夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公說跟我已沒有感情。他從被人發現有29後, 直到現在, 一直十幾年來, 對我都很好。 (因此我從不發覺他有出軌的地方), 他說很愛他的29, 但又沒有說要跟我離婚。

我等他的29支持唔住, 自己退出, 很傻嗎? (我知道這是漫長的鬥爭), 他既然多麼愛他的29, 為何不跟我離婚, 是真的對我沒感情? 是為了女兒? 還是只是跟時下一般男人一樣, 在大陸工作的, 沒有29就過不了活?

真不明白他怎樣想....

很委屈、很激氣、很無奈.....

可以怎樣? ....... 煩死人了!

珍珠宮

原帖由 djhoney 於 11-2-10 15:16 發表
老公說跟我已沒有感情。他從被人發現有29後, 直到現在, 一直十幾年來, 對我都很好。 (因此我從不發覺他有出軌的地方), 他說很愛他的29, 但又沒有說要跟我離婚。

我等他的29支持唔住, 自己退出, 很傻嗎? (我知道這是 ...

其他乜都唔使講, 單單呢一樣就好難明你點解仲話佢對你很好.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

你咪當你老公的29係c+雞!起碼比起野雞冇咁污糟邋遢。

你唔好同你老公離婚,29冇得做正室,睇佢曾唔會同你老公咁耐。

學下校長的正室老婆!
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

男爵府

為咗責任,面子,在香港當酒店住,

珍珠宮

點解要咁委屈自己呢?
容許我粗俗一點, 一支牙刷兩人用都好嘔心, 更何況那不是牙刷, 真係好污糟, 好嘔心, 我指的是三人之間的親蜜關係.

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

大宅

點解d 男人係大陸做嘢一定要有29的, 無女人係咪會死價!!!!!!

樓主c6 仲衰, 話很愛個29, 咁當自己個老婆係咩嘢????? 超自私 lor!

大宅

你個比喻好正......

原帖由 kikiboy 於 11-2-10 15:59 發表
點解要咁委屈自己呢?
容許我粗俗一點, 一支牙刷兩人用都好嘔心, 更何況那不是牙刷, 真係好污糟, 好嘔心, 我指的是三人之間的親蜜關係.

大宅

原帖由 kikiboy 於 11-2-10 15:59 發表
點解要咁委屈自己呢?

你講得啱呀, 我雖然唔係咩有嚴重潔癖既人, 但自問都愛乾淨架, 自從我知道知後, 我冇同佢咩過架, 所以我感覺好怪, 就咁唔理佢而家咁有29? 又唔離婚?

離婚...又怕對個女做成傷害, 我唔敢博, 自己都唔知自己想點, 好亂。

就依而家有名無實既關係去繼續維持法律上兩公婆既關係一世?

我最緊要就係個女, 而佢又冇停過比家用, 又冇話比人發現左之後就上多D大陸, 少D留香港, 為左個女, 好想保持現有既生活狀況。但一諗到呢D生活唔知要忌幾耐, 又時又想分開....總之自己都唔知自己想點, 而家喺人生交叉點。

子爵府

睇開些,你又唔做跟得夫人,兩地分隔點好會好結果,個男人一支公點會唔悶,唔悶都有需要啦.死症一係鬥長命,一係就積極小小,一家殺上去一家團聚.

大宅

畀面勳章

你不如問吓你自己...你係唔係接受到你個老公同第二個女人上床啦...佢而家擺明話你聽大陸有個女人,你都唔介意....你點知第時佢個29會唔會申請嚟HK..你到時企都無掟企呀....

男爵府

咁你可唔可以無左佢先...有無經濟能力..?個女幾大...?
如果有比家用就由佢...睇開d....佢都講到出口話好愛佢lor..佢好愛29但又可以對住你同個女...你都可以當佢係出糧比你既老闆..唔洗愛佢嫁...當然就唔可以比佢掂你啦...工作範圍唔包呢種服務...儲個錢係身..為個女都好呀...

珍珠宮

原帖由 babykenny 於 11-2-10 17:08 發表
你不如問吓你自己...你係唔係接受到你個老公同第二個女人上床啦...佢而家擺明話你聽大陸有個女人,你都唔介意....你點知第時佢個29會唔會申請嚟HK..你到時企都無掟企呀.... ...

樓主唔離婚29冇得坐正點可以申請來香港呢?
反而擔心遲 d 29整件出來, 個賤男仲識唔識得返香港個屋企?

男爵府

其實要問下你自已想點. 離婚OR忍.
依家唯一可以做既, 就係想辦法拿多D資產/錢係自已到.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

形容得好好...
點解要咁委屈自己呢?

複式洋房

完全贊同....點解要咁委屈自己﹖﹖

男的好污糟、好嘔心....簡直唔知"衰"字點寫.....竟然可以係自己老婆面前話很愛29.....

點解要咁委屈自己呢?

男爵府

好媽媽勳章

冇愛都有感情,冇功都有勞,真係連小小漙面都唔比吓!

可能佢真係唔係人,所以唔知屋其嗰個係一個實實在在的人,見到啲男人玩到過份到可以同個老婆講愛個二奶,點解可以噉忍心。

樓主,諗清楚如果可以離開,便離開啦! 單親的小孩唔係一定會出問題,反而你心情反覆未必可以全心全意照顧好佢咖!

好鄧你傷心同唔厎呀!

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 pollybell 於 2011-2-10 16:32 發表
睇開些,你又唔做跟得夫人,兩地分隔點好會好結果,個男人一支公點會唔悶,唔悶都有需要啦.死症一係鬥長命,一係就積極小小,一家殺上去一家團聚.

agree

原帖由 djhoney 於 2011-2-10 15:16 發表
我等他的29支持唔住, 自己退出, 很傻嗎? (我知道這是 ...

如果你老公長期响大陸工作,而你响香港,恐怕好怕等到呢日.如果你好唔想離婚,你一係搬埋上大陸跟佢住,搏一舖.不過既然佢話愛二奶,你預咗佢可能同你離婚.

大宅

畀面勳章

原帖由 kikiboy 於 11-2-10 17:25 發表

樓主唔離婚29冇得坐正點可以申請來香港呢?
反而擔心遲 d 29整件出來, 個賤男仲識唔識得返香港個屋企?

有單方面申請離婚架嘛...點知樓主個老公遲d會唔會咁做....

男爵府

Li 個世界d男人死哂咩?點解一定要忍佢?

複式洋房

如果你有證據....可以告佢哋通姦....好似要罰坐牢....然後先離開佢.....

呢d男人唔要都唔可惜.......可以係老婆面前話愛29.....真係一d情義都唔念!

首頁

尾頁

跳至