自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:支持樓主轉校,無謂繼續。不過我覺得樓主問

原帖由 yip144 於 15-11-10 發表
支持樓主轉校,無謂繼續。

不過我覺得樓主問題遠比學校問題大,轉校之後希望你反省一下,費事過兩個月又要 ...
俾咗錢嘛,唔用盡啲

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

公爵府

引用:Quote:原帖由 yip144 於 15-11-10 發表好奇

原帖由 anpanman_baby 於 15-11-10 發表
我再重新睇一次,原來樓主話隔離班有人肚痾要通知全部家長

...
唔知佢老公返工肚痾,有無通知全幢大廈既人

大宅

引用:Quote:原帖由+anpanman_baby+於+15-11-10+

原帖由 alik 於 15-11-10 發表
唔知佢老公返工肚痾,有無通知全幢大廈既人
放個屁都要單聲呀

珍珠宮

好媽媽勳章

老師一定是以寫紙的要求作最終的要求, 無可能五時花, 六時變, 所以, 佢幫你囡囡帶口罩無做錯,

而且有同學肚痾, 是真的不需要通知家長, 除非是集體肚痾, 或高傳染性的疾病例如水豆 ,否則一兩個同學肚痾是不用告訴所有家長.

珍珠宮

樓主,想問下,你口中果位李老師,係咪人到中年,勁多經驗又識HEA人果種老師AR?

同埋呢,你係尾果度提到,果位老師,又比人冬姑又比人投訴,同埋間學校成日轉老師,向好果方面諗,可能新學年果陣,佢已經走左,你個女就NG洗再對住佢呢~

大宅

引用:Quote:原帖由 yip144 於 15-11-10 發表支持

俾咗錢嘛,唔用盡啲
樓主以為間學校係開俾佢個女一個人讀架,要幫手戴口罩,洗埋毛巾,杯子,肚痛肚痾,頭暈身㷫都要即時匯報,貼身照顧。

水晶宮

畀面勳章

引用:真係好嬲今次我係一個有乜就講乜既人!所以

原帖由 sinyeechu 於 15-11-09 發表
真係好嬲今次
我係一個有乜就講乜既人!所以唔好成日以為我想嘈交。
快D轉校啦!最好就自己凑返自己教,唔好過群體生活啦!幼稚園一堆幾歲人仔,實有high花碰損,幼童抵抗力唔及大人,一定有大小病痛,多多少少梗會惹到……學校好危險,都係親生父母凑最好,跟得最貼。有乜大小事都無得怨人

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

叫學校EE洗水杯又係堅怪獸

大宅

引用:Quote:原帖由 sinyeechu 於 15-11-09 發表

原帖由 701003 於 15-11-10 發表
快D轉校啦!最好就自己凑返自己教,唔好過群體生活啦!幼稚園一堆幾歲人仔,實有high花碰損,幼童抵抗力唔 ...
地球好危險,樓主一家應該要返火星

公爵府

引用:叫學校EE洗水杯又係堅怪獸

原帖由 seangying 於 15-11-10 發表
叫學校EE洗水杯又係堅怪獸
可能佢屋企規定,杯碟不准拎去廁所洗.廁所污糟嘛

公爵府

引用:Quote:原帖由 meiyip 於 15-11-10 發表睇完

原帖由 Neutraly 於 15-11-10 發表
上得bk耐,都知佢咩為人

況且一隻手掌拍唔響 相信佢唔係第1次咁同老師講野先撩到人咁慶,年紀大有 ...
係咩人

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

alik 發表於 15-11-10 10:30
可能佢屋企規定,杯碟不准拎去廁所洗.廁所污糟嘛
廁所污糟唔可以洗杯, 甘應該涼都唔可以沖牙都唔可以刷, 唔通杯矜貴過主子身體???

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我有一點唔明

如果你教一班小朋友,如果有一個家長同你講,我小朋友早上無戴口罩,老師不用幫佢戴

試問老師點同那個小朋友解釋點佢佢不用戴?

戴同唔戴,我估學校有一套準則,唔會因為你話唔洗就唔戴

大宅

引用:Quote:原帖由 Neutraly 於 15-11-10 發表上

係咩人
睇佢少少舊帖已經可以feel到慢慢感受下

我自己感覺就係,咩都睇唔順眼,咩都爆一餐,講野掘(佢自己都認),人地話佢不是就一定即刻起槓。

HAPPY~123    發表於 15-11-10 15:38

大宅

引用:Quote:原帖由 Neutraly 於 15-11-10 發表上

係咩人
睇佢少少舊帖已經可以feel到慢慢感受下

我自己感覺就係,咩都睇唔順眼,咩都爆一餐,講野掘(佢自己都認),人地話佢不是就一定即刻起槓。

大宅

引用:照你字面睇,我唔認同老師個態度,但佢只係

原帖由 szesze_lam 於 15-11-09 發表
照你字面睇,我唔認同老師個態度,但佢只係幫你個女帶上口罩,你講個句其實下次點點點就唔駛幫佢帶啦,哩句 ...
Agree, 帶唔帶口罩唔係咁大件事啫

男爵府

樓主已對學校不滿, 從自己角度單方面講的說話一定係老師學校的不是.

但作為路人, 我睇到件事係

口罩一時要帶一時又唔駛帶, 點跟?
隔離班月同學肚疴都要通知你?
要學校幫你個女洗杯?

只係睇呢幾點, 樓主講得出要學校咁做, 佢既想法已經好有問題啦.

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

...樓主交既學費, 其實係要來服務家長, 而唔係教育佢個小朋友
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

學校是佛教的嗎?

男爵府

sinyeechu 發表於 15-11-9 23:35
帶又話好帶,唔帶又話我地唔幫佢帶係李老師講,我其實一路都冇鬧佢。。。但佢就當住咁多家長面前指住我講。 ...
樓主說女兒咳少左, 所以當天沒為女兒載口罩......問題是咳少左, 但還有咳, 那為何不載呢? 若被其他家長看到, 又會去投訴學校該小朋友為何不載口罩, 會傳染其他小朋友云云.....
矛盾就是這樣產生的.

利申, 我不是教師, 我只是一個普通家長.

首頁

尾頁

跳至