夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

每日返工忙到癲,返屋企又要湊仔,假期想訓晏d都唔得,相隔2個月才性事一次,但我也不願,老公話:頂唔順要求離婚!到底我錯咩吖?

scifo  請日攰假休息下  發表於 11-12-7 15:55
333s  做女人難, 女性生了bb, 把所有的精力投在BB太多, 而忘了老公存在.  發表於 11-12-7 03:16
一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

禁止訪問

回覆:老公今晚開口要求離婚?

子爵府

樓主,冷靜d先
係你返工忙到癲,定係佢呢?

複式洋房

Bo-Bo 發表於 11-12-7 00:33
每日返工忙到癲,返屋企又要湊仔,假期想訓晏d都唔得,相隔2個月才性事一次,但我也不願,老公話:頂唔順要 ...

我諗你老公因為滿足唔到, 發悔氣先會講離婚啫。2個月都唔願做一次對一個正常需要的人來講確實耐左。

bbbbconnie  agree  發表於 11-12-7 10:00

Smile - Ming Ming

別墅

兩個月先一次?仲要求離婚,佢系米有第二個呀!?

大宅

係我每日返工、回家湊仔工作忙到癲,日日得返條屍訓落床,不足半分鐘已訓著,性事不想做,老公話:我十次十一次都推,咁落去唔係辦法,不如早早離婚,男人有冇理過女人既感受架?如果我唔駛做,你養得起我,我點唔願都做啦,而且你又唔係對我好?

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

老公今晚開口要求離婚?

唔身體力行幫佢手作仔或口口頂住先得唔到

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

男爵府

You let him take care of BB for a week, see if he feel tired too.

I think your C6 is not ready for being a father, BB is not only belongs to you, he is also need to take some responsibilities. Sounds you don't have maid, right? Anyone can share the housework or take care of BB?

Tell him how you feel and made him understand the situation.

別墅

我諗係老公唔係真係想離緍,只系發皮氣講吓!其实係都應該多謝佢 Bring this topic out! 有好多男人冇同老婆complaint ...就去滾出去發舌!

你應該每个礼拜找一晚主動要求 sex, relax D..建立番你两个人嘅關係! 有時間又有人照顧小朋友兩公婆 Short trip relax 下!

catcat1003  同意呀!!  發表於 11-12-21 14:25
OMG1025  Agree!!  發表於 11-12-16 00:07
幸福謝師奶  agree~  發表於 11-12-8 12:06
Mangosteen  yes  發表於 11-12-7 15:22
bbbbconnie  agree  發表於 11-12-7 10:01

大宅

而家做女人係難嫁喇~~要返工,放工返屋企又要照顧小朋友,有時忙到連訓都唔夠訓,唔好話要o的私人時間,我好明白~
但係我諗佢係等左ml好耐,但等唔到,衝口而出先同你講離婚.唔係有心的.我諗你老公應該休閒過你吧.但你老公佢有做野,咁佢平時有無幫手照顧小朋友or做下家務嫁?
佢肯同你講佢真係咁需要,而且兩個月對一個男人而言真係都幾耐,有時放假等bb訓左,咪搵o的時間同佢煙un下lor,你都唔想佢真係出去搵食嫁ma~加油呀~

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Bo-Bo 發表於 11-12-7 08:32
係我每日返工、回家湊仔工作忙到癲,日日得返條屍訓落床,不足半分鐘已訓著,性事不想做,老公話:我十次十 ...
男人有冇理過女人既感受架?

平心而論,其實你都應該理下男人既感受,兩個月都無性事對男人黎講好大件事架。

放鬆一d,睇下屋企人可唔可以一兩個星期代照顧小朋友一兩日,你地兩個去拍下拖咁啦?

大宅

而家做女人係難嫁喇~~要返工,放工後又要照顧小朋友,有時連訓覺o既時間都唔夠,唔好話想有私人時間....
我諗你c6係等得太耐,所以先衝口而出亂講野,唔係有心的.其實佢平時有無幫手照顧下bb or 做下家務嫁?
佢而家有同你講佢真係好需要,咁你就搵o的時間滿足下佢lor~佢開心時,你又當減壓,又可以增進大家o既感情.搵放假o既時候or bb訓左抽o的時間'煙un'下啦~~加油呀~~~

大宅

搵一日半日請家人幫手湊吓小朋友, 你又可以relax啲, 兩個人做乜都興趣好啲啦 !

伯爵府

樓主, "每日返工、回家湊仔工作忙到癲,日日得返條屍訓落床,不足半分鐘已訓著" 我都係咁, 我諗好多人都係咁, 呢個係安排時間既問題, 你一個月搵幾日訓少一個鐘啦.

子爵府

相信總有時日子係你哋2公婆都放假嘅, 咁可以趁bb瞓咗, 放低家務一下, 做下你老公愛做嘅事, 其實唔單止係滿足佢, 其實你都可以從中減壓, 我覺得床上運動方便過出去跑步, 你工作咁累, 都要運動下先可以recharge返個人架

不過你老公講到離婚二字又真係過份, 呢2個字太嚴重, 等同當住父母面叫佢快d死一樣

poying    發表於 11-12-11 13:44

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

別墅

quote Shinku

平心而論,其實你都應該理下男人既感受,兩個月都無性事對男人黎講好大件事架。

我都同意shinku, 揍小朋友唔容易,大家多溝通,體諒,換轉角色, 你也會明白你先生, 我相信佢都係一時意氣,

別墅

quote Shinku

我都同意shinku, 揍小朋友唔容易,大家多溝通,體諒,換轉角色, 你也會明白你先生, 我相信佢都係一時意氣,

伯爵府

畀面勳章

兩個月先一次真係有 d 問題喎...
我 c6 一星期唔攪個人都會燥燥地...其實性行為可以當係 relax 架..
有時我做完第二日起身都好精神同身心舒暢架...試下..唔好當例行工事..
enjoy d...加油

大宅

錯在你不是全面的太太囉 !
男人係要照顧到屋企一切之餘同時要照顧到佢感受.

大宅

BK Milk勳章

如果有得揀⋯我想做男人⋯

首頁

尾頁

跳至