自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cbeyond 發表於 19-12-31 14:04
troiareuke bb cushion薄貼, 水份重

謝謝回覆

男爵府

cbeyond 發表於 19-12-12 18:22
都係睇個人, 濃妝/淡妝都有影響。
個妝濃, 就算平日用卸妝油都可能要落多1,2次啦。
落妝你可以用tissue或 ...

你意思係用油落妝, 抺到無色, 然後整濕塊面先再加油洗多次臉? 之後仲會再用天然牌子野再洗一次臉? 我仲以為用完油洗臉就可以添.

珊瑚宮

sleepingbeauty 發表於 19-12-31 14:39
你意思係用油落妝, 抺到無色, 然後整濕塊面先再加油洗多次臉? 之後仲會再用天然牌子野再洗一次臉? 我仲 ...

你用落妝產品都要落到乜色都無, 再用洗面清潔面部
點解用油就可以唔使呢?
我用天然牌子, 係因為我未搵到隻仲好。
我洗面, 粉, 甚至防曬我都一向要水份重, 現在洗面乎合到我的要求。
你可以用毛巾, 抹淨面上油也可以。

大宅

cbeyond 發表於 19-12-12 18:22
都係睇個人, 濃妝/淡妝都有影響。
個妝濃, 就算平日用卸妝油都可能要落多1,2次啦。
落妝你可以用tissue或 ...

請問你個意思係咪先弄濕塊面,然後再搽油按摩一陣,抹走去,然後就直接用洗面膏洗面?

我買油果個人教我乾手乾面,搽油,抹走,用毛巾熱敷再抹,不過可能我本身皮膚太薄,用毛巾熱敷同抹咗幾日,塊面就開始紅同痛,仲起咗少少粒粒同有d乾,我覺得可能係摩擦得太多(我平時唔用面巾抹面),皮膚受唔住

請問你個方法是先整濕塊面後加油,還是先搽油後加水?

首頁

尾頁

跳至