親子旅遊

跳至

首頁
12345...13

尾頁

別墅

玩咗6日5夜,好玩。3個大人,1個2歲小朋友,1個長者,住2晚Hotel63及3晚STAR,無join tour,只係call的士車我哋四圍去,的士司機好好人。
而家啱啱係雨季,好彩對整體行程唔係好大影響,感恩!
通常下午3點左右落,如果準備去沙巴嘅朋友排行程嘅時候要注意啦!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:shirley_chau 的帖子

咁包的士點計

別墅

回覆:ccyin 的帖子

我哋唔係包的,我哋係每一程計,因為帶住阿B無出去玩足一日,所以唔使日包。

複式洋房

回覆:啱啱去完沙巴

去玩激流,螢火蟲,長鼻猴,叫的士可以嗎

複式洋房

大約幾多錢

大宅

每程的士幾多錢到呀?

別墅

回覆:dcdenchg7 的帖子

我哋無玩激流,包的士去睇長鼻猴+營火蟲RM400,入場RM55 per adult,你幾時去?如果呢個時候會差D,因為落雨冇嘢睇。

別墅

我都同我個2歲b去,你們有出島嗎?可介紹你的行程給我嗎?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

shirley_chau 發表於 13-12-21 18:13
我哋無玩激流,包的士去睇長鼻猴+營火蟲RM400,入場RM55 per adult,你幾時去?如果呢個時候會差D,因為落 ...

是否自己包車去睇 (長鼻猴+營火蟲) 只而車費RM400,另加大人RM55 per adult ? 甘樣平過跟團去, 因為跟團太貴, 平平地既自己去,我會去....
沙巴本人覺消費太高

別墅

引用:每程的士幾多錢到呀?

原帖由 emily_sun728 於 13-12-21 發表
每程的士幾多錢到呀?
視乎去邊到,由hotel63去STAR RM30,由hotel63去大茄來RM30,由STAR去麗都RM30,每程計

別墅

引用:我都同我個2歲b去,你們有出島嗎?可介紹你

原帖由 Carrie2330 於 13-12-22 發表
我都同我個2歲b去,你們有出島嗎?可介紹你的行程給我嗎?
有,我哋跟STAR去Mamutik,我覺得幾好,因為好近坐快船幾分鐘到,太遠驚BB頂唔順。
第一日(Sat)
坐HK Express下午3時到,出閘後係Digi買電話咭聯絡的士嚟接我哋(已預先book咗)RM30
去Hotel63 check in,行Gaya street,係馮業食少少嘢,四圍行吓返酒店冲凉(BB)
約的士7pm車我哋去大茄來食海鮮RM15,9pm返嚟車我哋去Suria Sabah shopping mall行(10pm close),跟住行番去Hotel63
第二日(Sun)
係Hotel63對面富源食早餐,跟住行出嚟Gaya street行Sunday market,返Hotel63放底嘢休息一陣,跟住行去Little Italy食lunch,book咗的士2pm去睇長鼻猴營火蟲,睇咗少少營火蟲就落雨冇嘢睇,回程9pm到佐記食肉骨茶,包的士來回RM400加入場坐船(大船)每位大人RM55,食完行返去Hotel63
第三日(Mon)
Hotel63行去金沙園食生肉麵,食完行返酒店,book咗的士9:30am去動物園,12:00離開去旺旺食魚麵,食完車去STAR check-in,的士RM150
係房休息一陣,落去草地行一陣就落雨,帶BB去兒童clubhouse玩(叔叔睇住),自己同老公去Chi做一個鐘massage,跟住接番BB係海傍行睇日落影相,係香宮食晚飯
第四日(Tue)
食酒店早餐,9am係酒店STAR Marina坐快艇去Mamutik Island玩,11:30am坐快艇回程,返房冲涼,香宮飲茶lunch,返房瞓晏覺,泳池游水,返房冲涼再去兒童clubhouse hea一陣,book咗的士7pm去雙天食海鮮,返酒店,來回RM60
第五日(Wed)
食酒店早餐,泳池游水,book的士去Gaya street食五星海南雞、怡豐食lasa,來回RM60,回程stop by First Beach買coconut飲,返酒店休息,泳池游水,睇日落影相,book的士7pm去麗都食晚飯,返酒店,來回RM60
P.S.原本book咗12:30pm去香格里拉Rasa Ria睇馬騮,但因為落雨cancel咗改係酒店游水,其實應該要朝早去,因為通常朝早好天下午落雨
第六日 last day (Thu)
食酒店早餐,泳池游水,book的士2pm去機場RM30,坐HK Express 4pm回香港
P.S.要食嘢或買手順,記住入閘前食或買,因為入閘後冇㗎!

cmk2008  可否pm 的士司機电話??  發表於 14-1-2 23:05

別墅

引用:Quote:shirley_chau+發表於+13-12-21+18:13

原帖由 bbfruit 於 13-12-22 發表
是否自己包車去睇 (長鼻猴+營火蟲) 只而車費RM400,另加大人RM55 per adult ? 甘樣平過跟團去, 因為跟團太 ...
要視乎幾多人,如果只係2個人跟團抵D,多人包車抵D而且彈性高,無錯,沙巴消費唔平!

男爵府

請問香宮食野貴唔貴? 消費約多少呢? thx
同埋知唔知沙巴d餐廳可否比信用咭找數? Thx so much! ^^

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

別墅

引用:請問香宮食野貴唔貴?++消費約多少呢?++thx

原帖由 Tigerpooh 於 13-12-23 發表
請問香宮食野貴唔貴? 消費約多少呢? thx
同埋知唔知沙巴d餐廳可否比信用咭找數? Thx so much! ^^ ...
香宮我哋四個大人食RM260,餐廳收credit card但大排檔cafe收cash

Tigerpooh  Thanks Shirley  發表於 13-12-24 12:12

男爵府

好媽媽勳章

請問機場出市區都是rm30嗎?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:請問機場出市區都是rm30嗎?

原帖由 PP_Couple 於 13-12-23 發表
請問機場出市區都是rm30嗎?

男爵府

好媽媽勳章

回覆 chickenwing2006 的帖子

我本來想包車FOR 8人, 不過如果市內都係RM30一程車, 咁坐的士抵好多.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+chickenwing2006+的帖子我本來想包車F

原帖由 PP_Couple 於 13-12-24 發表
回覆 chickenwing2006 的帖子

我本來想包車FOR 8人, 不過如果市內都係RM30一程車, 咁坐的士抵好多. ...
市內多數都係 $25-$30 一程,係 star 要坐 hotel taxi 出入貴 d !!!

不過我上次去隆美食東星面,horizon 去成 $40/程

不過你八人出入,call 定七人 taxi 好 d ..... 有冇小朋友呀?如有,可能一架七人 taxi 也 ok

大宅

你係唔坐7人的士?

王國會長

王國會長

chickenwing2006 發表於 13-12-24 23:36
市內多數都係 $25-$30 一程,係 star 要坐 hotel taxi 出入貴 d !!!

不過我上次去隆美食東星面,horizon ...
今次去覺得D野唔平, 出入STAR RM30 的士都幾貴, 記得兩年前只是 RM15-20;
買張digi card 上年只是RM20, 今年RM40

首頁
12345...13

尾頁

跳至