興趣嗜好

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

我未用過smart phone, 但似乎好多台出iPhone 4比較抵, 請問iPhone 4係咪好似其他Anroid用家講到咁誇張,真係差到冇朋友?

另外, 而家1010質素係咪真係差左好多? 本人用開123, 想轉台出smart phone, 我比較注重通話質素, 請幫忙俾下意見。 Thanks!!

版主:

我唔想去手機樂園個邊問, 因為睇左好多topic, 似乎一有人問下出唔出iPhone, 就會俾某些長期打躉o既Anroid機主狂踩,永遠都係唔好用iPhone,點講都衰,個topic話咁快就打沉。我唔想浪費時間,希望你唔好搬topic, 拜託!

禁止發言

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

hchu06 發表於 11-6-22 15:31
我未用過smart phone, 但似乎好多台出iPhone 4比較抵, 請問iPhone 4係咪好似其他Anroid用家講到咁誇張,真 ...

差吾差就見人見智(mtr有的你睇 5個其中3個有一部iphone4)

通話質素吾系睇公司 而系睇手機

子爵府

回覆 OKOK123 的帖子

我都用左123好多年, 但最近好似冇咩promotion, 轉用smart phone月費好貴, 加埋指定VAS更唔抵.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

OKOK123 發表於 11-6-22 15:32
我係用123台,
覺得都幾好~

好係好 but月費貴過人仔好多

子爵府

回覆 alexャyau 的帖子

請問邊隻smart phone手機話音清晰又質素平均? Thanks!

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

我幫你, 我用緊 Samsung galaxy tab 又用緊Iphone 4, 講真, 我覺得淨講部機就係Iphone 4 好用。 但係, 講到要 update 嘢, Iphone 就一定要係Itunes 上 update 我就覺得好麻煩啦!

子爵府

畀面勳章

我用左123好多年..

搶線係快過其他台~

子爵府

回覆 AK47AK47 的帖子

Thank you!

我都有玩iPod Touch, 都覺得用iTunes好煩, 尤其是要upload music上computer再sync返落部機, 慢得好緊要。不過iPod Touch本身就真係好快及好user friendly, 但電話始終唔同, 所以要問下BK 朋友。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

hchu06 發表於 11-6-22 15:36
回覆 alexャyau 的帖子

請問邊隻smart phone手機話音清晰又質素平均? Thanks!

好難講的到喔

Incredible S 特別在機頂上另設一收音咪,供通話時減噪之用

有哩d功能就最好啦

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 15:31
我未用過smart phone, 但似乎好多台出iPhone 4比較抵, 請問iPhone 4係咪好似其他Anroid用家講到咁誇張,真 ...

如果真係差到冇朋友, 就唔會咁多人用啦.....

iphone 主要壞處有呢幾個:

- 唔支援 flash. 好似 mytv.xxx.com d 片在iphone 係睇唔到. 不過現在已經出 咗個 app 叫 mytv+ 可以睇到. 暫時係免費, 遲 d 唔知.

- 無 簡易/速成 輸入法. 不過 iphone 個 倉頡 有個 '重' 制, 可以暫代 簡易. 而且, 到 9月(?) 出 ios5 時會有返 簡易/速成 輸入法

- 無得換電. 經常用 iphone 上網, 一日差唔多要差兩次電...用用下的結果可能係要買外置電...

- 有人連呢個都當係壞處: 通街都有人用

至於好處, 係對電腦無乜認識的人都會好易上手. 日後換機(iphone5, 6?) 亦好易, 可以講係乜都唔使理....

另外所有 app 都係經 app store, 話晒都係經 apple check 過, 無咁易 load 到 d 別有用心的 app....

得閒去 d 店舖 攞部 iphone / android phone 上手玩下, 睇下邊部啱你用多 d?

子爵府

回覆 faye525 的帖子

你係咪用緊smart phone 月費? 幾多MB夠普通用? 而家好多台sell iPhone都waive 每月三十幾蚊value-added service, 出其他電話都冇.

子爵府

回覆 標.清 的帖子

iPhone可以轉Keyboard setting, 好似有速成輸入。不過太食電又係一個考慮, 而家個個都狂煲Samsung Galaxy SII, 乜真係好好用又唔食電咩?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

123即係CSL, IPHONE4上網無問題呀, 舊客有特定信用卡只比$419唔駛加其他服務費無限上網一個月, OK啦~
大過20MB唔可以用3G UPDATE, 要用ITUNES OR WIFI UPDATE, 無問題呀, 日日返公司差電都經電腦差, 順便UPDATE埋都好方便呀~
BK の 會員
Merry X'mas!!!

子爵府

畀面勳章

回覆 hchu06 的帖子

SORRY, 我未有I-PHONE
不過我身邊有朋友用I-PHONE都係用123台

佢地用無限PLAN架喎.....

lovelykitty  我都係...用左123好多年都ok呀...i phone都用左幾年.  發表於 11-6-22 16:41

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 15:45
回覆 標.清 的帖子

iPhone可以轉Keyboard setting, 好似有速成輸入。不過太食電又係一個考慮, 而家個個都 ...

ios5 先有得轉. ios4 係無速成揀, 除非你 jb 咗部 iphone 啦.....

iphone 係咪 太食電 就唔敢講, 無其他 smartphone 比較. 不過聽返黎係 iphone 粒電已經叫做比其他 smartphone 耐用, 係 iphone 太方便, d 用家 用得太耐姐

侯爵府

畀面勳章

回覆 hchu06 的帖子

講通話清就首推 Motorola o既 Crystal Talk 技術,
引一位用 Moto Defy 機o既 BK友所言:

Crystal Talk(簡稱CT)...CT係一個雙咪收音經軟件消除背面燥音既技術,其他機都有像似既功能但Moto係做得最好既一個,我一路都係有用Moto機,由Milestone到現在的Defy都好滿意佢既電話功能...因為CT我可以係地鐵講電話,背景音靜到對方可以問我 : 你出發左未咖?...甘就知個CT既強大之處...

kikako_hk  咁勁?地鐵都咁靜?我用 Plantronics 耳機都唔得 ><  發表於 11-6-23 10:38
LedTV  好正喎..有時係人多地方..用手遮下個電話..對方一樣聽唔到我講乜..  發表於 11-6-22 16:32

子爵府

回覆 塵大聞 的帖子

你覺得響街用iPhone 4時, 聽對方講野清唔清楚? 有冇朋友投訴多雜音?
另外, 你部iPhone有冇壞過? 我有朋友連壞2次呀!

Thanks!

子爵府

回覆 標.清 的帖子

可能係我尋響去左薯乜通睇機時, 個sales呃我呀!

Anyway, 好同意你所講, 玩得耐, 咩電話都會好快冇晒電。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hchu06 發表於 11-6-22 15:52
回覆 塵大聞 的帖子

你覺得響街用iPhone 4時, 聽對方講野清唔清楚? 有冇朋友投訴多雜音?

我真係無比較過通話時雜音, 由用手提以來咁多年同SONY ERICSSON, NOKIA, 三星...咪又係差唔多...
TOUCH WOOD我無壞過, 之前仲趺過幾次落地, 原來都幾COME跌GA WOR~
BK の 會員
Merry X'mas!!!

首頁
12345...12

尾頁

跳至