自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我呀仔一向文靜同有d遊雲feel.....

佢好鍾意打乒乓球,,咪同佢報左學校既乒乓球班囉

上左三堂.

第一堂比大哥哥打倒個頭,,落堂同我講好痛好痛.紅哂

第二堂.無事發生,不過佢最後走,多數係大哥哥.無咩人理佢

第三堂.岩岩既事.唉.一出黎就喊哂既樣,原來真喊過,呀仔見倒即刻同我講

又有哥哥唔小心打倒佢.(其實係佢想汁波.自己醒唔起哥哥係隔離檯)

真係一大個''樓''呀....成個額頭腫哂,,青色突左出黎,果下我真係好嬲點解佢又甘唔小心

但無計...唯有走去同教練傾幾句...當然我好氣好聲同佢講...佢平時遊遊地,唔係幾定

幫我叫返佢靈魂返黎....提多d佢叫佢唔好走埋人地度.....幫我提緊d佢....

全班16個學生.....6個大哥哥,,其如細d.....我仔小一

好心痛.....行幾步又ss聲...話好痛叫我千其唔好掂倒佢個頭.....

點解問係咪簡錯班....係因為我一向知我仔遊遊地,,成日無危機感

係咪唔應該比佢上呢d堂(真係好密集甘教.好小位置.)

newbiee  我一路睇都一路覺得心痛呀! 何況你...陰公!  發表於 11-9-23 23:41

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

唔好去啦!

因為大哥哥唔理人的,報出面的堂學下先啦!mouth:mouth:" />mouth:mouth:" />

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

唔係話? 個教練係邊? 同個教練了解吓, 你可唔可以陪佢一齊上?

LMCK  我都覺得意思係如果跟埋上堂就係怪獸家長的行為.  發表於 11-9-23 23:58
YolandaTam  我諗thinkpanda係話"陪佢一齊上"係"怪獸家長"行為???  發表於 11-9-23 21:09
bkfans  agree with Thinkpanda.  發表於 11-9-23 17:24
nikinokb  thinkpanda ,甘我覺得你呢句又太過火,去了解下都叫怪獸?  發表於 11-9-23 17:23
thinkpanda  怪獸家長就是如此煉成的  發表於 11-9-23 17:20

侯爵府

唔緊要LA, 細路必經過程, 返去LOOK下雞蛋無事LAW

我個女尋日打排球, 佢自己話手指公骨列TIM, 轉頭咪又話好鍾意, 我個女咁為排球附出過, 我有D開心TIM(有D變態, 唔好介意)

LMCK  係呀, 初頭未打慣真係好痛, 打慣左就無事, 我以前都打校隊架.  發表於 11-9-24 00:00
ippuiman  I agree with u  發表於 11-9-23 18:17
nikinokb    發表於 11-9-23 17:24

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 GiGiMum 的帖子

我自己知我個仔一向無咩危機感....又遊雲...但見佢鍾意所以同佢報....

無諗過1-6年級一齊上..得4張檯咋......16個學生....

係我個仔自己跑埋去...(無危機感囉)....激死我喇....第二次喇

我已經提左佢好多好多次...講到我口水干埋...佢都係唔記得跑去汁波....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

咁避唔係辦法喎
教多d仔仔面對好d

nikinokb  我提到口水都干呀...激死我呀...  發表於 11-9-23 17:24

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 prince'smom 的帖子

第一堂我諗住睇定d先.因為係我仔自己跑去嘛,人地都唔係有心

點知今日又係甘....我明白教練睇唔倒甘多學生.所以我叫教練幫幫手

呀仔好遊雲,所以多d提點佢..自己好心痛呀陰公.....堅大個''樓''呀....突哂出黎,

LMCK  雙飛人都得.  發表於 11-9-24 00:01
fionakong2008  喜X妥, 好D架  發表於 11-9-23 17:27
fionakong2008  壴X妥, 好D架  發表於 11-9-23 17:27

禁止訪問

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

nikinokb 發表於 11-9-23 17:23
回覆 prince'smom 的帖子

第一堂我諗住睇定d先.因為係我仔自己跑去嘛,人地都唔係有心
幫得佢幾多次返學上體育堂都係咁多人啫
自己唔學識小心冇人幫到佢架
除非係蝦佢
唔係既話好難避免架
今次第2次
痛成咁應該記得啦

nikinokb  希望佢記得啦...好激呀真係個樓大到....哥哥無蝦佢,係佢自己去汁波遊雲..  發表於 11-9-23 17:30

侯爵府

回覆:好心痛....係咪簡錯興趣班......

四張16人好合理,運動係訓練佢靈活性,所以你小朋友更加需要繼續!要堅持和付出才有收獲的,加油!

nikinokb  下!原來係正常ga?我以為一張比兩個人呀...我無學過唔識  發表於 11-9-23 17:30

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 bkfans 的帖子

我有教呀...教到口水都干...

我仔專注力極差....專注倒個波唔記得左自己身邊有人打緊

唉,我有鼓勵佢聽日再黎過,再小心d,.希望佢有一日可以練到一有危險即時跳開!

bkfans  其實在一個算保護的環境都練唔到警覺性,出街咪仲危險.  發表於 11-9-23 17:35
fionakong2008  話明訓練訓練呀MA, 實會練成GE  發表於 11-9-23 17:33

公爵府

係特登定唔小心,不過運動堂有少少碰撞唔出奇,
我朋友個女上跆拳道,同人練習俾人打中左隻眼添。

nikinokb  哇....眼牙...陰公......  發表於 11-9-23 17:32
nikinokb  唔小心嫁,係呀仔跑去汁波.隔離哥哥勁秋打緊....你話幾甘...  發表於 11-9-23 17:32

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實我又咁諗, 你仔撞得幾次板就會醒 d 架喇, 唔通平時又唔上體育堂咩 ?

nikinokb  我本意係甘嫁!上乒乓球等佢反應快d!  發表於 11-9-23 17:33

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:nikinokb 的帖子

我覺得反為比佢去,等佢醒d,唔好成日遊魂。咁樣係增佢經驗值。小一已識好多嘢,係佢自己話學,你可分析利弊比佢聽,等佢自己揀,當然,佢無信心時揀唔玩,你就要鼓勵下佢啦!

最後,作為家長,係要同教練指出問題,已唔係第一次,佢有責任應睇緊d! 唔通我小朋友學武術,就因唔醒而就堂堂比人打?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

fionakong2008 喜X妥, 好D架 發表於 1 分鐘前

嗯!一陣幫佢查,,岩先我媽返黎見倒,,嚇左一嚇.

有排散魚...

男爵府

痛痛吓就記得架啦

nikinokb  希望啦....  發表於 11-9-23 17:44

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

佢鍾意TABLE TENNIS就冇報錯架啦..
只係要教你仔仔自己小心D...人地玩緊,打緊時..係唔會留意到佢...佢企係人地左右或後面都好易比人打到的....

可以睇下同興趣班既小朋友..有冇成日傷...係D大哥哥蝦細路..還是只係你仔仔一個唔小心呢...

nikinokb  嗯..我會留意一下同再提佢多d..唉..真係激死人....  發表於 11-9-23 17:45

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

小朋友有無頭暈頭痛?注意下。睇下上多幾堂,問下小朋友,如果佢唔願意再上,咁就報過其他。

nikinokb  我都係甘諗,再睇多幾堂先..  發表於 11-9-23 17:46
nikinokb  佢不斷話個頭好痛話想休息同訓教....我會留意一下.佢打倒額頭,應該無事既.  發表於 11-9-23 17:46
不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至