時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

yyh08 發表於 22-1-10 10:51
點會唔關你事?見你和某幾位會員無論咩Po咩話題都拉到特首度,先引起我哋呢啲C9關注下咋
...

你講緊你係政府KOL?

男爵府

kayen 發表於 22-1-10 10:53
你講緊你係政府KOL?

咩嘢KOL?我只係講出事實,即係現在發生的事情

侯爵府

yyh08 發表於 22-1-10 10:55
咩嘢KOL?我只係講出事實,即係現在發生的事情

我都係講事實, 現在發生的事

男爵府

kayen 發表於 22-1-10 10:56
我都係講事實, 現在發生的事

乜鬼KOL, 我都唔得閒睇/聽,所以唔會被洗腦,能夠理性分析
算啦,唔好嬲,我講完事實就算

侯爵府

yyh08 發表於 22-1-10 10:59
乜鬼KOL, 我都唔得閒睇/聽,所以唔會被洗腦,能夠理性分析
算啦,唔好嬲,我講完事實就算
...

有口話人,冇口話自己~ 中國民 詞匯 會博大精深, 你好好學下

侯爵府

kayen 發表於 22-1-10 11:01
有口話人,冇口話自己~ 中國民 詞匯 會博大精深, 你好好學下
...

係~民間

大宅

今屆特首,不論黃人或部份藍人都對其不滿,這無關政治取向問題,是其是,非其非,是政府表現令人無奈和氣憤。

作為一區之首,施政不是考慮周詳才公佈的嗎?但屢屢朝令夕改,軟弱無能,多次跪低!這個特首和官員班子不是無能,是什麼?

港英政府時期埋下的炸彈,熟悉政治玩法的人都知所為何事, 無錯,政府處事架構確是出現問題,但昏君 + 庸官只懂卸責,完全無承擔 + 應變能力,只懂有功就邀,有鑊就卸,港人盡看在眼內,愛港絕對不是為撐而撐。

由黑暴開始,不論專家或建制中人已給意見給政府,但特首置若芒聞,才令部份愛港或議員出言批評,但有人仍然自以為是,好大喜功,大姆指永遠指向自己,有錯就別人錯,若有人仍認為某些 BK JM是針對特首,我個人認為這叫盲撐,又或者是另有目的。

大宅

某些JM指責別人無限loop, 又自稱理性思考,當真?果然?就讓他/她們齙牙裂齒地自命愛港,讓子彈再飛一會!

子爵府

整個安心出行,完來係廢的,追蹤唔到人,最後要靠八達通同cctv.已經証明林鄭廢到一個點

子爵府

子若 發表於 22-1-11 00:17
整個安心出行,完來係廢的,追蹤唔到人,最後要靠八達通同cctv.已經証明林鄭廢到一個點
...

咁係因為有人delete app, 或者將電話轉成飛行模式,令追蹤難度增加。

子爵府

HL7646 發表於 22-1-11 08:07
咁係因為有人delete app, 或者將電話轉成飛行模式,令追蹤難度增加。

一個社會實有好多人鐘意唔守規則,政府係有責任去處理呢d 人。加重罰則又好,upgrade 個apps 又好,又或者從商戶入手又好,太多辦法了,係政府唔去諗得全面d 者。 次次都係一個火頭黎就撲一個。

子爵府

子若 發表於 22-1-11 12:18
一個社會實有好多人鐘意唔守規則,政府係有責任去處理呢d 人。加重罰則又好,upgrade 個apps 又好,又或者 ...

omicron 係外國已經爆左一段時間,潛伏期感染期康復期應該有晒數據,應該可以制定d 好specify 野plan 備用。 總之一句講晒,好多野可以做,有成半年無本地感染,大把時間做plan 都唔做,失望。

珍珠宮

zayma 發表於 22-1-9 09:38
我覺得依家黑白不分到仲衰過黑暴時,完全唔需要用理性分析,總之林太做乜決定都反,佢係有做得唔好,但唔係 ...
其實應該上網上課,避免中招又岩喎...到時有事咪又賴人,點解唔早啲公佈等...好多人姓賴...

大宅

zayma 發表於 22-1-9 09:38
我覺得依家黑白不分到仲衰過黑暴時,完全唔需要用理性分析,總之林太做乜決定都反,佢係有做得唔好,但唔係 ...

D報道用鬧政府來吸眼球,用引導性問題做街訪,又係電台鬧。D議員就只係批評,,又冇input。林鄭真係慘。

首頁

尾頁

跳至