自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

話說頭先有人敲門(系個後生仔,大概20歲出頭)話系i-cable職員(好死唔死,我系用緊有線寬頻,佢又知我姓咩,甘我咪開門俾佢入來囉),問我上唔上到網,話大廈天線維修過,入來幫我check下網絡,又要睇我部寬頻機,話:哈?甘就上到網咖啦?(我啱啱先上完網,梗系上到啦,當我傻咖咩!!)跟住我見佢準備系我部電腦到(網址欄)輸入啲嘢(數字),我就話,你唔好搞我部電腦住,你宜家想點先??佢就話:‘幫你check返網絡問題,有好多人話上上下斷線啊嘛!’我話唔使啦,宜家上到網就得啦!佢話:‘通知咗你先生咖啦’我就即刻打俾我老公,我老公話梗系無啦。啱啱有保安巡樓經過,我即刻叫住佢。就趕咗個後生仔走!!!!!!!!:;pppp:

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

有冇打去i雞保問???

子爵府

嘩,好狼喎!!真係職員定係賊呀?
似乎想套你電腦d資料......

男爵府

Woo ....... chiseen ....
actually that guy hv any pass ?
b4 i also hv something like that case . hv one guy tell my mum now can free give one mth something " 收費電視 " for us to use , then my mun tell her why can free . haha.......that guy just said cos now u live that court so now our promotion can free for you to try . Then my mun just said "Why our manage department hvn't told to us first , maybe u go with them here again then i'll reply you "..... then that guy hear that said " chiseen " then leave .....

So ..... i always think many bad guy is use "寬頻 or收費電視 " excuse want to do something lor....

so must take care ar .....

原帖由 小熙熙 於 10-10-9 17:15 發表
話說頭先有人敲門(系個後生仔,大概20歲出頭)話系i-cable職員(好死唔死,我系用緊有線寬頻,佢又知我姓咩,甘我咪開門俾佢入來囉),問我上唔上到網,話大廈天線維修過,入來幫我check下網絡,又要睇我部寬頻機,話:哈?甘就上到網咖啦?(我啱啱先 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果有保安喺度,我就唔會放佢走....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

你又夠膽比佢入門既?

大宅

好媽媽勳章

年尾,各位小心門户.

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我會報警,俾多D人知唔好上當

子爵府

我都試過類似經驗,晚飯時間有人gum門鐘,開門見個後生仔話係無線職員,show完工作証講咗一大堆理由,然後叫我比個高清盒remote佢幫我set番d嘢喎,我即刻閂門call 實Q

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

其實佢想呃咩呀?

伯爵府

唔好比佢入屋

珍珠宮

醒目開學勳章

死la...我既情況同你一樣,係now既,佢話叫我比個remote佢幫我set番d野,我就聽左佢講,見佢禁禁禁咁,都唔知禁左d咩

原帖由 helentong 於 10-10-9 17:59 發表
我都試過類似經驗,晚飯時間有人gum門鐘,開門見個後生仔話係無線職員,show完工作証講咗一大堆理由,然後叫我比個高清盒remote佢幫我set番d嘢喎,我即刻閂門call 實Q ...

禁止訪問

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 whoareyou 於 10-10-9 17:41 發表
如果有保安喺度,我就唔會放佢走....

me2, 仲會拿拿聲報警添,唔想其他人受害.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

咦!check你電腦博乜呢??

其實千祈咪放人入屋,佢有刀仔就大獲啦!
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

就算用緊佢地服務都唔可以比人亂入屋,除非係自己call佢上姐。

大宅

好媽媽勳章

頭先我去街果陣,見到佢仲系10樓(06:00pm)就同保安講,保安話唔好理佢 下次唔好俾佢入屋企。。。。。啱啱去完街返來,仲見到佢系返我地呢層(08:45pm)。。。

大宅

好媽媽勳章

我驚佢會植入木馬系我部電腦度,或者系我部電腦度唔知開通啲0咩服務之類 .....所以唔俾佢繼續
原帖由 nz 於 10-10-9 18:35 發表
咦!check你電腦博乜呢??

其實千祈咪放人入屋,佢有刀仔就大獲啦!

首頁

尾頁

跳至