想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

想生仔要吃多些鹼性食物

如果想生仔真係要吃多些鹼性食物,少吃酸性食物,以下係ec俾我,因我想bb,ec話想生仔就要注意食物的酸鹼性la,各位姊妹留意la 亦不妨一試:

多吃鹼性食物自己健康些吧

常見食物的酸鹼性如下:

1. 強酸性食品:蛋黃、乳酪、白糖做的西點、柿子、烏魚子或柴魚等。
2. 中酸性食品:火腿、培根、雞肉、豬肉、鰻魚、牛肉、麵包、小麥、奶油、馬肉等。
3. 弱酸性食品:白米、落花生、啤酒、酒、油炸豆腐、海苔、文蛤、章魚、泥鰍。

4. 弱鹼性食品:紅豆、蘿蔔、蘋果、甘藍菜、洋蔥、豆腐等。
5. 中鹼性食品:蘿蔔乾、大豆、紅蘿蔔、蕃茄、香蕉、橙、南瓜、
草莓蛋白、梅乾、檸檬、菠菜等。
6. 強鹼性食品:葡萄、茶葉、葡萄酒、海帶芽、海帶等。

尤其是天然綠藻富含葉綠素,是一錯的鹼性健康食品,而茶類不宜過量,最佳飲用時間為早上。

複式洋房

Re: 想生仔要吃多些鹼性食物

唔意思漏o左,金老公都係一樣多吃鹼性食物,少酸性食物,重要多食吸收蛋白質

子爵府

Hi Pennch ,
係咪兩公婆係dodo前一星期勁食鹼性食物呢?Thanks!

複式洋房

Hi Kellymami,

唔係!係妳o地打算生bb開始,少吃酸性食物,不好令身體太酸,酸性生女,鹼性生男,所以要多吃蔬菜,妳食什麼,老公食什麼,加上老公多吸收蛋白質, 總之盡力而為,唔駛咁太壓力. 如果妳真要生仔,我之前係這裡bk sister處知道有生仔處方,妳給我e-mail,我e-mail給妳,我未試,要period 時才會試,今次忘記了, 好了relax, 祝妳好運!

:-P :-P

子爵府

Hi Pennch,
Please check pm!
Thanks a lot!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Pennch,
我都想要呀!
pm 左個 e-mail 比你呀, 唔該晒
我要努力

複式洋房

Hi,

I have e-mail you. Please check your e-mail la.

:lol: :lol:

子爵府

Thanks!

複式洋房

Pennch,
我都想要呀!可不可以e-mail 比我 [email protected]
thanks!

複式洋房

Hi kellymami,

唔好客氣 la

kellymami 寫道:
Thanks!

複式洋房

Hi minababy,

Please check your e-mail. I have sent. Thanks!

minababy 寫道:
Pennch,
我都想要呀!可不可以e-mail 比我 [email protected]
thanks!

民房

Pennch,
我都想要呀!

大宅

好媽媽勳章

Hi pennch

我都想要生仔處方呀,你可唔可以e-mail比我呀?
e-mail: [email protected]

Pennch 寫道:
Hi Kellymami,

唔係!係妳o地打算生bb開始,少吃酸性食物,不好令身體太酸,酸性生女,鹼性生男,所以要多吃蔬菜,妳食什麼,老公食什麼,加上老公多吸收蛋白質, 總之盡力而為,唔駛咁太壓力. 如果妳真要生仔,我之前係這裡bk sister處知道有生仔處方,妳給我e-mail,我e-mail給妳,我未試,要period 時才會試,今次忘記了, 好了relax, 祝妳好運!

大宅

好媽媽勳章

pennch

另外仲有少少野想問下你架,我宜家已經同我老公好努力咁做人仔,但如果宜家先食你講個d野,會唔會遲左d呀,有無話要提早幾時食會好d架?

複式洋房

小寶寶@.@'

唔好意思! 我收唔到妳的pm,

小寶寶@.@ 寫道:
Pennch,
我都想要呀!

複式洋房

mamibb,

我pm俾妳 la,

大宅

好媽媽勳章

PENNCH

好呀,不過你幾時PM比我呀?因為我宜家都未收到呀。

可能我心急左D......

複式洋房

mamibb 寫道:
PENNCH

好呀,不過你幾時PM比我呀?因為我宜家都未收到呀。

可能我心急左D......

我send o左pm後才上bk
咁妳有無收到我e-mail兩個湯水方啊!,妳到依家都無收到
應該 13:34 妳再check 吓,如果都話知 la

:-P

大宅

Pennch,
我都想要呀!

大宅

好媽媽勳章

Re: 想生仔要吃多些

pennch

e-mail已經收到喇,但係pm就收唔到喎 ?-(

咁食鹼性食物方面個ec有無話要提前幾多日食呀?

我send o左pm後才上bk
咁妳有無收到我e-mail兩個湯水方啊!,妳到依家都無收到
應該 13:34 妳再check 吓,如果都話知 la

:-P [/quote]

首頁
12345...7

尾頁

跳至