夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

每日媽媽 發表於 14-9-15 01:56
同我食完飯後,會倍我上99度湊細路,往時唔少可,幫手湊細佬,等我可以同家姐温習,或且幫家姐温習。

...
既然你C6俾你同99話咗之後向好發展,你就唔好再追究,
改為鞏固雙方關係。

老公為左唔影響女,
而要出街至深夜?
不要接受。
睇下電視丶打下機,
你女都會健康成長!
記住夫妻不要分房。

子爵府

引用:Quote:原帖由 biloveu 於 14-09-14 發表點

原帖由 每日媽媽 於 14-09-15 發表
同我食完飯後,會倍我上99度湊細路,往時唔少可,幫手湊細佬,等我可以同家姐温習,或且幫家姐温習。

...
咁佢都有心做返D野!係好的開始,要佢keep住,等佢變成習,其實佢有責任咁做!

另外,唔好因為怕影響囡囡要佢夜返,一家人,相處多D,感情都好D!

從你言行,覺得你好愛佢,好就佢,比好大自由度。其實你可以多D關心佢,亦可以分享自己eg工作上的事比佢,初初可能佢個金口難開,又或無乜興趣聽(咁你梗係唔好係佢心情不好時問佢/同佢講),但當你成日做,佢梗會答你,咁咪開始好囉!

加油!

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:每日媽媽 發表於 14-9-15 01:56 同我

原帖由 soso1227 於 14-09-15 發表
既然你C6俾你同99話咗之後向好發展,你就唔好再追究,
改為鞏固雙方關係。
謝謝指教! 因為c6晚上總會看電視,但我不想他開,因阿囡都只會看電視,叫她去刷牙都要難呢! 而c6也曾說過早了回家也不能輕鬆下,或是在家裡不能專心工作,很矛盾

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 每日媽媽 於 14-09-15 發表同

原帖由 biloveu 於 14-09-15 發表
咁佢都有心做返D野!係好的開始,要佢keep住,等佢變成習,其實佢有責任咁做!

另外,唔好因為怕影響囡囡 ...
我期望他可以多些陪伴孩子,和他們看書,教他們功課,但他卻認為這不是他的責任,就算不用工作也不願意陪孩子。

經過這件事之後,雖然有改變,但亦令我更覺當晚的可疑是存在。往時很少和我去超市買嘢,就算一起去,他都只會買他認為有需要的; 而湊阿囡去課外活動也不會幫手,這次卻自動說幫手湊阿囡,是否心有愧? 就連囡囡也覺很古怪,跟著還對我說daddy想在搵第二個女人前對我們好d

子爵府

引用:Quote:原帖由 biloveu 於 14-09-15 發表咁

原帖由 每日媽媽 於 14-09-16 發表
我期望他可以多些陪伴孩子,和他們看書,教他們功課,但他卻認為這不是他的責任,就算不用工作也不願意陪孩 ...
你囡囡幾大?連佢都認為爸爸有女人!

你有機會就同你c6講感受,唔係話佢有女人,而係見到佢嘅改變,希望佢以後都會咁好,同埋唔好做D傷你,同囝囡心嘅事!

不過,你真係唔好再對佢咁鬆,亦為自己同囝囡儲多個錢!

侯爵府

回覆:(更新)中秋節發現c6有古怪,係咪我諗多咗

我忍唔到咁耐,即時解決佢,我會使d錢揾私家偵探KO 佢,男人,正係曖昧階段,吸毒最上癮階段,真係蛇咬都唔認。因為最刺激就係呢下,你一就當無件事,等佢呃完蝦條返屋企,一就大家攤牌,收佢皮,我偏向收佢皮,忍佢條命。

侯爵府

我忍唔到咁耐,即時解決佢,我會使d錢揾私家偵探KO 佢,男人,正係曖昧階段,吸毒最上癮階段,真係蛇咬都唔認。因為最刺激就係呢下,你一就當無件事,等佢呃完蝦條返屋企,一就大家攤牌,收佢皮,我偏向收佢皮,忍佢條命。

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 每日媽媽 於 14-09-16 發表我

原帖由 biloveu 於 14-09-16 發表
你囡囡幾大?連佢都認為爸爸有女人!

你有機會就同你c6講感受,唔係話佢有女人,而係見到佢嘅改變,希望佢 ...
囡囡而家小四,而家d小朋友係好早熟,身邊同學也是如此。當晚的事,我沒有和囡囡主動傾過,但囡囡當時看到爸爸的舉動,已和我說\"我唔想daddy mummy離婚\",我問佢點解,佢話\"我而家已經可以自己選擇,唔知跟邊個好\"。

到我睇囡囡功課時,囡囡又重提當晚daddy很奇怪,仲話撞到嗰個唔係自己daddy,係有人扮佢,因為同平時嘅daddy唔同(帶咗手錬),我講笑咁同囡囡講,咁你跟住daddy出街,睇佢去邊,囡囡會話\"我响度時佢點會帶我去嗰d地方\"。

我向來都有儲蓄嘅習慣,不過如果大吉利是有咩事時,要獨力湊兩個小朋友就當然吃力。

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

引用:我忍唔到咁耐,即時解決佢,我會使d錢揾私

原帖由 lazywife 於 14-09-16 發表
我忍唔到咁耐,即時解決佢,我會使d錢揾私家偵探KO 佢,男人,正係曖昧階段,吸毒最上癮階段,真係蛇咬都唔 ...
我起初都好嬲,當晚已質問佢。但現在已冷靜下來,我有兩個孩子盡量不想他們在破碎家庭長大,而c6方面,我如果發現他真有問題的話,我怕我不能冷靜處理,到時他可能連照顧仔女的費用都唔出,雖然錢唔多,但這是他的責任,同佢攤牌,怕他會壁虎跳牆,可能係我諗多,但為咗仔女,要想清楚點安排d嘢先得,如真有小三,冇理d錢去益小三,而唔照顧小朋友。

以上是我冷靜下來的諗法,可能係諗得多咗,但萬一發生怎辦?

