自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

honeyhonry 發表於 16-11-26 23:07
變形一係o一係x, 真係變時好易睇, 但如果到變形一定要做手術架啦

短期方法: 食glucosamine sulphate加 ...
咁未變形又想保養, 有咩注意, 我有舊還但返痛好多年, 開始中年怕退化得比人快

複式洋房

加油, 我朋友同你一樣, 努力戰鬥緊

禁止訪問

引用:Quote:honeyhonry 發表於 16-11-26 23:07

珍珠宮

littlesister 發表於 16-11-26 23:10
咁可能真係腳掌引起,要用對好既功能鞋墊先得
早2日經過間健康足部護理店,俾個乜乜足部矯正師check過,佢話我先天性功能問題,都幫我訂咗鞋墊,呢個問題,中學體育老師已同我講過,話我係x形腳。

珍珠宮

benlamx 發表於 16-11-26 23:22
加油, 我朋友同你一樣, 努力戰鬥緊
多謝!其實我呢個幾月做咗d嘢,有好轉,不如分享吓俾你朋友。
我上網搵到有隻叫舊患刺王膏貼,佢話可斷尾,個跌打師睇完幫我貼,貼咗3星期,關節真的實鄭咗及鬆咗太實肌肉,無咁痛,但太貴了,所以現在無貼。
期間我每日都煲去水腫粥食,因我腳水腫。同時,有jm教每日用鹽及精油,暖水浸腳20分鐘可消炎,另外我上網有教x或o型腳每日如何鬆筋,呢個幫到鬆筋,我覺得好有幫助。
現在已可行得遠多少少,要慢慢行及關節已無乜痛,現在剩下腳踭行得耐會痛。
遲d諗住學yoga。睇吓你朋友有無用

琥珀宮

畀面勳章

loved 發表於 16-11-26 23:27
早2日經過間健康足部護理店,俾個乜乜足部矯正師check過,佢話我先天性功能問題,都幫我訂咗鞋墊,呢個問題 ...

如果係Dr xxxx 個d就唔好啦,佢度完都係分碼架咋

珍珠宮

littlesister 發表於 16-11-27 00:03
如果係Dr xxxx 個d就唔好啦,佢度完都係分碼架咋

硬吾係!我呢間好似pro好多,個乜乜足部矯正師吾做舖面sales,只響房幫客check腳及腰骨及俾advice,之後pass俾舖面sales,佢話我鞋墊要做模,係定造。

琥珀宮

畀面勳章

loved 發表於 16-11-27 00:20
硬吾係!我呢間好似pro好多,個乜乜足部矯正師吾做舖面sales,只響房幫客check腳及腰骨及俾advice ...

整左未?影張相下丫

珍珠宮

littlesister 發表於 16-12-1 17:45
整左未?影張相下丫
剛剛取到。白色得一半係鞋墊模,日後有需要拎返對鞋墊模整鞋墊就可以,另外一對係鞋墊,一年內有問題可返去免費跟進,仲教埋我買邊類鞋,吾響佢shop買,可以出外買,佢都有提議。

琥珀宮

畀面勳章

loved 發表於 16-12-1 18:35
剛剛取到。白色得一半係鞋墊模,日後有需要拎返對鞋墊模整鞋墊就可以,另外一對係鞋墊,一年內有問題可返去 ...

幾錢?配咩鞋都得嗎?

珍珠宮

littlesister 發表於 16-12-1 18:44
幾錢?配咩鞋都得嗎?
第一次$1980,第日再造墊就$1100。波鞋皮鞋都可以,但女裝輕便平底鞋就要另外造,不過佢話承托無咁好

琥珀宮

畀面勳章

loved 發表於 16-12-1 19:23
第一次$1980,第日再造墊就$1100。波鞋皮鞋都可以,但女裝輕便平底鞋就要另外造,不過佢話承托無咁好
...

都幾貴喎
其實功能鞋墊應該每對鞋 tailor made
不過你都買左就試下啦,希望幫到你
等你包膠

珍珠宮

littlesister 發表於 16-12-1 20:23
都幾貴喎
其實功能鞋墊應該每對鞋 tailor made
不過你都買左就試下啦,希望幫到你
樓主重要照顧一家大細, 貴都要比架!

病到黎貴都要比, 重要試到有療效,幫到手

屋企多個人要照顧, 同有個人照顧屋企, 簡直天同地

未到借錢醫病,新年唔慶足都要比錢醫

珍珠宮

sjnl43 發表於 16-12-1 20:57

你講中曬我心聲,只希望捱到阿仔讀到大學我就放心,佢而家中五,吾想因為我健康問題影響佢情緒。

琥珀宮

畀面勳章

sjnl43 發表於 16-12-1 20:57

我當然明白啦,因為我原本想介紹一個俾樓主,我知價錢平d,不過樓主買左就希望呢個已經幫到佢啦

珍珠宮

littlesister 發表於 16-12-2 08:49
我當然明白啦,因為我原本想介紹一個俾樓主,我知價錢平d,不過樓主買左就希望呢個已經幫到佢啦
...
真係吾該曬,希望今次整完有改善關節問題,吾洗再煩

伯爵府

你不防試下5:2輕斷食, 我本身都有關節炎, 已經係長期病患者. 醫生都話唔知咩原因, 要每幾個月睇醫生覆診, 攞消炎藥, 有痛就食藥止痛. 好多食物都唔食得, 有次係美容版見到有JM試5:2輕斷食, 本來係想減肥先至食, 都食咗大半年了. 有次覆診, 醫生話我發炎指數底咗好多. 復發少咗好多. 我已經幾個月冇再食藥. 好多以前令我發炎嘅食物, E+食咗都冇事. 後來睇番介紹, 原來輕斷食可減輕炎症, 有好多好處, 所以你可以一試. 想了解5:2輕斷食係咩. 睇下以下內容  

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ad&tid=10153779

珍珠宮

happylogin 發表於 16-12-2 10:55
你不防試下5:2輕斷食, 我本身都有關節炎, 已經係長期病患者. 醫生都話唔知咩原因, 要每幾個月睇醫生覆診, ...
好多謝你,我正想尋求一個比較自然方法,因極不情願食西藥。請問你初開始時有無不適反應?現在已進入冬天,如我現在開始會否體温不夠?因我經常凍整,呢個係其中一個醫師話我有關節炎原因。

伯爵府

loved 發表於 16-12-2 12:13
好多謝你,我正想尋求一個比較自然方法,因極不情願食西藥。請問你初開始時有無不適反應?現在已進入冬天, ...
開頭食有少少頭痛,好眼訓及肚餓, E+適應冇之後, 都好OK. 因為係3-4月先開始食, 未試過好冬嘅時候食. 暫時食個2日又唔覺特別凍。

珍珠宮

happylogin 發表於 16-12-2 12:24
開頭食有少少頭痛,好眼訓及肚餓, E+適應冇之後, 都好OK. 因為係3-4月先開始食, 未試過好冬嘅時候食. 暫時食 ...
知道了,多謝你意見

首頁

尾頁

跳至