美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日終於去醫生度打左第一次斑, C8 Laser 1064打全面. 之前都打過C6, C8C6最大分別係C8係全面掃, 不是一下一下打定點, 所以會均混d, 又無C6咁痛, 同埋C6每打一下都有紅光, C8就無光. 醫生幫我分兩part, 首先全面掃一次收毛孔同firming, 之後就掃斑, 由低度數開始加上去, 連眼皮都做, 最後再在比較深色既斑加大度數狂掃一次, 當時感覺好似燒豬皮, 但果種熱盪可以接受, 做完個面爆晒微絲血管, 姑娘比左個用來cool down既野我轆左15分鐘, 再塗cream同防晒. 醫生跟左洗面, lotion, cream 同防晒比我.

現在未知效果如何, 只是全面花晒. 不過醫生同姑娘都好細心, 我全面都係斑, 所以打左好耐. 我諗去斑無論多斑少斑都係一個價錢, 我成面都係斑感覺抵d. 我之前打過兩次C6, 做開facial果度送3次我去佢地group既醫學中心做, 個醫生好唔掂, 態度又差, 後來發現只係一般內科醫生, 不是皮膚專業, 所以問親佢問題都答唔到, 打左兩次都無效果, 仲想sell我兩萬四做十次, 即使有一次free我都費事去.

blackbeauty  可以pm我嗎? thx.  發表於 13-3-1 23:00

公爵府

畀面勳章

引用:今日終於去醫生度打左第一次斑,+用C8+Laser

原帖由 大眼仔mama 於 13-01-24 發表
今日終於去醫生度打左第一次斑, 用C8 Laser 1064打全面. 之前都打過C6, C8同C6最大分別係C8係全面掃, 不是 ...
要打幾多次?幾錢次?

大宅

Debbie媽 發表於 13-1-24 18:48
要打幾多次?幾錢次?

醫生話大部份淺層+小部深層一般6次, 朋友介紹比9折, 收$10800六次. 我知有其他地方可以平d, 不過見過個朋友打甩左, 又惊去皮膚中心, 醫學中心果d 比人sell埋其他野, 所以就試下law.

要過幾日甩焦先見到效果.

伯爵府

回覆:C8 Laser - 今日第一次打

我成日都想打,但我又鍾意陽光與海灘,所以都係無打

大宅

回覆 大眼仔mama 的帖子

我都係成面斑, 可唔可以話我知係邊處, 邊個醫生? THANKS.

複式洋房

我去開果間係中環, 2萬蚊10次, 都ok ! 醫生,姑娘都好細心

blackbeauty  可以pm我嗎? thx.  發表於 13-3-1 23:01

水晶宮

大眼仔mama 發表於 13-1-24 17:18
今日終於去醫生度打左第一次斑, 用C8 Laser 1064打全面. 之前都打過C6, C8同C6最大分別係C8係全面掃, 不是 ...

做完個面爆晒微絲血管結唔結焦架?

大宅

August07 發表於 13-1-25 14:27
回覆 大眼仔mama 的帖子

我都係成面斑, 可唔可以話我知係邊處, 邊個醫生? THANKS. ...

已PM醫生contact比你

jje88  傳嘛比我得嗎?  發表於 13-3-20 16:10

男爵府

引用:今日終於去醫生度打左第一次斑,+用C8+Laser

原帖由 大眼仔mama 於 13-01-24 發表
pm me pls^^同埋你係雀斑定荷爾蒙斑呀??

大宅

WINKI2346 發表於 13-1-25 14:19
我成日都想打,但我又鍾意陽光與海灘,所以都係無打

我都鍾意陽光海灘, 但見自己張臉越來越多斑, 好似多士咁真係好upset, 所以決定豁出去打斑, 同陽光海灘說goodbye. 真係好期待唔洗化妝張瞼都好可以白白滑滑干干淨淨

大宅

rabbit3 發表於 13-1-25 21:06
pm me pls^^同埋你係雀斑定荷爾蒙斑呀??

我大部分係雀斑, 也有些荷爾蒙斑, 即係混合斑. 醫生今次全部用長波1064掃全面, 佢話因為我係混合斑, 要把深層色素帶出來, 下次先用打淺層的波長去打. 所以今次結焦不會太多, 可能還會見到有些斑深左, 因為色素浮左上來. 醫生話去斑一定要一層一層去先靚.

今日無昨日咁紅, 但面珠被打爆既微絲血管仲好勁. 醫生話只要用佢比既洗面同cream就ok, mask都唔洗full, 但我喺上次打C6果間公司買定左d ECO2 mask, 諗住以後打斑用, full完當堂退左好多紅腫

伯爵府

引用:Quote:WINKI2346+發表於+13-1-25+14:19+我

原帖由 大眼仔mama 於 13-01-25 發表
我都鍾意陽光海灘, 但見自己張臉越來越多斑, 好似多士咁真係好upset, 所以決定豁出去打斑, 同陽光海灘說go ...
甩左焦影張白滑靚皮膚相等我羨慕下

大宅

WINKI2346 發表於 13-1-25 22:16
甩左焦影張白滑靚皮膚相等我羨慕下

現在個面仲好花, 未知會點

不過我預算今次未會有白滑效果, 因為打1064係做深層, 主要把深層黑色素拉上面層, 之後先打淺層. 因為張瞼真係太多斑, 而d斑又混合在一起, 希望第二次打淺層會有明顯效果.

子爵府

陪月勳章

加油加油
今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!
我未必會睇返哂d forum, 你哋可以pm我

大宅

加油!等你靚相.

大宅

引用:Quote:WINKI2346+發表於+13-1-25+22:16+甩

不過我預算今次未會有白滑效果, 因為打1064係做深層, 主要把深層黑 ...
可以pm 醫生的資料俾我嗎? many thanks!!

珍珠宮

等你靚相

禁止訪問

引用:Quote:WINKI2346+發表於+13-1-25+22:16+甩

伯爵府

不過我預算今次未會有白滑效果, 因為打1064係做深層, 主要把深層黑 ...
唔怕,我等你,好快就靚㗎啦

大宅

好想知道嗰位醫生喺邊啊

首頁

尾頁

跳至