珍珠宮

每日媽媽 發表於 14-9-16 11:31
我起初都好嬲,當晚已質問佢。但現在已冷靜下來,我有兩個孩子盡量不想他們在破碎家庭長大,而c6方面,我如 ...
睇黎你兩個一齊只為小朋友, 從未聽你說過你愛你老公...
既然你係咁諗我相信你老公都一樣.
你地同一屋簷下得一個目的, 就係小朋友..

首先做, 可唔可以將感情番轉頭??
再咁落去,離婚係遲早既事.
小朋友咁細個, 咁可以繼續幾年??

我一直唔覺得單親一定會有負面影響小朋友,
有好多單親小朋友,都生活得開心, 讀書好叻,.
睇你自己比幾多正面信息距, 點樣灌輸距.

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:每日媽媽 發表於 14-9-16 11:31 我起

原帖由 BIGPAT 於 14-09-16 發表
睇黎你兩個一齊只為小朋友, 從未聽你說過你愛你老公...
既然你係咁諗我相信你老公都一樣.
你地同一屋簷下得 ...
剛才是我極端嘅想法,不知是否正確。我是愛我老公,當然也希望白頭到老,但聽到這麽多jm分享,也有道理的,人如果要變心都留不住,有這個心理準備時,萬一發生了事也不至於這麽傷心吧!

男爵府

BK Milk勳章

引用:好怪渦,個囡叫佢都甘樣,一定係心虛姐

原帖由 香港阿珠媽 於 14-09-16 發表
好怪渦,個囡叫佢都甘樣,一定係心虛姐
佢都話佢係心虛。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

每日媽媽 發表於 14-9-16 00:48
謝謝指教! 因為c6晚上總會看電視,但我不想他開,因阿囡都只會看電視,叫她去刷牙都要難呢! 而c6也曾說過早 ...
老公辛勤工作後回家,連電視也不准開,見微知著,
你老公在家庭有什麼樂趣,有什麼地位。
打理家務丶煮飯丶湊仔丶温習功課令你很忙,
但一個男人要娶的不是工人+補習老師,
你的仔女總會獨立,
與你相伴到老的是誰?
你老公值得你多花點心思和時間吧!

侯爵府

引用:Quote:原帖由 lazywife 於 14-09-16 發表我

原帖由 每日媽媽 於 14-09-16 發表
我起初都好嬲,當晚已質問佢。但現在已冷靜下來,我有兩個孩子盡量不想他們在破碎家庭長大,而c6方面,我如 ...
你都係等時間過,佢一係玩完返屋企,一係玩完帶埋個女人返屋企,結果都係一樣你要面對背叛,你如果已經下定決心,忍x 佢,成就子女完滿家庭,咁你咩都唔使做,當無事發生,吞左佢,忘記佢,但事實上你得唔得先?正常無女人得,包括我,我會盡快收佢皮,只係唔想做咁耐傻仔,愛唔愛快d講完,唔好阻大家青春歲月,至於子女佢養唔養,根本講唔埋,講佢良心,你迫唔迫佢都沒關係,唔養亦咬唔到佢。

大宅

引用:Quote:原帖由 小露比* 於 14-09-14 發表靜

原帖由 每日媽媽 於 14-09-14 發表
你除咗電話之外,仲有冇其他蛛絲馬跡可以睇到有問題? 我c6晚晚都話做嘢好夜返,我都有同佢講過,你晚晚咁夜 ...
電話跟身唔睇得,
突然發姣好注重外表身材
成日都話有野做
永遠都好難有時間同你去下街,去完都會話做野閃人
我前夫亦是自己工,所以佢講哂,最後知道原來有小3

男爵府

Elefant老婆 發表於 14-9-10 18:26
你老公其實係臥㡳⋯⋯
其實佢C6應該要用呢個理由解釋, 因為樓主都係會信, 佢會覺得:又係喎!合情合理丫!

男爵府

樓主平時對你 C6惡唔惡架, 你 C6 好似好怕你鬧, 而一個又一個大話咁既~~

如果樓主覺得博唔過, 你唯有選擇相信.... 不如試下同你 C6 過下 2 人世界, 放囡囡係 99 度住一晚半晚, 去行下街, 食下飯, 睇下戲,,,,做 D 拍拖會做既野, 可能會搵返 D 激情呢~~

水晶宮

引用:Quote:每日媽媽 發表於 14-9-16 00:48 謝謝

原帖由 soso1227 於 14-09-16 發表
老公辛勤工作後回家,連電視也不准開,見微知著,
你老公在家庭有什麼樂趣,有什麼地位。
打理家務丶煮飯丶 ...
同意,想講好耐。 咁辛苦工作,返屋企都唔可以娛樂,仲點解放工即刻返屋企,完全無歸屬感。 只覺得自己係個搵錢工具。

天空之城, 快樂之地

大宅

直接問

首頁

尾頁

跳至