water bank cream. 如果在hk單買都over hk$650, 未計旅行裝果d, so 超抵.

skinfood ~ hk都有專門店, 價錢係hk三分一, 又係超抵, black suger mask , aloe mask 都買得過, 我有用開, ok的. 佢有隻蕃石"扭"sleeping mask 正.

innisfree , etude house , laneige & skinfood 在明洞有得賣.

imselene ~ olive water drop essernce hand cream 勁正 1000won/支(紫色牙膏裝50g), 在任何一間watson都有得買, 做手信最抵, 佢係水珠hand cream, 我上次買20支都唔夠份, 得的話, 幫我買10支.

以上係我所買的東西, 你照住買都無死, 唔買只會返黎後悔 + " drum"心,

希望幫到你.

珍珠宮

醒目開學勳章

Many thanks!

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-10-4 18:35 發表
你有無睇我果兩條 link, show 左喎.

innisfree

我今年八月才去完韓國, 朋友介紹我買哩隻brand. 我咪買黎試下, 我雖然第一次用佢, 但巳經愛上了.

佢有分好多種line.

green tea ~ ...

子爵府

原帖由 chloe18媽媽 於 09-10-2 19:31 發表

記得去skin food度買野, 個價係香港既一半(起碼).

大宅

原帖由 rclamlam 於 09-10-6 14:10 發表

記得去skin food度買野, 個價係香港既一半(起碼).
係三分一至岩.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章

今個月尾會去 Korea 旅行, 唔知各位知唔知邊度買雪花秀會平過 HK 呢? Thanks!
:cheeze:  :wave:

大宅

原帖由 ctang97 於 09-10-7 10:00 發表
今個月尾會去 Korea 旅行, 唔知各位知唔知邊度買雪花秀會平過 HK 呢? Thanks!
樂天百貨 & 機場 免稅店

珍珠宮

韓國首爾明洞o既shopping街,有齊好多可以值得買o既牌子,如skinfood, etude house, Laneige, innisfree, Hanskin, It's skin, TonyMoly, ..... 超正!!!
不論係join tour or 自由行,都好easy可去到wor!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

如果去唔到明洞lotte department store 9/F duty free shop 買,可最尾在機場禁區內stilla duty free shop 有雪花秀counter 可買,都一定比hk平!!!

原帖由 ctang97 於 09-10-7 10:00 發表

大宅

如果你去炮菜學校,
你記住要買佢新出--用炮菜汁醃八瓜魚.....
超好味 !

大宅

原帖由 kamankit 於 09-10-8 15:06 發表
如果你去炮菜學校,
你記住要買佢新出--用炮菜汁醃八瓜魚.....
超好味 !
好似最貴係哩隻添呀.

侯爵府

唔知有無平o既相機鏡頭賣呢?

子爵府

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-10-6 21:50 發表
係三分一至岩.

唔係喎, 睇下你買邊條line喎, 我去買個陣真係有部份貨半價至60%架.

首頁
12345...6

尾頁

跳至