自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

都係儲定食糧穩陣
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

..............
星期六老公生日, 仲話想一家人去玩tim.....

伯爵府

我之前話儲定糧都係咁俾人話誇~~

不過就算我儲咗糧,都希望佢唔好真係落足咁多日~~

原帖由 rabbit75 於 10-9-20 10:32 發表
都係儲定食糧穩陣

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

珍珠宮

糧就唔洗儲,但中秋落雨好掃興囉....
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

伯爵府

其實我唔止打風會儲糧,由大肚開始,我只要見到天氣預告有幾日大雨警告,我都會買定餸,我住呢度,要行大段無瓦遮頭嘅路至去到街市商場,落大雨真係好麻煩。

原帖由 pugbb 於 10-9-20 10:38 發表
糧就唔洗儲,但中秋落雨好掃興囉....
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew

別墅

醒目開學勳章

原帖由 Kuri 於 10-9-20 10:48 發表
其實我唔止打風會儲糧,由大肚開始,我只要見到天氣預告有幾日大雨警告,我都會買定餸,我住呢度,要行大段無瓦遮頭嘅路至去到街市商場,落大雨真係好麻煩。
...

就算我樓下係商場, 有大型超巿, 街巿, 全天候有瓦遮頭,
都要儲定少少糧喺屋企,
因為個個都識得去掃貨, 我估就算而家落去買嘢都係"百冇"

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

果風米好大囉

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢幾日都有大雨

子爵府

畀面勳章

請問會唔會打8號架??
出面超熱, 又駒焗.....

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

畀面勳章

咁有無機會8號呀.?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Kuri 於 10-9-20 10:48 發表

...

我今日去買餸, 都順便買多包娃娃菜, 就算打起上黎, 都可以食公仔麵!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

今日聽石鏡泉講,呢個風有機會打回頭風,唔知真唔真呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 我想生三個 於 10-9-20 11:22 發表

聽日最接近香港,我覺得應該挂8號,不過天文台挂唔挂就唔知....
個風已經登陸&減弱成強烈熱帶風暴喇...近幾小時仲一直向偏北方向行,移內內陸地區,t8可能性真係不大,我個人覺得最多t3
你地反而擔心落大雨會紅雨黑雨好過啦,佢d雨帶都好勁...我地實食得中

伯爵府

哈哈,你個名好得意,亦令我想起今朝我 6299 就真係當我耳邊風喇~~我今朝同佢地講,天文台話下午可能落大雨,可能三號風球,叫佢地唔好嚟,佢地就答我:係咩?三號又點?我地都會嚟~~(註,我 99 真係廋到風都吹得起,佢地年紀又大~~激死我)

原帖由 爾邊峰 於 10-9-20 10:55 發表

就算我樓下係商場, 有大型超巿, 街巿, 全天候有瓦遮頭,
都要儲定少少糧喺屋企,
因為個個都識得去掃貨, 我估就算而家落去買嘢都係"百冇"

大宅

我都覺得有黑雨多D....

男爵府

畀面勳章

係庸人之國, 好 :

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

黑雨多, 仲要喺放工時間
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少