想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

I already have 2 sons, 4 yr old and 2yr-4 mth. Now I am thinking do I keep this baby or not. I am a working mum. I don't think my helper can take care 3 kids. But my hubby say don't mind to have 3rd kid. But he want to be 2 year later, which is I will be 36 yr old. I must take decision within 2 weeks, if I don't want to keep it i need to do the abortion ASAP. For myself , I want to keep. But so many thing need to concern , money, house, who take care ?

男爵府

點解會有咁多意外發生嘅??我都想有意外呀!!
耐心地等待成功

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

BB已經係一個生命了, 如果唔要, 妳會唔會後悔呀?

男爵府

回覆:意外第三胎,不知要唔要。比些意見。

ar...呢到咁多人想都冇

pigpigyy  未係.  發表於 11-6-5 16:40

複式洋房

一個小生命o既來臨真係得來不易,有很多jm想有都冇呀(包括我...),呢個亦都係天意o既安排,冇話意唔意外架嘛... 如果真係未prepare好,就應該做足安全措施啦... 所以,我都係覺得你應該生下來的~~~

別墅

We already use the comdom, but end up was broken. Then I quickly wash so many time . I also think this is a life or a gift from god.but my hubby is not 100% support. He said can be later. If I insist to keep, cannot imagine the future the whole family will have slot of argue.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唉...唔知幾時到我意外呢
其實人地好難比意見你架 , 又唔知你同你老公點諗...
可能你老公真係有好多野考慮~你最好同佢有共識囉
免得到時bb出左世大把野嘈
如果遲下會再生~而家都只係早左少少
你睇你同你先生點先啦 , 邊個湊屋企幾大遲下再考慮

大宅

唉我都想有意外
=]

大宅

有D野係整定既, 比得到你唔要會有報應架, 我親眼見過, 如果有能力我見意你唔好放棄...

男爵府

如果你冇諗住生咁你做咩唔避呀~~~~~不過講咩都冇用~~~都有左啦~~~我覺得你唔應該放棄個BB~~~因為好多人想要都冇呀~~~~~~!!!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

子爵府

如果唸住遲d都會生,都真係早左小小姐,如果依家你唔要,到你想要既時候都未必會有嫁,有時唔係你想要就要,呢樣野我深深感受到!既然神已經俾左你,你應該欣然去面對同接受,呢度好多jm想要一個半個都無嫁,你真係比我地幸福好多!希望你可以同你老公再仔細咁商量下,唔好咁輕易就放棄呢個小生命!
神呀,請允許bb黎到我身旁!

男爵府

其實呢一版既主題係“想生BB”,係人都知O係度既所有JMS都係想生BB架口廿,你而家居然開呢一個“唔知要不要BB”既TPOIC。。。。。你係咪玩緊我地呀,樓主??

moodyblue  完全同意!我睇到想爆粗!!離譜!!!!  發表於 11-6-6 23:31

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有就生埋佢啦~ 最多以後再安全D...唔好再比意外發生!
有這個BB都係你既緣份....

男爵府

樓主,唔係你想有就有嫁喇,你都諗住要生多個啦,如果而家唔生,到時你想要都唔得... 你再考慮一下啦

子爵府

想問意見都唔係响呢度啦,話明係想生bb, 攞景?贈慶?
我係bearbeardo

子爵府

You are already a mum's of 2 kids. I hope you can be considerate from now on!! How come you ask such kind of question here???

Even you use condom, it is not fully reliable. Now, you have another lie in your tummy!!! Maybe you are so lucky to get pregnant easily so you also do not treasure it.

You can give up anything easily but definitely not a LIFE!!! Don't be stupid!!!
Regarding the life in future, it is the responsibilty of the parents. Your husband and you should go ahead to plan it!!!

大宅

你兩個小朋友都會返學啦...如果你尼個出世既時候!
咁我諗姐姐可以照顧到, 安排好時間就得la, 再唔係安排小朋友full day返學law!

另外兩年后同而家生有咩分別.....你既錢會多好多?如果唔係就要左尼個啦!
除非你真係無諗過再要啦.....

你計下數先, 諗多d, 有咩問題可以同我地一齊discuss下...我諗多d人多d腦ma!

大宅

依個版叫"想生BB", 請唔好喺度問這問題,影响其他努力中的人!!:;pppp:

大宅

無知識,你們有沒有想過你們開心果時,帶給另一個小生命的傷害,他真的有生命呀,小心有報應呀!

首頁

尾頁

跳至