跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

如題,用唔用細便便盆?但要洗?

ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

大宅

回覆:請問幾多個月開始要豆bb去便便?

我上星期已經比potty比我bb用了。

大宅

畀面勳章

引用:我上星期已經比potty比我bb用了。 +

原帖由 tpyjanet 於 12-04-08 發表
我上星期已經比potty比我bb用了。
上星期你bb幾大?

ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

大宅

我打算到佢識講野先

雖然有人話而家開始都可以train,但train成年先可能早人地幾個月學識,我係一個懶媽媽,最好等佢識得行去個potty度,聽得明我講野先train啦

大宅

回覆 回覆:worrytohavebaby的帖子

我打算呢個月尾開始啦!(到時做全職主婦會多點時間) 因為成日比條片焗住個patpat會易生粒粒

男爵府

請問幾多個月開始要豆bb去便便?

我BB未滿月已經有逗吓,因為d皮膚嫩,唔想佢俾d便便醃到紅PatPat;而且等佢習慣乾淨,有時喺片痾咗都快d喊,俾個訊號我地快d換片.

大宅

畀面勳章

但咪要洗屎塔?

大宅

諗住B仔識坐就開始train佢,大概6個月吧。我媽子話我同我D姊妹細個好早就戒到片,因為佢好早就train我地,跟住媽子教路,應該唔洗9個月就唔洗yap片喇。

大宅

BB未識坐已經可以train嗎??

大宅

我仔2個幾月開始試豆佢便便,但吾係成日豆,只係有時覺得佢就來要便便就順便豆下,成功過2,3次,不過覺得好似對腰骨吾係咁好。

大宅

畀面勳章

引用:我仔2個幾月開始試豆佢便便,但吾係成日豆

原帖由 奶油B 於 12-04-10 發表
我仔2個幾月開始試豆佢便便,但吾係成日豆,只係有時覺得佢就來要便便就順便豆下,成功過2,3次,不過覺得 ...
買個細板放係toliet等佢坐落去痾得唔得?

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我諗我都係等阿囡識坐定先,依家好似太快卦!!

子爵府

理想師奶仔 發表於 12-4-10 16:23
我諗我都係等阿囡識坐定先,依家好似太快卦!!
6個月大先學都唔遲! 而且人奶B好多次便便, 一日咪要逗幾次?

禁止訪問

別墅

引用:諗住B仔識坐就開始train佢,大概6個月吧。

原帖由 ireneyam 於 12-04-10 發表
諗住B仔識坐就開始train佢,大概6個月吧。我媽子話我同我D姊妹細個好早就戒到片,因為佢好早就train我地, ...
我們也打算當他懂得自已坐後才開始給他練習

[link=http://www.tickerclub.com/][image noborder]http://www.tickerclub.com/cache/6ca0de83a7.png[/image][/link]

禁止訪問

子爵府

會唔會早左D?
我諗住等佢識坐先啦...

大宅

奶奶係BB兩個幾月開始豆,依家BB四個幾月,基本唔會痾係片。BB喜愛食完奶去大,奶奶教每朝第一餐後豆BB,再加埋d「唔唔」聲,BB會學識跟著唔唔咁去痾。依家BB一唔唔聲,我就即豆,好快就會痾。大家有恆心試下。

大宅

引用:奶奶係BB兩個幾月開始豆,依家BB四個幾月,

原帖由 takajenny 於 12-05-20 發表
奶奶係BB兩個幾月開始豆,依家BB四個幾月,基本唔會痾係片。BB喜愛食完奶去大,奶奶教每朝第一餐後豆BB,再 ...
我媽咪同你奶奶做法一樣,我bb都係由2個半月開始冇喺片到便便

複式洋房

回覆 回覆:takajenny的帖子

我BB都係咁

首頁

尾頁

跳至