婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人99系你坐月期間吾會買補品俾你,仲有成個大肚期間吾會煲湯俾你!
但成日講到自己有幾甘叻架!
我真系好憎佢甘!叫佢做果時又話吾識,又話吾知!
根本就系想慳錢,吾想洗系個媳婦身上!

seaheart88  點解要99買?無老公架?自己無阿媽呀?自己無手腳未生前買比自己補?  發表於 11-7-18 22:11
love822rita  點解要99駛錢向你身上?咩你99攪大左你個肚咩?  發表於 11-7-18 10:47
ivyko  點解要99買?  發表於 11-7-18 00:50

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

自己買囉。

無期望就無失望。

calculator  agree  發表於 11-7-18 16:58
25牛牛  同意  發表於 11-7-18 12:56
Yeungkarrie  同意  發表於 11-7-18 01:48

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:Ablemicyan 的帖子

自己買啦, 好過唔知整d 咩你食, 聽上一代講老鼠仔酒都要飲呀... 果一刻寧願無補品好過有啦

joanne11222  我有饮啊,不过系我妈妈留比我噶。。  發表於 11-7-18 10:09

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:Ablemicyan 的帖子

同埋個個都會知佢得把口, 講就天下無敵, 做就無能為力! 唔好抆

等待驗證會員

del

del

大宅

畀面勳章

回覆:吾買補品!99

我99都冇買補品我食,佢屋企一向習慣煲湯,並唔係專為我而煲!但我冇怪佢,起碼佢冇係我面前認叻!

複式洋房

c6話買燕窩99即刻stop c6尐

男爵府

點解佢要買比你同整野比你食呢...? 唔係天經地義架喎

況且如果佢對你太好, 你又還唔還得晒呢D 人情先?? 佢真心當你女, 你又係咪百分百當佢呀媽咁親先?

佢對你無咩, 你又唔欠佢咪幾好囉, 補身食D 咩你自己話晒事... 同我一樣咪幾好, 我99 都唔理我架...我寧願咁樣, 如果唔係佢整左D 唔知咩比我飲畀我食我仲驚呀..

翡翠宮

你生又唔係99生~做咩要佢買要佢整??
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

大宅

慘在成日講到自己好叻甘!所以有期望!
不過講真我覺得佢地講就巴閉!做就多多借口!

子爵府

好媽媽勳章

又唔需要唔開心既...佢鍾意講到幾叻咪由得佢囉...生BB始終都係你同你老公...佢買唔買補品唔緊要...最緊要你老公買咪得囉...

[url=http://lilypie.com][img]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我奶奶買左好多補品比我,花膠8千一斤都捨得買兩斤...

不過我唔捨得食佢呀...我第一胎唔知係咪食得多花膠,我開刀生,條肉芽好勁....第2胎我索性唔食...全個坐月係後期食左4-5次ONLY....

我要求佢整簡單野比我食咋,本住後生唔洗咁補...

珊瑚宮

畀面勳章

係囉,點解一定要佢買補品同煮野妳食呢!?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

係lor, 99唔係一定要買ka wor?! 我之前小X, 99返工話無晒大假唔黎照顧我, 我都無咩, 我mummy一早買定藥材, 花膠, 我自己之前又買落咗D冬蟲草, 鹿茸... 諗都無諗過麻煩99, 到過咗幾個月, 99問我"係咪煲晒D鹿茸食?" 我話未, 咁熱唔敢食, 佢就話"又係喎, 唔好"side""老公即刻話"你唔使擔心, 佢mummy煲咗好多野比佢食, 花膠, 冬蟲草, 燕窩..." 99竟然話"食呢D都唔係補...", 我即刻好慶幸99無買野比我補, 因為真係唔知佢會買咩, 同埋買完咪又係要我地比番錢, 咁不如自己揀好過

christytsui  我仲以為佢話你唔食, 我攞埋比你62食添...haha  發表於 11-7-18 11:20

伯爵府

係囉,e+d人都好奇怪,你两公婆要生小朋友係你地嘅事,點解要其他人都當你皇后咁?
其實唔食花膠補品一樣生到健康嘅bb啫,咁真係要食咩自己攪囉,99唔煲補品唔幫新抱坐月完全冇問題噃,佢都有權架.
同理,99講乜你都有權唔聽啫.

love822rita  AGREE X2 ,個個未嫁之前俾阿媽服侍慣,攪到咩野都&quot;老溤&quot;,大肚唔係大哂!!  發表於 11-7-18 09:10

伯爵府

bb係你既,點解要奶奶買補品比你?!買果個應該係攪大你肚既人囉。我請陪月,c6同我自己買補品,無話99,人地唔係應份架,唔通第日bb d尿片 奶粉佢唔買你又上黎講?!
再者補品咁貴,你好意思叫人買?!如果你99無乜錢 唔通連飯都唔食買比你咩

伯爵府

引用:自己買啦,+好過唔知整d+咩你食,+聽上一代講

原帖由 sfmeow 於 11-07-18 發表
自己買啦, 好過唔知整d 咩你食, 聽上一代講老鼠仔酒都要飲呀... 果一刻寧願無補品好過有啦

...
我呀媽有比老鼠仔酒我飲呀好得,啱啱生完晚晚發冷,飲左一次就無左,飲左三次身體仲有力返,有時古老既野真係好得

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我諗我將來個新抱都會上bk鬧我唔煲野佢飲,唔同佢坐月....

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

回覆 安室だがな 的帖子

....都係第二時自己醒D,一早同新抱表明立場,我都唔想無啦啦俾人鬧爆,都唔知咩事!

首頁

尾頁

跳至