跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

好開心呀

大宅

醒目開學勳章

原帖由 ilovematthew 於 10-11-22 14:57 發表
好開心呀

岩岩見到..恭喜晒呀!! 唔洗再等第2輪. 你幾多分呀?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 giveupaguy 於 10-11-22 15:15 發表

岩岩見到..恭喜晒呀!! 唔洗再等第2輪. 你幾多分呀?

得15分, 出年到你個仔了, 諗定未 ?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 ilovematthew 於 10-11-22 15:23 發表

得15分, 出年到你個仔了, 諗定未 ?

啊. 你真係好順利呀! 我都係得15分...諗好左都係跨區91網的火炭培基. 相信好難難難有機會...因佢係教會學校.
好羨慕你. 一次成功. 無後顧之憂

男爵府

My son got the seat at Leung as well.

原帖由 giveupaguy 於 10-11-22 15:40 發表

啊. 你真係好順利呀! 我都係得15分...諗好左都係跨區91網的火炭培基. 相信好難難難有機會...因佢係教會學校.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 giveupaguy 於 10-11-22 15:40 發表

培基真係幾難, 有朋友今次第一志願培基都唔得, 喺馬鞍山住, 大抽獎就不可以再揀了

大宅

醒目開學勳章

原帖由 ilovematthew 於 10-11-22 16:18 發表

培基真係幾難, 有朋友今次第一志願培基都唔得, 喺馬鞍山住, 大抽獎就不可以再揀了

所以都有個心理關口...如果堅持呢間. 只有叩門有機會; 如果選番89網內的. 更加唔識點選. 你呢間有無校車返mos?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 giveupaguy 於 10-11-22 16:37 發表

所以都有個心理關口...如果堅持呢間. 只有叩門有機會; 如果選番89網內的. 更加唔識點選. 你呢間有無校車返mos?

有, 點解我堅持要選沙田 ? 因為沙田的中學好過馬鞍山, 因為選中學 又要跟番 小學的區來收生, 馬鞍山我諗唔到邊間中學 比較好的, 除非小朋友在小學 能拿到10分10分好的成績

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 star1402 於 10-11-22 15:57 發表
My son got the seat at Leung as well.

唔知做唔做到 同學仔 ??

男爵府

I believe 88,89 and 91 in the same secondary school net. you can check the website of MOS Holy Spirit, many of their student got seats in Shatin Band 1 secondary school.

原帖由 ilovematthew 於 10-11-22 16:40 發表

有, 點解我堅持要選沙田 ? 因為沙田的中學好過馬鞍山, 因為選中學 又要跟番 小學的區來收生, 馬鞍山我諗唔到邊間中學 比較好的, 除非小朋友在小學 能拿到10分10分好的成績 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 star1402 於 10-11-22 16:54 發表
I believe 88,89 and 91 in the same secondary school net. you can check the website of MOS Holy Spirit, many of their student got seats in Shatin Band 1 secondary school.

啊, 是嗎 ?

男爵府

你個朋友係咪我呀 ?

原帖由 ilovematthew 於 10-11-22 16:18 發表

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

大宅

我都係唔中培基, 要等大抽獎, 幸好我是91綱, 下轉睇睇好唔好彩

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Ivyl 於 10-11-22 22:39 發表
你個朋友係咪我呀 ?

你係其中一個啦

民房

del

大宅

醒目開學勳章

原帖由 yiuyiu213 於 10-11-23 00:46 發表
我都係唔中培基, 要等大抽獎, 幸好我是91綱, 下轉睇睇好唔好彩

可以大抽獎都好啦..我只可以叩門咋!
想想下...都唔知自行分配學位時填唔填好!? 我見有家長提及. 培基凡有叩門都有會in. 如果係的話..都想留起自行分配學位的quota..

男爵府

馬鞍山區都可以選擇沙田中學讀的~

子爵府

原帖由 giveupaguy 於 10-11-24 13:28 發表

可以大抽獎都好啦..我只可以叩門咋!
想想下...都唔知自行分配學位時填唔填好!? 我見有家長提及. 培基凡有叩門都有會in. 如果係的話..都想留起自行分配學位的quota.. ...

咁我想問係咪自行分配學位時填咗嗰間派唔倒之後嗰間就唔可以叩門喇?thanks!!!

男爵府

BK Milk勳章

恭喜~恭喜~
我囡囡出年K3,都有諗過呢間小學... 都係得15分,希望有機會做同學仔啦~~
聽過呢間學校OK,環境又好。

大宅

醒目開學勳章

原帖由 KUROMI-BB 於 10-11-26 11:45 發表

咁我想問係咪自行分配學位時填咗嗰間派唔倒之後嗰間就唔可以叩門喇?thanks!!!

唔係呀..
我本身係89的...我指的培基係91的
所以我只可以在第1次的自行派位 及 第2次的甲時填上. 當第2次的乙時.只限同區大抽獎. 到時如果我仲想培基. 就一定要叩門囉.

首頁

尾頁

跳至