跳至

首頁

尾頁

複式洋房

依家成日好想食d唔食得嘅野,例如雪糕,汽水,煎炸野,辣野,魚生...又唔飲得酒...真係好想偷食,希望自己夠定力啦!

大宅

我都係呀,未有蝦米仔之前我好重意食魚生打邊爐同飲酒,又超鍾意食糖同雪糕,自從有左蝦米仔之後,所有野我都戒晒,有陣時同老公出街食飯,佢知我想飲凍野,就會叫杯我鍾意飲既凍華田,等我可以耐唔中飲一啖半啖咁

複式洋房

我都係一樣呀, 好想飲冰凍可樂, 食 Yogurt ,食雪糕, 食燒鵝, 三文魚..... 就黎忍唔住喇.......

別墅

其實我除左煙酒, 魚生壽司之外, 其他我都照食

複式洋房

畀面勳章

我間唔中都去食sushi . 真係好正 hohoho

大宅

除左煙酒, 自助餐,軟雪糕,魚生壽司之外, 我樣樣都照食

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 devilmelody 於 10-11-28 21:29 發表
依家成日好想食d唔食得嘅野,例如雪糕,汽水,煎炸野,辣野,魚生...又唔飲得酒...真係好想偷食,希望自己夠定力啦!

你所列出黎o既野....除左酒之外...
我咩都食齊哂啦...無戒過.....
魚生就19號食左差唔多成2磅
雪糕琴日先食完......屋企一定有存貨
辣野就係食親粉面都一定係辣嫁啦.....
早2日先食完麻辣紅薯粉.....
煎炸同汽水就岩岩宵夜食左麥當當~~~

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

複式洋房

以前都鐘意同朋友出去飲酒, 同埋老公做紅酒成日都覺得開酒飲
但酒我就真係一滴都唔敢掂
coke zero成日都心思思想飲, 又係唔敢掂
上次打邊爐, 叫老公買罐忌廉黎痴幾啖咋
反而雪糕真係忍唔到, 飲過幾時啦
魚生我諗住遲d先食

大宅

MommyPanel勳章

coke zero 我會叫老公飲, 自己痴一啖
有左之後無食過雪糕, 或者遲d 先啦
魚生都無食過, 生野唔好博呀..

別墅

汽水,雪糕,芒果,菠蘿等等,我平時其實唔係特別恨食,唔知點解而家就勁想食,就來忍唔住啦!

其實西醫冇話要戒口,係咪食少少都唔怕呢?不過生野就可免則免喇,怕有細菌呀!

唔知乳酪食唔食得呢?因為一定要凍食,冇理由熱食假?

大宅

我近來也戎唔到口

大宅

乳酪我有食呀, 會係雪櫃度拎出黎灘一陣冇咁凍先食

大宅

雪糕到現時為止, 食過一啖, 哈哈~
魚生食一兩片,
沙律會食少少,
可樂, CC LEMON飲少少, 但唔敢多,
煎炸野冇戒過, 因為食煎炸野特別好胃口, 日韓燒照食~
乳酪每朝搵熱水浸暖先食.
其他對皮膚唔好既生果冇掂過, 真係驚對BB會唔好.
覺得自己最叻既係冇食過辣野, 我本身係無辣不歡, 食麻辣火煱都要大辣, 食咖哩都要最辣果種, 不過我知自己一食不可收捨所以唔敢開頭

別墅

我都係除左酒,蛇,羊之外,其他都照食,西瓜都有食少少~

大宅

原帖由 sugarhungtse 於 10-11-29 16:15 發表
我都係除左酒,蛇,羊之外,其他都照食,西瓜都有食少少~

你就好啦
我老爺奶奶同我阿爸阿媽完全相反
我俾老爺奶奶見到我食薯餅都話我好食薯餅..叫我老公唔好俾我食
我媽媽爸爸就話乜都食得, 西洋菜湯都話唔怕飲...
如果佢地溝暈就好

其實已經好多野唔食得....食小小熱氣野又何妨
我媽陀我地三個果陣, 乜都食, 個個皮膚都好好, 身體又健康
我奶奶陀我老公兩兄弟時, 乜都揀食, 一日飲兩支奶, 出世果陣皮膚好喎, 但大左咪兩個都對蝦蟹敏感...
我平時一個人食半斤蝦都得...
但我食完蝦錫啖老公佢都會皮膚敏感...

所以話乜乜唔食得果d..我都係信d 唔信d..
唯有係唔好食咁多架咋~ 唔會完全唔食~
何況~ 人地外國人都係乜都食ga la...唔通人地個個都有濕疹咩....我又唔信佢地大肚會唔食薯條囉...

大宅

講起食薯條...我都食左兩次魚柳飽餐, 因為食唔到魚, 魚柳飽又食得落喎~咪親老公唔係度個時食囉

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有食炸嘢熱氣嘢呀~ 因為我係寒底~ 而且唔過量~ 只食一至兩件.....麥當當都有食....
不過我都介得好清~ 因為有個特務老公喺身邊 ....生冷嘢~ 凍飲品~ 寒涼嘢~ 無鱗魚~ 鴨鵝蟹海鮮全部無得食....
日日都食魚,豬,牛,雞同蛋~
菜只可食菜心,菠菜,西蘭花同豆苗~
湯只可飲花膠, 蕃茄薯仔魚同節瓜豬骨湯...
飲品只可飲熱鮮奶, 阿華田同熱檸蜜~
我好想好想好想大口大口咁飲啖冰凍雪碧~ 跟住一大啖胃氣吐出嚟呀!!!!
我相信我過咗3個月之後會偷食

別墅

好媽媽勳章

我乜都食, 汽水唔飲可樂, 但飲橙汁汽水, 其它乜都食少少, 唔過量就得

yoghourt唔怕食, 對bb皮膚好好, 我個女好鍾意食, 所以我個雪櫃經常都有存貨

大宅

原帖由 sytckm 於 10-11-30 01:43 發表
我有食炸嘢熱氣嘢呀~ 因為我係寒底~ 而且唔過量~ 只食一至兩件.....麥當當都有食....
不過我都介得好清~ 因為有個特務老公喺身邊 ....生冷嘢~ 凍飲品~ 寒涼嘢~ 無鱗魚~ 鴨鵝蟹海鮮全部無得食....
日日都食 ...

我前晚d 胃氣谷得好辛苦, 最後老公落樓買左罐雪碧俾我
我飲左一啖, ur 胃氣 ur 左半分鐘, 超勁
即刻舒服哂
最後我都係飲左半罐only
因為唔知點解而家唔中意食甜野.....覺得全部野都變得超甜

複式洋房

我尋日都偷食左壽司...實在忍唔到啦...哈哈

首頁

尾頁

跳至