想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各做jm好,
我係2011年頭巳係威爾斯排IVF私家症, 我D經期要幾個月先黎一次, 黎M又未必係靚經期 (鮮血少, 啡血多) E生話要靚M做 IVF先好D, 昨日黎M, 今天第二天流量好多, D血好鮮紅, 我覺得今次黎M黎得好好

但昨天巳經打了電話給 威爾斯 , 次次都係留言, 巳經留咗2次 (10:30AM AND 03:40PM), 今天再留(9:00AM) 都未回覆

咁點算好, 因之前 威爾斯 派咗張紙話經期第2天要食藥同驗血, 我好唔好直接產上去???

重有 威爾斯 之前叫我買定D藥先, 我昨天睇下, 過咗期2個月啦, 咁有冇得退, D藥要$11000, 咁點算好呀,

請各位JM俾D意見, 謝謝

男爵府

回覆 bonniebeee 的帖子

真接上去啦....仲等佢電話....
嘩,你d咩藥,咁貴...咁緊係攞埋上去啦,可能有得換呢....
放鬆d,祝你一切順利

男爵府

噴鼻藥 1 皮加一排被孕藥

大宅

回覆:IVF 超急, 點做好???

唔好等!快啲上啦!

男爵府

威爾斯打咗電話黎啦, 話留言嘈聽唔到, 又話未有FILE要2-3日後先覆, 又話我未聽講座, 聽咗先會安排做IVF,

我聽完後真想產到佢上天花板, 我2011年年頭巳經做晒嘢, 等M黎, 等咗我大半年, 要2-3日後才覆, M都黎完啦, 重洗食藥, 又等下次呀,

大佬呀我排係公家症我就忍你啫, 而加我係私家症黎家, 我都要至少俾8皮嘢你家, 咁架服務態度

洋房

$80000為何5去仁安.... d服務差好遠,我太太打完電話,第2天即做,,,

男爵府

因我首先係排公家的, 排期後第一次見姑娘係一大班聽一輪費話先再俾嗰期你見E生, 嗰姑娘話見E生都唔係即做, 又先等一輪, 嗰姑娘話 見E生排18個月, 見完E生又要排18個月, 先安排妳點做IVF,

姑娘話如果選私家症(3個月可以見E生), 係私家症做完IVF唔得, 再轉做公家症, 再排18個月, 見E生就可以做, 排少18個月,
(因我驚做1次唔得係私家做)

男爵府

咁即係今個cycle唔做得呀??? 唔好唔開心,可能係未係時候,你有冇睇中醫做針灸呀,做下針灸對身體好,仲可以調經...唔好心急....

男爵府

年紀唔細啦, 希望今次可以做!

男爵府

我都贊成你轉去仁安,因為威院d服務真係不太好,而且佢地做法太保守,成日都要你等到狀態最好先繼續療程,眞係永遠都唔會同你急

大宅

引用:噴鼻藥+1+皮加一排被孕藥

原帖由 bonniebeee 於 11-10-20 發表
噴鼻藥 1 皮加一排被孕藥
D藥點解$11,000噤貴o既?

littleantant  應該係D噴鼻藥貴,不過應該有得拎去換既  發表於 11-10-20 20:47

洋房

我8月尾打去問威爾斯排IVF私家症他話要等半年$60000-$70000
再打去仁安問$80000-$$90000.但第2天即收,,9日抽蛋20粒有18個胎雪左,24-10放胎,,希望一次成功.

bonniebeee  祝BINGO, 幾時知結果呀, 記住報喜, 我都想知邊個E生幫做  發表於 11-10-21 17:16
qqj  好叻祝bingo  發表於 11-10-21 03:16
littleantant  你跟邊個醫生呀?  發表於 11-10-20 20:48
littleantant  嘩,好利害呀,有咁多雪胎,祝您一粒都唔駛用,一TAKE 即BINGO  發表於 11-10-20 20:46

別墅

我都係威院做私家証ivf,但係同一時間都繼續等公家。我下星期放雪胎。大約六萬左右。

大宅

引用:+各做jm好,+我係2011年頭巳係威爾斯排IVF私

原帖由 bonniebeee 於 11-10-20 發表
各做jm好,
我係2011年頭巳係威爾斯排IVF私家症, 我D經期要幾個月先黎一次, 黎M又未必係靚經期 (鮮血少, ...
如果係我一定係仁安做絕對唔會考慮威院私家囉!服務差好多,價錢就差唔多!你有咩事打返仁安都有醫生覆你!好似我因為Ohss打返診所,醫生自己打番比我,仲叫我立即出去睇,佢一定會等埋我仲安慰我Tim!威院一定做唔到,你預左有事去睇急症啦!

公爵府

想到威記私家症做ivf的, 請三思(分享個人經歷)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4265268&fromuid=782604

大宅

回覆 qqj 的帖子

qqj, 看了你在威院的經歷令我回憶了自已的經歷, Pat Pat紅腫+開花, 而且個位醫生所講的尖酸刻薄說話我永世難忘. 原本我仲有兩次威院公家Quota, 我己放棄了. 亦同威院的護士表明我一世打死都唔會再睇威院.

希望好事會發生在你我身上.

大宅

bonniebeee 發表於 11-10-20 13:16
威爾斯打咗電話黎啦, 話留言嘈聽唔到, 又話未有FILE要2-3日後先覆, 又話我未聽講座, 聽咗先會安排做IVF, :a ...

太過份了! 就算俾幾多錢, d政府態度係改唔到! 因為d錢唔係落佢地袋! 咁點算???

公爵府

minimeme 發表於 11-10-21 13:29
回覆 qqj 的帖子

qqj, 看了你在威院的經歷令我回憶了自已的經歷, Pat Pat紅腫+開花, 而且個位醫生所講的尖 ...

我原本都知同出面差唔多錢,但諗住威院規模大d, 又同中大一齊搞,又under政府,感覺上無私人咁無簧管,點知...
可能c+態度仲好d同負責d...
多謝, 大家都加油呀!

公爵府

yaya_pig 發表於 11-10-21 15:06
太過份了! 就算俾幾多錢, d政府態度係改唔到! 因為d錢唔係落佢地袋! 咁點算??? ...

e+在醫管局投訴緊...

我之前太信西醫, 佢哋話我一定要做ivf...但我最近上來睇, 見有d jm 同我情況差不多, 睇中醫bingo...
經此後我對西醫都信心大減...e+睇緊中醫, 佢話已幫我通返左邊...努力中

大宅

引用:Quote:yaya_pig+發表於+11-10-21+15:06+太

原帖由 qqj 於 11-10-21 發表
e+在醫管局投訴緊...

我之前太信西醫, 佢哋話我一定要做ivf...但我最近上來睇, 見有d jm 同我情況差不多, ...
加油!

qqj    發表於 11-10-21 17:14

首頁

尾頁

跳至