親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

如題
訂左機票一家三口, 新年可以去檳城玩 ^^ yeah
但係唔知檳城有咩玩?? help , 謝!
想陽光海灘, 睇營火蟲, 食海鮮 .....

大宅

回覆 mickyok2003 的帖子

我都買左新年去檳城玩呀,一齊諗下丫

別墅

我地初二去初六返,妳地呢?
想PLAN去浮羅交怡, 玩下浮潛, 但考慮緊我小朋友得 6 歲, 有好多上水活動佢應該玩唔到....所以可能 BOOK D VILLA RESORT 住, 又可以玩 ^^

sunshine0613  6歲浮X是oK,當年我囡5歲  發表於 14-2-15 20:25

子爵府

環保接龍勳章

回覆:檳城有咩玩?? help , 謝!

齋玩酒店

珍珠宮

BK Milk勳章

mickyok2003 發表於 13-12-5 15:27
我地初二去初六返,妳地呢?
想PLAN去浮羅交怡, 玩下浮潛, 但考慮緊我小朋友得 6 歲, 有好多上水活動佢應該 ...

6歲出島都OK呀!

珍珠宮

BK Milk勳章

HK Express 果個好抵, $6xx 包稅, 好吸引, 但己冇假冇錢了

別墅

我就是剛買了這個 PACKAGE
想問下有冇D咩 HOTEL + 景點建議下.....謝謝

珍珠宮

BK Milk勳章

我上年第一次去, 檳城+浮羅6天, 行程唔係好多, 大約如下:

DAY 1
夜機到, 住Tune hotel

DAY 2
放底行李係酒店, 去興發茶座食野 -> 去機場過浮羅 -> Sheraton Langkawi -> 行下神鷹廣場 同 報local tour -> 夜市 (近Cenang Beach) -> 真浪花園海鮮dinner

DAY 3
Local Tour - Island Hopping環島遊 (MYR30 half day) -> Lunch @ Oriental Village -> 原本plan去cable car, 但天氣唔好冇開 -> Wonderland Food大排檔 dinner

DAY 4
酒店hea -> 原先想去燈籠海鮮館食lunch, 但佢地又要1230先開 -> 返檳城 -> 卧佛寺, 回教寺, 新關仔角食野 -> 諾登美食坊 dinner

DAY 5 (包車)
先坐包車轉酒店 -> 極樂寺+升旗山, 鐘金泉-手信, Lunch @ 亞依淡巴咖沙, 張弼士公館 / 聖母升天堂 / St George Church / 鐵檳榔 / 買coffee 既手信店 -> 乘船過海 -> 北海阿吉海鮮飯店 dinner -> Queensbay Mall shopping

DAY 6 (包車)
SPA -> 娘惹菜店 lunch -> 機場

之前有JM介紹過檳城既 Shangri-la Golden Sands 唔錯, 岩小朋友... 我冇住過, 但下次去會揀呢間試下

vassicasuki  請問可否pm包車司機嘅資料給我!Thanks !  發表於 14-3-19 03:34

別墅

回覆:mickyok2003 的帖子

浮羅交怡同檳城我都帶個女去過,不過是分開兩次去。去浮羅交怡時阿女剛三歲,但係我地都有join local tour, 去fish farm, 蝙蝠洞等,純粹睇下野都ok架,不一定水上活動!

別墅

依大家給我的行程上網參考看了 ^^ 謝謝 大家 的資料, 十分感謝
釣魚, 睇珊瑚 好吸引
檳城有冇 D RESORT OR 附近 有 SEAFOOD BBQ ???

大宅

E....我都係初二出發呀,但我初七先返

別墅

大宅

I went to Langkawi & Penang this summe. I stayed in Parkroyal Penang Hotel at Batu Ferringgi Beach for 3D2N. We mainly swimming at hotel and spent 2 hours in butterfly farm. This hotel have 2 slides for kids and there is night market just outside hotel. The food stall (many food to eat) is only around 10 mins walking time from hotel.

I've booked private car from Airport pick up to hotel with only RM70nett for 1 way. Can also book 1 day tour with the driver.

別墅

酒店附近會有海鮮食嗎 ?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我book 了14年8月, 希望大家去完多d分享

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

想問檳城去浮羅, 內陸機除了Air Asia, Firefly外, 還有其他嗎?

大宅

我而家都仲未決定到book邊間酒店...真係花多眼亂

大宅

回覆 coco1234hk 的帖子

我暫時睇都係得呢兩間airline
Air Asia <---時間唔好
Firefly <---取消左班機都唔會通知你

男爵府

回覆:FaveNg 的帖子

我住香格里拉,rasa ria果邊,book左executive room.每日有free high tea n happy hour, 早餐有一間專比executive floor 的餐廳semi buffet,main course 即叫即整,有人serve超正,private pool for executive room with free soft drinks. 我同阿囡老公全程酒店,dinner才出去。司機帶過我去一間私房娘惹菜,正,唔貴。酒店仲有durian buffet。成果開架,我們好似食左4個

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:FaveNg 的帖子

我上次坐AA,都係因為見人地話firefly取消機不通知,另外可以坐船過,但要3小時,所以最後揀AA

首頁
12345...12

尾頁

跳至