懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請分享baby plus的效果!!!

我現己懷孕17週,有意思想買此產品用,請問有沒有沒用過baby plus的mama可以分享一下心得和使用效果呢?

大宅

Re: 請分享baby plus的效果!!!

真的無人可以分享一下嗎?
唔通無乜人用或用過?

男爵府

我都好有興趣想知呀! 不過都幾貴喎, 差唔多成千八蚊...

大宅

係呀!所以咪想問下啲真正用過的mama意見和感受,唔想只聽該公司那些"梅"囖。不過可惜暫時無mama回應。

大宅

我唸效果很難講.當初我都想買,但又太貴了,而且好似唔多人用.我寧願聽多d音樂or用兩個紙杯做傳聲筒同bb講野仲好啦!

別墅

我老婆用緊,因為係佢個朋友介紹比佢用(借埋部機比我地),佢朋友已經係五個小朋友的媽媽,而第五個 bb 就有用 babyplus,佢話比較幾個 bb 係頭幾個月的情況,都真係覺得有出現他們所講的效果﹗

大宅

我第一胎時每日每晚也有聽古典音樂,囝囝出生後又真的很乖,下個月他便6歲了,他的聽覺突別靈敏,音樂班和piano老師也有同感,所以我相信多聽音樂是有一定的幫助,但今胎因為要照顧囝囝的生活起居,到現在我已有18週的了,但真的抽不出時間出來安靜的聽聽音樂、看看書,所以想借助baby plus來代替。

男爵府

wow 真係咁犀利? 你 or 你太太有冇見過 d 小朋友呀? 有冇覺得真係醒目仔/女呢?

男爵府

我依家用緊部機,現在是22週,之前有人介紹過,用後感如下 :

由 18週開始, 每天掛係個肚度聽 2hours, 早 1hour, 晚 1hour. 我通常一起身就聽, 再刷牙洗面, 之後出門口就除, 其他我朝早無聽足一個鐘既, 唔夠時間, 不過出來效果bb都好聽話, 我真係唔係呃你, 我bb依家唔喊架, 好奇怪. haha, 一食完奶奶就自己玩 or 瞓覺, 最正係3個week已經戒夜奶.

大宅

I also used it before. Thanks God that my baby is generally good, can sleep and drink milk well. Frankly, it's hard to say if it's because of baby plus. At that time, what I'm thinking is, if this device is not harmful to my baby and I can afford it, i may have a trial. Babies of some of my friends are also as calm as my baby but they didn't use baby plus. Only for individual cases, it's hard to prove its effectiveness.

伯爵府

好媽媽勳章

其實家下好多MP3 OR MP4會有外置喇叭仔, 可以掛係頸 (調較好長度放係肚上) 咁放音樂比肚入面BB聽架, 我都係咁平時戴住, 訓覺都得, 日後自己又用得返幾好呀.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

嘩~~5個小朋友? 你朋友好勁呀 )))))
bb523 寫道:
我老婆用緊,因為係佢個朋友介紹比佢用(借埋部機比我地),佢朋友已經係五個小朋友的媽媽,而第五個 bb 就有用 babyplus,佢話比較幾個 bb 係頭幾個月的情況,都真係覺得有出現他們所講的效果﹗

別墅

係呀,我都覺得佢好勁,同埋去到佢屋企真係好熱鬧,仲有五個小朋友都有佢自己的特點,好得意﹗

講真,其實都好難知道究竟係咪 Babyplus 令 bb 有好的效果。不過我的諗法就同 siumi 一樣,覺得佢對 bb 無壞影響,咪試下羅。

男爵府

哈哈, 我都係咁諗, 心癢癢想買 :) 不過我得 4-5 周左右, 仲有時間考慮. 我老公就好懷疑.

大宅

我依家有用緊, bb遲d出世先知有冇效.
但我有朋友用過, 佢個bb就幾好. 唔扭計, 同埋好肯學嘢. 家下歲半已經識幾多英文單字. 相比較另外一個朋友個bb, 冇用到babyplus, 兩歲都未識1-10英文.. 不過我唔肯定係部機o既功效.. 大家自己衡量下先用.

大宅

唔記得講可能係佢限時限刻要開部機俾個胎聽, 所以我估個功效可能會好d.
如果你地可以持之以恒, 每日定時定刻俾bb聽音樂, 重覆咁聽, 隔一段時間又轉幾首新音樂, 我會覺得個效果都不遑多讓. 因為我聽落, babyplus d 聲, 有d似古典音樂rhythem.

別墅

是否一定要網上購買?有無人去過聽babyplus的講座?

大宅

講座我就無去,但我有去過它在銅鑼灣的office看過實物和聽負責職員講解過,那住小姐很nice的,同時她也同意購買前最好先清楚自己是否可以每天能抽出早、晚各一小時的時間使用,使用時亦應在安靜環境和平靜的心情下進行,效果才會明顯。

複式洋房

我都有d 興趣 wor, 我 21 weeks 先用會唔會遲呢 ?
香港點可以買到架 ?

民房

Hi All Mamas,
I have one extra "99% NEW" baby plus, $1400.
Please pm me if interested, thanks!

首頁

尾頁

跳至