論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印尼轉申請制度,我就第一個受害,由2月confirm工人到依家,要做過哂文件又呢又路,結果5月中入境處批咗簽證,又話印尼嗰邊未考齊試,考完哂話6月17上機,點知agent話初部驗到佢有咗!依家個工人話想唔要,但係我都唔想搏喇,點知佢會唔會無唔要。就算真係,流血不止,頭暈身興都係入我數!唉!又唔知要等幾耐啦...

我想問下咁入境處個簽證係咪要申請取消呀?

大宅

回覆:唉~六合彩又唔見我中,唔通我應該自己做工人?!

唯一安慰下自己係agent幫我守住最後嗰關,驗清楚工人大咗肚,截住佢唔俾上機!

大宅

sowsws 發表於 11-6-20 12:39
印尼轉申請制度,我就第一個受害,由2月confirm工人到依家,要做過哂文件又呢又路,結果5月中入境處批咗簽 ...

我想問印尼轉制申請要咁耐?
我3月尾confirm工人, 到現在仍未做起passport, 本來想7月中來港, agent話要4/7左右才可完成passport, 要到8月中至尾才到港呀...
其實我有d懷疑架!不過agent係朋友介紹, 又唔似"昆"我...

rr101305  但我都係3 月CONFIRM, 我姐姐10-JUN 到左喇喎...  發表於 11-6-20 17:30

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

sowsws 發表於 11-6-20 12:41
唯一安慰下自己係agent幫我守住最後嗰關,驗清楚工人大咗肚,截住佢唔俾上機!

...

好彩係上機前發現, 黎到先比醫生紙你就真係煩爆
雖然話照計唔洗比有薪假, 但點都係煩多樣~~

大宅

回覆:mc_baby 的帖子

因為以前唔係用網上系統,同埋依家要考試,又要對資料,所以一有少少文件唔齊就要搞好耐。

大宅

回覆:siusum 的帖子

係啦,如果要服侍埋佢我會痴線呢!

公爵府

我朋友2月尾請印姐, 結果等到前2日 (星期6) 先到步~~

伯爵府

點解你哋要咁耐, 我三月尾 confirm 個海外印, 復活假期後收到入境處信話收到我申請, 五月中就出咗 visa, agent 話工人隨時可以到.

上機前 check 到就真係好耐, 嚟到先講你就頭痕!

大宅

回覆 kyk 的帖子

你個工人D文件齊哂就好快,我0地D本身文件唔齊就麻煩D呢!

伯爵府

哦! 咁我果個個 passport 冇問題, 可能咁就正常時間攪掂! 冇記錯佢果 passport 2014年先到期!
咁你而家咪要再 choose 過! 真煩! 如果揀唔 arm, 有冇得退番 agent fee 㗎? 如果可能, 搵多幾間 la, 合眼綠工人, 可遇不可求! 希望你快快攪掂唔駛再煩!

sowsws 發表於 11-6-20 16:31

回覆 kyk 的帖子

你個工人D文件齊哂就好快,我0地D本身文件唔齊就麻煩D呢!

大宅

回覆 kyk 的帖子

係呀....又要重頭開始過!不過AGENT話我呢個CASE,應該好快會出到VISA.不過都煩啦!
好彩我未俾AGENT FEE,我諗AGENT應該著緊過我~

伯爵府

回覆 sowsws 的帖子

吓! 咁好唔駛俾 agent fee 就幫你 process? 咁你可以搵多幾間 agency 揀過.
我問親 d agency confirm 咗就要俾 $$.

大宅

sowsws 發表於 11-6-20 12:39
印尼轉申請制度,我就第一個受害,由2月confirm工人到依家,要做過哂文件又呢又路,結果5月中入境處批咗簽 ...
緊係搏唔過
問agent點做
報入境處話佢唔黎, 所以申請取消, 要請第二個 (?)

我愛可樂

大宅

sowsws 發表於 11-6-20 17:20
回覆 kyk 的帖子

係呀....又要重頭開始過!不過AGENT話我呢個CASE,應該好快會出到VISA.不過都煩啦!

唔洗比agent fee, 個agent又會幫你做野?
邊個咁好服務呀, 佢唔驚d客做完野唔找數?
我愛可樂

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mc_baby 發表於 11-6-20 14:47
我想問印尼轉制申請要咁耐?
我3月尾confirm工人, 到現在仍未做起passport, 本來想7月中來港, agent話要4/ ...

8月係新年, 工人可能想過埋年先黎做.
明天會更好~~

大宅

回覆:Snot 的帖子

我上個工人都係揾佢,又介紹咗幾個客俾佢,所以可以等工人嚟到先一次過俾~

大宅

回覆:LongRyan 的帖子

下!咁屎啦!唔通仲要等到9月!

大宅

我都有相同經驗。個bun bun臨黎之前發現有左,個agent通知我話個工人可以落左去,問我重要唔要,我梗係唔要啦。我再揀過個,結果一個冇聲氣,一個就冇錢比agent fee唔黎得。我同agent 講想返D錢。個agent 好好人全部錢比返晒我,重幫我寫信比入境處cancel個visa。我去第二間agent搵工人,結果個bun bun唔黎。我返D錢後又去返第一間agent度揀Yan Yan。宜家個Yan Yan 做得幾好(就黎三個月),希望佢可以keep 住好落去啦。

大宅

成日都聽到話係工人上機前check 到有咗

黎唔到都有好多原因既, 我地比較易接受就係話個工人有咗, 其實可能係文件有問題, 工人諗諗下唔肯黎, 唯有話工人有咗..

大宅

sowsws 發表於 11-6-20 21:25
我上個工人都係揾佢,又介紹咗幾個客俾佢,所以可以等工人嚟到先一次過俾~

...

邊間/邊個agent? 可否PM比我?
我愛可樂

首頁

尾頁

跳至