跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

匯景既媽媽入黎傾下計

我BB依家8個幾月大, 想幫BB識多d差唔多大既朋友仔可以一齊落公園玩下

別墅

Re: 匯景既媽媽入黎傾下計

hi
我不是住匯景的, 是住在很近你的另一屋苑..
你多數會帶bb去邊度公園玩?
我想知附近有什麼公園適合bb玩..

大宅

hi nw22,

我多數同囡囡落去屋苑個公園 有時間一齊玩

別墅

都好啊~我未去過你地個公園添, 大唔大架, 非住客可以入去嗎? 咁你有無去過我樓下個麗港公園, 邊個好d ?

男爵府

hello all,

我 囡囡就來兩歲 lu, 每個 weekend 都去 平台打鞦韆, 我地勁 like sceneway 個 平台, 夠大可以走動, 又多花草, 係一個好選擇.

麗港公園 我都去過1 次, 係咪無 咩 野比小 朋友玩 ka ??
我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

大宅

My daughter, who is 4 years old, will go to the park at Sceneway Gdn on Thu and Fri.

大宅

nw,

我地未去過麗港公園 囡囡就日頭姐姐同grandma or 爸爸同佢落去行下

別墅

jonvan

如bb無訓覺, 平日我99會下午帶佢落麗港公園. 個公園好大, 好多花草樹木, 亦有一般那些小朋友的休憩設施. 我就weekend先可以同bb落, 不過都唔係同bb落過好多次..
hey, 我成日見你地樓下有得bbq, 幾正喎, 有時經過聞到d燒野食味覺得好香, 好想走入去一齊燒..

jonvan 寫道:
nw,

我地未去過麗港公園 囡囡就日頭姐姐同grandma or 爸爸同佢落去行下

大宅

同意,等小巴時聞到好香

大宅

nw22,

bbq係就係幾好不過好多人book 我都係weekend先同囡囡去玩平時都係99+姐姐or老公佢d時間flexible好多 睇下幾時(weekend or holiday)可以一齊去公園玩

e你bb都係1月bb, 你地有冇去過0601d party呀 如果有唔知我地有冇見過la

男爵府

講開 bbq, 我都好想bbq< 不過真係好多人 book.

jonvan, nw22

妳地 bb 係 0601 bb 呀 ?? 我 bb 就係 0501 bb .. 大一年

有無唸過係 club house 搞生日 party 呀 ??

all,

妳地人無心水 nursery 介紹呀 ?? 我祇係唸到啟思 / 迦南.
?-(
我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

別墅

jonvan
好呀, 睇下幾時一齊去公園玩呀.. 我應該是禮拜日大d機會去公園, 因為禮拜六要同bb去playgroup, 多數跟住會出埋街..
原來bbq咁受歡迎, 唔怪得之有時見落緊雨都仲有人燒緊, 可能因為太難book, book左落雨都照燒, 好攪笑.
hey, 我是0602的媽媽呀, 所以我們應未見過卦..

libobo
nursery我都未決定, 唔知邊間好..

大宅

nw22,

我都有去0602d party架, 因為本來囡囡2月中出世不過佢早左1個月出世所以我就2邊走

妳同bb去邊到playgroup 我都想同囡囡去呀

別墅

jonvan
我bb返緊基督教服務處的幼兒潛能訓練班, 都ok不錯的, 我地返緊尖沙咀的centre. 不過好難報架, 下一期2007年一月開課的班應該都已full. 我本來都報左新一期的sat班, 但公司無啦啦可能要禮拜六做野, 所以只好放棄.
想返playgroup仲有其他選擇可以考慮, e.g. 協康會, little gym, gymboree.

你bb有無爬爬呀? 我個b仲未爬 , 成日想企...

別墅

jonvan
你樓下的公園有無比bb玩那款, 成個兜咁的鞦韆? 我樓下無...唔知附近邊度有 ?

大宅

nw2,

e...我地join左2007年一月督教服務處的幼兒潛能訓練班

我囡囡佢都係成日要企 爬爬一時時啦佢可以爬一兩野之後米坐係到囉

妳平曰放工返到屋企幾點呀, 如果我地唔係太late都可以睇下找晚一齊落公園行下ma, 我樓下的公園有比bb玩個款成個兜咁的鞦韆

大宅

nw2,

e妳changed左張相呀, 我好鐘意妳之前個張黑白相好形呀

別墅

jonvan
你join左新一期幼潛喇, 咁返邊個centre呀?
我平日返到屋企六點幾lu, 已天黑, 同埋通常呢個時間bb食緊奶奶, 所以唔會落街街..
hey, 星期日你可以嗎, 你樓下有bb鞦韆咁正, 咁真係要帶阿b來玩下先.. 其實exactly個公園響邊? 係咪住客先入得?

別墅

嘻嘻, thank you~~

jonvan 寫道:
nw2,
e妳changed左張相呀, 我好鐘意妳之前個張黑白相好形呀

大宅

nw22,

我係tst個centre呀. 我一時時la, 有時返到去6點到e家開紿忙就冇定lu 個公園係平臺個樹anyone can go 囡囡每逢星期5晚會去婆婆到住到星期日晚先返黎, 睇下如果下午有時間可以早d返屋企落去玩

首頁
12345...18

尾頁

跳至