想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

FTFT~
我試下先~ 中左就向大家報喜

大家一齊努力呀!! 向牛仔牛女出發))))

大宅

我今個月開始啦~唔知幾時先中獎呢~
好心急呀

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 carly.c 於 08-6-26 09:32 發表

我打算如果到30號都未來, 先再驗下

carly.c,

你今日驗咗未呀?

子爵府

原文章由 mincola 於 08-6-30 23:12 發表

carly.c,

你今日驗咗未呀?

唉~ M小姐來左了..

男爵府

決定左生牛仔牛女...

請 問 葉 酸 是指 菜 還 是 藥 ?
因我 第一個 的 時候,都 沒 有 食 以 上 的 東西 ......
還 有 相距 差不多一年 (開刀) 會 吾 太快, 請 比 0的 意見 !

男爵府

決定左生牛仔牛女...

我 想 請 問 葉酸 是 指 菜 還是 藥 ' 維他命 ?
因 我 上 一個 都 沒 有 食 以 上 東西 !!!

相距 一年 有 會 否 太 快 呢 ?(開刀)
請 比 0的 意見 !!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 MARTINA217 於 08-7-3 17:40 發表
請 問 葉 酸 是指 菜 還 是 藥 ?
因我 第一個 的 時候,都 沒 有 食 以 上 的 東西 ......
還 有 相距 差不多一年 (開刀) 會 吾 太快, 請 比 0的 意見 ! ...

葉酸係指類似維他命的補充劑, 係一粒丸, 係萬寧, 屈臣x都有

子爵府

我睇個e生, 話食多d菠菜, 都可以吸收到葉酸
但我就自己係屈臣買左d食.. 屈臣個藥劑師話葉酸通常係孕前3個月同孕後3個月食的..要食成半年...
唔知係唔係隻隻牌子都係一樣size呢...因為我買果隻就好鬼大粒

男爵府

回覆 #13 carly.c 的文章

飲多0的 桑寄生 茶, 我 個 仔 出來0的 皮膚幾 好 !

大宅

原文章由 carly.c 於 08-7-4 09:40 發表
我睇個e生, 話食多d菠菜, 都可以吸收到葉酸
但我就自己係屈臣買左d食.. 屈臣個藥劑師話葉酸通常係孕前3個月同孕後3個月食的..要食成半年...
唔知係唔係隻隻牌子都係一樣size呢...因為我買果隻就好鬼大粒: ...

我果次去萬0問果d售貨員d葉酸幾時食~佢居然叫我問下醫生 佢話佢唔係咁清楚係孕前定孕後~仲話萬0有兩個牌子~一隻係維他命類~一隻我唔記得左啦~你地買果隻係咪黑色樽嫁mouth:

大宅

原文章由 MARTINA217 於 08-7-4 10:12 發表
飲多0的 桑寄生 茶, 我 個 仔 出來0的 皮膚幾 好 !

睇見你個b皮膚又白又滑~真係好想啜啖佢呀~哈哈

子爵府

原文章由 *AnGeLa* 於 08-7-4 10:41 發表

我果次去萬0問果d售貨員d葉酸幾時食~佢居然叫我問下醫生 佢話佢唔係咁清楚係孕前定孕後~仲話萬0有兩個牌子~一隻係維他命類~一隻我唔記得左啦~你地買果隻係咪黑色樽嫁mouth: ...

我買果隻係白色樽(唔記得個名~~個樽係屋企), 一粒粒 (大粒)粉紅色 一面印(MATERNA)一面印U/3~~ 我係觀塘間屈X買, 佢果度有個櫃位有藥劑帥, 幾好.

子爵府

原文章由 MARTINA217 於 08-7-4 10:12 發表

係米一有B就開始飲嫁?
你個BB好得意呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我買gnc, 黑灰色樽...

大宅

JD'sBB, 你啱啱先試,仲未摩清個排卵期啫,試試吓就得架啦,你個cycle準唔準? 總之,比心機,努力呀!

原文章由 JD'sBB 於 08-6-30 00:43 發表
我都好想生牛B呀, 試左一個月都無, 真係咁難有BB?點解仲有咁多人有意外懷孕?

大宅

FTFT, 係呀,如果你個cycle係28日,咁你排卵日好高機會係day14, 最好就做埋温度表同用d仔check,咁你就可以好快掌握倒架啦, 祝早日bingo!:)

原文章由 FTFT 於 08-6-30 00:57 發表
我都想生牛b,自從一月小產之後,就一直睇中醫,都半年了,所以決定呢個月黎完m 後就準備做人。
我睇書講過,喺黎m第一日數起至第十四日,喺第十四日愛愛, 懷孕機會會大d架, 各位姊妹不防try 吓。(唔知得唔得架, 不過試吓無防, h ...

大宅

MARTINA217, 葉酸是維他命丸,好多大的藥房都有得賣,我都係食Wyeth-Materna 100粒,每日一粒, 食倒三個月架, 我check過呀,藥房買便宜d架! :D

我問過我公司剛剛生完個同事,佢都係開刀,佢話e生都話最好隔一年先生第二件會好d,怕個傷日會"爆",咁得人驚?

原文章由 MARTINA217 於 08-7-3 18:44 發表
我 想 請 問 葉酸 是 指 菜 還是 藥 ' 維他命 ?
因 我 上 一個 都 沒 有 食 以 上 東西 !!!

相距 一年 有 會 否 太 快 呢 ?(開刀)
請 比 0的 意見 !!! ...

大宅

carly.c, 我都係食呢隻呀!

原文章由 carly.c 於 08-7-4 12:26 發表

我買果隻係白色樽(唔記得個名~~個樽係屋企), 一粒粒 (大粒)粉紅色 一面印(MATERNA)一面印U/3~~ 我係觀塘間屈X買, 佢果度有個櫃位有藥劑帥, 幾好.

大宅

原文章由 carly.c 於 08-7-3 16:38 發表

唉~ M小姐來左了..

carly.c,

m小姐都來了找我喇.....下個月大家再努力啦!

大宅

原文章由 *AnGeLa* 於 08-7-4 10:41 發表

我果次去萬0問果d售貨員d葉酸幾時食~佢居然叫我問下醫生 佢話佢唔係咁清楚係孕前定孕後~仲話萬0有兩個牌子~一隻係維他命類~一隻我唔記得左啦~你地買果隻係咪黑色樽嫁mouth: ...

AnGeLa,

我食d葉酸, 係去醫生度買...

首頁

尾頁

跳至