自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆:其實香港地小朋友讀+ - ×÷以經足夠

我細細個個時已經有諗過

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

我都覺得一般工種同情況下係絕對夠用的(除專業人仕會唔夠用)

⋆☆知足常樂

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我小學時已經係咁諗唔通真係好似教育電視咁咩

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都係咁話呀!
中學嗰啲簡直係唔知識黎做咩架

kawai120  agree  發表於 13-10-6 23:46
wcpcelia    發表於 13-10-6 10:10
MANGAWONG    發表於 13-10-5 23:27

子爵府

我小學已經成日同屋企人講

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有同感!我細過都係咁諗所以一上數學時我都遊魂咁!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

pinkcat922 發表於 13-10-5 23:24
我都係咁話呀!
中學嗰啲簡直係唔知識黎做咩架
果D咁既"畢氏定理", 到依家完全唔知有咩用
我數學最高分, 不過無用

大宅

回覆:null

同意,我數學勁水皮:;pppp:

子爵府

但細時又有邊個知道自己將來是否專業人士, 唔讀又點知呢?

YingYing05  agree  發表於 13-10-6 17:29

瑪瑙宮

引用:以家個啲數+又要學份數+直角+%+之類

原帖由 channba31 於 13-10-05 發表
以家個啲數 又要學份數 直角 % 之類
因為有人做野憑直覺

水晶宮

好媽媽勳章

起碼要識計…………折頭………我好多fd連95折都唔識計………

我講100蚊平5蚊.....成圍檯都唔曉

翡翠宮

細個都有咁諗!但依家我諗,如果只教加減乘除,好快就教完

kawai120  x2  發表於 13-10-6 23:47

子爵府

數學可以訓練到個腦轉得快d。我細個讀數幾好, 覺得d題目好似iq題咁, 好好玩, 到而家我都覺得我logic thinking 唔錯

伯爵府

我都係咁話~

大b駿逸細b駿晞

珍珠宮

畀面勳章

連分數 % 都唔識,你話個小朋友前途會係點?

珍珠宮

引用:數學可以訓練到個腦轉得快d。我細個讀數幾

原帖由 jeffmama64 於 13-10-06 發表
數學可以訓練到個腦轉得快d。我細個讀數幾好, 覺得d題目好似iq題咁, 好好玩, 到而家我都覺得我logic thinki ...
me too

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

男爵府

引用:有同感!我細過都係咁諗所以一上數學時我都

原帖由 大pat豬媽 於 13-10-05 發表
有同感!我細過都係咁諗所以一上數學時我都遊魂咁!
我都係,好憎數學,所以每年考試都包尾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

中學果d sin /cos 都唔知想點?

首頁
12345...7

尾頁

跳至