跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地預產期幾時呀 我1月20呀!
好緊張好緊張! 唔知有冇機會撞到你地呢!

複式洋房

我1月15日^^

期待中....

伯爵府

我係1月27呀^^
你地執好哂走佬袋D野未呀...
我仲未搞掂呀>?<

複式洋房

9成半喇...

我係12月果邊有個預產期都係月中...
但係11月尾就生左喇>.<

大宅

我都係QE呀,21/1預產期,今日先覆診,過兩星期又返去覆,希望到時見到你們

大宅

hi mY expecting date is Jan 26.

Do you guys know if we still have one more ultrasound to do before giving birth?

My last ultrasound is done on week 20 already, i wonder if we still have one more free one? thks.

別墅

原帖由 godbaby 於 10-12-3 21:50 發表
hi mY expecting date is Jan 26.

Do you guys know if we still have one more ultrasound to do before giving birth?

My last ultrasound is done on week 20 already, i wonder if we still have one more fr ...

我之前問過, 佢話如果冇咩大問題, 都唔會再做ultrasound架啦. 除非佢度到你個肚太大, 驚bb會太大隻, 又或者懷疑bb未調頭/臍帶纏頸, 先至會再同你照的.

複式洋房

我仲意為生之前一定會再照多次TIM!!!

大宅

報到呀,我係28/1呀,唔知BB會唔會早/準時出世呢? 我計過若遲成個WEEK 出世,會由TIGER B 變rabbit b!!

btw, 你地下個sat 會去上分娩樂嗎? 聽講會visit產房!!

伯爵府

原帖由 mascot633 於 10-12-3 20:49 發表
我都係QE呀,21/1預產期,今日先覆診,過兩星期又返去覆,希望到時見到你們

我黎緊MONDAY返去了,不過去BLOCK L..

伯爵府

原帖由 mntabo 於 10-12-4 07:42 發表
報到呀,我係28/1呀,唔知BB會唔會早/準時出世呢? 我計過若遲成個WEEK 出世,會由TIGER B 變rabbit b!!

btw, 你地下個sat 會去上分娩樂嗎? 聽講會visit產房!!

我係1月27呀,早你一日,同你好近丫,
你依家個肚幾大呀...
我呢幾日先大得多咋...早排都唔係好見肚...
呢幾日終於有D大肚感覺了,出街坐車有人讓座

大宅

我原本都係 L BLOCK, 不過於7WEEK時賣左俾日間醫療果邊(因為有D問題要早D見醫生), 唔知到時會唔會BOOK到2ND CLASS 房又見到呢?

而家重左14-15LBS, 我個肚幾大就冇度LU, 不過都好尖& 突,D人一睇就話係仔,重晒係個肚度,大脾& pat 都肥左d.
我個B 係偏大碼B, 30W時醫生話佢已有32W 的 SIZE. 搭BUS冇人讓位架, 所以我等到有位才上. MTR 就試過幾次人讓,不過都係坐左2,3個STOP就下車,搭成5-6個站果D個個人都掛住打機都係冇人讓.

原帖由 花花b 於 10-12-4 09:15 發表

我係1月27呀,早你一日,同你好近丫,
你依家個肚幾大呀...
我呢幾日先大得多咋...早排都唔係好見肚...
呢幾日終於有D大肚感覺了,出街坐車有人讓座 ...

伯爵府

原帖由 mntabo 於 10-12-4 10:43 發表
我原本都係 L BLOCK, 不過於7WEEK時賣左俾日間醫療果邊(因為有D問題要早D見醫生), 唔知到時會唔會BOOK到2ND CLASS 房又見到呢?

而家重左14-15LBS, 我個肚幾大就冇度LU, 不過都好尖& 突,D人一睇就話係仔,重晒係個肚度,大 ...

我呢排都有DD問題要去日間果邊睇專科呀
黎緊MONDAY先交信比BLOCK L個邊(日間醫生叫我比信BLOCK L個邊==)唔知點呀.....
咁你平時睇日間果邊係咪等好耐呀...
我覺得係BLOCK L等好快呀,我早期係威院睇架,
但每次都等成4HRS,太耐了,老公就話轉去QE生,
我自己住新界架,所以出QE都幾遠....但威院又太多人,
無計啦><今年好多人生B呀!!

我陀果個照左2次都話係仔,但我個肚唔尖呀,
好扁平架咋....個PAT同大脾係肥左超多,超多!
生完有排我減呀 捻起都想死呀....

我都希望BOOK到二等房啦,唔知我地生個D時間多唔多公務員太太生..如果少D就好喇^0^二等房真係差好遠架..

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

似乎呢到我最早,預產期12/1,好緊張
mntabo 我下個sat 會去上分娩樂,睇下到時見5見到你

原帖由 mntabo 於 10-12-4 07:42 發表

大宅

我係31/1 會係qe 開刀...

伯爵府

原帖由 irenewonglh 於 10-12-4 16:00 發表
我係31/1 會係qe 開刀...

點解QE肯同你開刀既...

複式洋房

我29週時宮縮肚痛入院
醫生有幫我照超聲波 佢話BB已經有32週大
打左4支強肺針之後安全出院

不過果次因為近近地就入左聯合急症~
去到好得人驚呀! 十個產婦有九個都係大陸女人!同埋真係睇到D姑娘對D大陸人態度差D...

唔知QE情況又係點....

大宅

我預產期係1月5日, 話唔定做左12月b都唔奇.
開始進入第9個月, 個肚重左好多, 仲有兩星期就放產假, 亦都開始緊張上黎, 好怕bb喺我未有心理準備同未放假既情況下出左世.... 阿b, 你乖乖地住多幾個星期, 養多d磅數先好出呀.

伯爵府

原帖由 美直 於 10-12-4 22:34 發表
我預產期係1月5日, 話唔定做左12月b都唔奇.
開始進入第9個月, 個肚重左好多, 仲有兩星期就放產假, 亦都開始緊張上黎, 好怕bb喺我未有心理準備同未放假既情況下出左世.... 阿b, 你乖乖地住多幾個星期, 養多d磅數先好 ...

唔知會唔會1月1先出世呢,HAHA
你係咪放前二後八呀

大宅

BK Milk勳章

我預產期係7/1,我都希望BB到1月先出世做大仔,加上工人可能要1月頭先到呀!

首頁

尾頁

跳至