親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

我打算七月中一家三口(出發時兒子是三歳兩個月)去北海道自駕遊,但我未試過在暑假去旅行,所以想查詢在暑假嘅機票及酒店自由行套票較平日的套票貴幾多成?

大宅

以ANA為例
3日2夜
淡季成人佔半房都要4400左右
旺季平均PACKAGE加多約700
另加1600附加費

即約$6700(未連tax及燃油)

別墅

回覆:Kazu 的帖子

唔該哂你~

公爵府

kinoko_guoguo 發表於 13-3-1 17:39
我打算七月中一家三口(出發時兒子是三歳兩個月)去北海道自駕遊,但我未試過在暑假去旅行,所以想查詢在暑假 ...
暑假北海道好旺,除左遊客,好多日本人都中意夏天去北海道,所以車同酒店都要早d訂,遲左選擇就少

別墅

回覆:mugtaitai 的帖子

如果我五月頭訂機票及酒店會唔會好遲?我見日圓兌換率下滑,我諗緊係咪要下個月就訂機票?

公爵府

kinoko_guoguo 發表於 13-3-4 14:19
如果我五月頭訂機票及酒店會唔會好遲?我見日圓兌換率下滑,我諗緊係咪要下個月就訂機票?

...
如果可以嘅話,機票同酒店都儘早訂啦,有好多訂左可以唔使比錢住,如果要改都仲可以,但遲左訂就好多都 full 左,你會被動好多

別墅

回覆:mugtaitai 的帖子

多謝你嘅提醒~

大宅

kinoko_guoguo 發表於 13-3-4 14:19

可以的話, 最好訂左先. 幫您係國泰睇左去北海道的機票, 巳經幾full. 成人仲要$6,540/位, 未計稅同燃油附加費.......早前我幫朋友出機票都係3千幾(未計稅同燃油附加費)咋.....

別墅

回覆:littleduckduck 的帖子

好彩有你地嘅提醒,唔該哂你地~

大宅

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我都HOLD左機位6月尾出發去9日了, 但價錢仲未出呀.

.........................................

別墅

回覆:lovestarry001 的帖子

你hold住係指只落咗訂?咁酒店係另外再book?

公爵府

回覆 kinoko_guoguo 的帖子

係呀, 落左訂訂機票, 酒店未搞.

你地算係札幌住邊間? 大家交換下行程丫, 唔駛PLAN得咁辛苦嘛.
.........................................

伯爵府

lovestarry001 發表於 13-3-5 15:07
回覆 kinoko_guoguo 的帖子

係呀, 落左訂訂機票, 酒店未搞.
我都會7月中至尾去北海道, 完全冇idea點Plan, 有冇咩酒店或民宿介紹.

公爵府

回覆 happylogin 的帖子

最後係7月1號出發玩8日 (其中有幾日自駕):

DAY 1: 香港→札幌
DAY 2: JR小樽一日遊
DAY 3: 札幌 (拎車) →富良野
DAY 4: 富良野
DAY 5: 富良野→美瑛
DAY 6: 美瑛→札幌 (還車)
DAY 7: JR旭山動物園一日遊
DAY 8: 機場附近OUTLET→香港

唔知我老公會唔渣咁長途車渣到嘔......

公爵府

酒店我諗住札幌住KEIO, 富良野住新富良野太子酒店, 美瑛住民宿 (未定), 唔知哩2間酒店好唔好

伯爵府

lovestarry001 發表於 13-3-5 17:04

酒店我諗住札幌住KEIO, 富良野住新富良野太子酒店, 美瑛住民宿 (未定), 唔知哩2間 ...

因為我預計係24/7晚係函館落機, 然後係函館玩一天再坐JR落札幌, 租車/自己坐車去小樽, 富良野或其他地方. 29/7一早係札幌走。不過未Plan, 完成冇資料點去.
你係富良野住新富良野太子酒店, 如果自己坐車去, 容易好嗎? 因為未必自架遊. 所以都驚自己坐車去唔容易搵.

公爵府

我諗住去富良野同美瑛果幾日自駕, 自己坐車怕會浪費好多時間搵....

別墅

回覆:lovestarry001 的帖子

其實我仲未決定行程,只係打算去旭山動物園、円山動物園、丘陵公園及富良野、美瑛嘅花田~

男爵府

丘陵公園係邊架? 我上網又揾唔到地址.

首頁
12345...6

尾頁

跳至