自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100306/00176_005.html

小朋友好可憐

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點解要搞到咁啫,分開未分開囉,個小朋友好慘呀,可能以後都唔鍾意生日喇!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

I just want to know what the XXXX her mother is doing?! Mahjonging?! On her daughter's BD?! She is already 綜緩'ing ga la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Have 雙糧already!!!!!!!!!!!!!!!!!!! She still don't stay home and take care of her daughter?! She should really be jailed ar!!!!!!!!!!!!!!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

個小朋友係最無辜和最可憐!

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小朋友好可憐呀.

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好慘呀

大宅

好媽媽勳章

令人心酸,想像吓一個小女孩深宵自己點臘燭,唱生日歌比自己聽

公爵府

poor

大宅

珍珠宮

真係心酸!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

好慘呀!睇到眼濕濕.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇完篇報導,又諗起個場面,我都眼濕濕呀,可能我都係婚姻破裂,自己都有個囡囡,雖然囡囡依家都係跟我,但如果將自己代入呢個小朋友角色,真係好可憐!!
原帖由 muimui媽 於 10-3-6 11:54 發表
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

侯爵府

環保接龍勳章

ME TOO!

原帖由 VKwan 於 10-3-6 12:14 發表
真係心酸!
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

報紙話父母都係攞綜援, 但各有各精彩, 2個都係三十幾, 唔係話做唔到嘢, 既然攞得綜援, 點解唔全心全意照顧小朋友? 竟然各有各玩, 一個上咗大陸, 一個去咗打牌. 悲劇唔係由社會做成, 係由不負責任o既父母做成的, 政府應該檢討綜援濫發o既問題.

珍珠宮

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-3-6 12:53 發表
報紙話父母都係攞綜援, 但各有各精彩, 2個都係三十幾, 唔係話做唔到嘢, 既然攞得綜援, 點解唔全心全意照顧小朋友? 竟然各有各玩, 一個上咗大陸, 一個去咗打牌. 悲劇唔係由社會做成, 係由不負責任o既父母做成的, 政 ...

兩位三十幾歲嘅'綜援人士',一個北上,一個打雀,但偏偏無力工作,大家認為現今綜援制度如何?究竟幫助呢類人定害咗呢??????
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

好媽媽勳章

好自私
點解兩個大人唔可以為左個女暫停戰事呢?離婚已經造成小朋友唔開心,一年一次生日會仲要俾個不開心,淒涼回憶.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-3-6 12:53 發表
報紙話父母都係攞綜援, 但各有各精彩, 2個都係三十幾, 唔係話做唔到嘢, 既然攞得綜援, 點解唔全心全意照顧小朋友? 竟然各有各玩, 一個上咗大陸, 一個去咗打牌. 悲劇唔係由社會做成, 係由不負責任o既父母做成的, 政 ...

正確,成日講攞綜援,係因為要全力照顧子女,答應左小朋友會同佢慶祝,但係竟然深夜都未返,小朋友怕過左生日所以自己點生日蛋糕,好可憐,聽到都心痛。用小朋友做籍口攞綜援,但自己去玩,不可以原諒,要拉佢地去「花廳」,同以後唔準攞綜援。

最不該是當佢地唔理D小朋友,將來學壞了,就賴政府比唔夠資源佢地,扮可憐。

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 muimui媽 於 10-3-6 11:54 發表

agree

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

呢D咁既人,唔因該再批綜援俾佢哋了,咁得閒!

首頁

尾頁

跳至