心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

先講下我背景,我約20歳到就離左婚,因為C6一而再再而三有小三,所以決心離開,記得當我帶住一個3歳半仔仔同2歳既女女返左外家,之後爸爸同c6講叫佢快D攪離婚,我同對仔女暫住媽咪到,因為又小到大都沒人同我傾心事同分享吾開心既野,所以我都會再心事放在心裡,習慣了有乜事都只有一個人承受,承擔,面對,所以在人眼中我好竪強的,而家我D仔女都大曬,在E廿幾年我已經變了個小出聲,唔理事,除了家人,什致被人認為皮氣超好的人,但我內心其實孤獨,好想哭,有冇BK既朋想知點解我會變左一個咁既人,有冇BK媽媽未訓可傾下心事

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 的帖子

家家有本難唸的經,每個人生活都唔係一帆風順,有時真係你睇人好,人睇你好。同你一樣,我仔女都大,雖然婚姻冇問題,但心態同你差唔多,我嘅性格都會將心事放在心裡,習慣有乜事都自己一個人承受,承擔,面對,在所有人眼中我都好堅強的,亦公認為疲氣好,但我內心亦有好多煩惱,好想哭,甚至有時覺得做人真係唔知為咗乜,同伴侶又唔可以傾訴太多,因為佢唔多了解我,同朋友傾訴?試問有幾多個係真心對你好,有d表面朋友仲想你死㖭!不過生活始終要過,盡量諗D辦法令自己好過一些。

侯爵府

引用:先講下我背景,我約20歳到就離左婚,因為C6

原帖由 於 13-08-24 發表

先講下我背景,我約20歳到就離左婚,因為C6一而再再而三有小三, ...
我明白。命運仍在你手,你想之後的日子永遠快樂還是繼續難過,都在乎你的選擇。加油!過去的事已經過去了,好好珍惜你現在還擁有的

大宅

回覆 simpleAA 的帖子

估唔到你性格同我一樣,但我發覺ED性格係自己既決點,有時太過無皮氣同千就人,原來都會令自己唔開心,好似自己親人,朋友,男友都一樣,有時唔眀白自己點解處處理人感受,受傷都會係自己,身邊既人又唔會體諒同理自己感受,又乜事只會鬧,鬧,鬧,我唔出聲唔係我無皮氣,只係自知一抄起上來,會好激動,一發難收,唔想下下因小事而返面乍,但係個個以為我好恰有咩事就是我不對咁,究竟有無人可理下我感受呀,我唔係公仔,只係凡人一個,同樣有感受,要專炎,要一個人默默承受自己已過去已經唔容易,點解仲要考驗我

大宅

有咩事吾好再收收埋埋,係lee度同人分享,實有人會同你傾計

大宅

回覆 suetyuk_lam 的帖子

你好,多謝你回覆,做左咁耐人,其實好多野都明白,不過,有時覺得做人真係好辛苦,有時諗都唔知為乜,有時就算一班人一起,都會感覺好孤獨,好似個世界只得自己一個咁,我知道身邊仲有兒女,仲有男友,但總是感覺孤單一人,無人明白,好空虛咁

大宅

回覆 marykk 的帖子

你好,多謝你回覆,就是經歷過去,我都學會珍惜,但就係因為越珍惜就越怕失去,自己不其然付出更多,就係咁,好似連自我都冇埋,好失敗

大宅

引用:回覆+marykk+的帖子你好,多謝你回覆,就是

回覆 marykk 的帖子

你好,多謝你回覆,就是經歷過去,我都學會珍惜,但就係因為越珍惜就越怕失去,自己不 ...
吾好想咁多,可以珍惜就珍惜,其他事想咁多都無用

禁止訪問

回覆:無人了解,無人明,想搵人傾心事

大宅

唔好唔開心, 你有子女, 佢地長大成人時, 就係你收成正果時候, 將來無人知, 但我相信你苦心, 佢地一定知, 對你好, 加油加油

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 的帖子

其實你有乜野唔開心?可以對住呢度唔識嘅jm講出來嗎?我同你有D唔同,我遷就朋友同事唔會強迫自己,亦唔會覺得好唔開心,唔夾又唔使做人世,可能我覺得佢哋係D無關痛癢嘅人,但自己身邊嘅人,我就覺得好難受

大宅

你能夠離開不忠嘅丈夫,承擔湊大小朋友嘅責任,好勇敢同堅強!佩服你。

每個人都會遇到唔同嘅困難,所謂人生不如意事常八九,係咪?可以嘅話,培養下興趣,嗜好,分散下壞情緒。

嘗試慢慢放開自己嘅胸懷,表達下自己感受。你唔講,一來埋係心裡,二來人地亦唔知自己點諗架!

我相信呢D老生常談,你一定聽過,只希望俾你一D支持!

nancycheung1010  好認同  發表於 13-8-25 10:40

瑪瑙宮

這個是您的自我反省期吧, 就得人太多開始唔自在, 就自我調較, 重需唔需要做晒順得人?

水晶宮

多些上BK,這裡有許多姊妹願意聽你傾訴!你不會再孤單的!

男爵府

引用:+本帖最後由+靈+於+13-8-24+04:04+編輯+\\先

先講下我背景,我約20歳到就離左婚,因為C6一而再再而三有小三, ...
其實你嘅 \" 好脾氣"係將你情緒抑壓,所以你先會唔開心,有苦自己知,獨自承受晒。

上bk可以有好好嘅聆聽者,同你分擔苦與樂,大家可以互相鼓勵同支持。

你都要改變一下,唔好再委屈自己,咁樣做人會好痛苦,快樂係自己去尋求同爭取,希望你可以快d搵到你嘅快樂泉源

大宅

好多謝bk朋友回覆,我會好好調較自己,希望心情會有所改善,因為自己情緒時有高低,可能心情唔好影響了情緒吧,我會改善同控制,希望心情會平服D啦,多謝各位

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

內心其實孤獨,有苦自己知,獨自承受晒。 HK 的女人都是訓練出來, 鬼個"款"
大個仔是"華"

子爵府

育兒性格勳章

回覆:靈 的帖子

路係人行嘅,家人先係最重要,時間可以沖淡—切,加油呀,我哋BK媽媽會支持你,你唔會孤單架

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:無人了解,無人明,想搵人傾心事

比d信心同勇氣,情緒就會改善

大宅

好多謝大家,其實之前都係因為家人唔諒解,先有感而發,因為自己太重感情,往往身邊人都好容易影響情緒,普通人做乜都影響唔到我,但面對至親的人或所謂至好的朋友都好容易被影響到,又要按住心情不想激動發火,就好辛苦,因自知性格一激動就預左返面,所以日子耐左,就習慣收收埋埋,又無人可傾訴,所以好無奈,但在好久前發現了BK,發覺可將心事分享,所以好早時唔開心的時候到會在BK分享,過幾日心情就會平靜,BK既朋友真係好好,好真心,發現BK真係好開心,我見到E到好多朋友都唔開心出貼,我在這裡祝福BK唔開心既朋友個個都開開心心,永遠幸福,我都是有過去有經歷既失敗人,再難過既日子都已過,我會努力面對,不過失意迷失的時候我都會上來呻下同分享,好多謝回覆過我的人,謝謝你地

首頁

尾頁

跳至