夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

y2k60000 發表於 19-3-25 04:51
we chat, FB 好多外國人扮專業人士呃女人錢! 主動add你, 一開頭就同你好好傾, 成日主動搵你, 關心你, 講好 ...

樓主個case 同我朋友有八成相似
朋友都係無錢,年紀大,對方又話自己有仔女已離婚,故事情節差不多

大宅

回覆 trenycebaby 的帖子

好多騙子架網上. 又扮好人又扮有錢, 咁你先唔會覺得佢呃你嘛. 而且, 有几多在外國居住的外國人會用wechat? 我見識少, 真係唔知. 其實即使無外國人出現你都好應該要考慮清楚你同C6嘅關係啦... 唔通無第二個男人出現就要同一個唔合適嘅人一齊?

子爵府

回覆樓主:

要扼大錢,有些無賴會鋪路1-3年,期間不斷擴大market, 找新女落搭,佢地好野,憑對話內容和性格認得邊條女係邊條女,做足功課,唔會攪亂。這些所謂專業人士很多是歐美澳新移民,來自非洲或東歐,專吼中年亞洲懂點點英文的女人,因為中老年女人錢會多d, 芳心寂寞多D, 且英文真的好的反無咁易落搭,因會看到或聽到他們英文不是native. 佢地好有耐性,因為拒絕或無反應的人不少,有人願意玩咁耐會花時間栽培,準備一朝發攻。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

男爵府

回覆樓主:

多謝大家關心,上兩個星期才見完,而家同佢關係ok的,大家keep住有聯絡,佢係真機師,有晒staff card(不過你可以話係做假的)至於將來,隨心啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

trenycebaby 發表於 19-4-17 09:39
多謝大家關心,上兩個星期才見完,而家同佢關係ok的,大家keep住有聯絡,佢係真機師,有晒staff card(不過 ...

……

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-4-17 09:45
great
做朋友先
慢慢再睇下有冇機會發展

應該難了,佢講過組織家庭一齊住係一件big thing,可能考慮緊

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

trenycebaby 發表於 19-4-17 09:50
應該難了,佢講過組織家庭一齊住係一件big thing,可能考慮緊

……

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-4-17 09:52
如果 佢講到出嚟……
咁就當認識咗一個朋友
始終兩個家庭組合,唔係兩個人……咁簡單

佢咁講,吾知佢係想?定吾想?

寶石宮

trenycebaby 發表於 19-4-17 09:53
佢咁講,吾知佢係想?定吾想?

……

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

trenycebaby 發表於 19-4-17 09:39
多謝大家關心,上兩個星期才見完,而家同佢關係ok的,大家keep住有聯絡,佢係真機師,有晒staff card(不過 ...

你唔係單純識朋友,你係發展男女朋友關係,唔係應該和老公離左婚先咩?

瑪瑙宮

你係人妻, 勾三搭四, 唔知醜.

soso1227    發表於 19-4-17 10:36

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-4-17 09:57
我諗呢個係佢嘅憂慮
一齊有好多嘢需要面對……
唔係淨係你哋兩個,都要顧埋其他小朋友嘅感受。

解決到咩?
解釋到我小朋友跟我定留低喺香港,or其他?

寶石宮

trenycebaby 發表於 19-4-20 10:40
解決到咩?
解釋到我小朋友跟我定留低喺香港,or其他?

……

首頁

尾頁

跳至