自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

明知對方係人夫, 仲要介入, 唔係小三係咩?

伯爵府

siufans 發表於 24-3-9 10:35
唔係我唔明

而係你唔肯去承認

咪就係你仍然講不到點解完全同人嘅本質無關囉!

我無講過唔係定力唔夠喎,亦無否定過個人問題,否則就個個男人都出軌啦!我講緊in general, 男人的確係比女人易出軌,對性抗拒力較低。你就一直講唔到點解一定唔會被先天性特質影響呢D行為,一味話唔係,一味話籍口。其實一直無人話出軌好啱,關咩籍口事?同原唔原諒亦毫無關係。就算知道男人有呢D本質,都一樣可以選擇唔原諒㗎喎!你係混餚曬所有論點同邏輯,同好多女人一樣,一講出軌就起曬槓,無曬理智咁

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主是否誤解了敢愛敢恨的意思?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ManyanChun_FB 發表於 24-3-5 23:31
絶對認同你講法,牛唔飲水,點撳得牛頭低吖,所以唔好一味怪小三,如果个死佬係定力夠,就點都誘惑唔到佢
...
佢真係最強小3, 我係 女人都項唔順 更何況男人
小3 係有步驟 一開始係話只係想陪下佢 冇諗過要D乜野 (真係好笑.. 咁多人唔陪 淨係想陪佢又唔見佢走去陪下D乞衣/冇家者/去老人院陪下D 阿伯), 王敏奕柔柔弱弱仲要咁主動又咁靚, 講野又氣弱柔絲

子爵府

aidan08 發表於 24-3-9 10:44
咪就係你仍然講不到點解完全同人嘅本質無關囉!

我無講過唔係定力唔夠喎,亦無否定過個人問題,否則就個 ...
長輩請你先冷靜,
唔好起曬槓,無曬理智咁…….
等後輩慢慢講解一下。

首先,你要知道我點解,
唔講天性影響行為先,
因為正如你所講,就算天性係咁,
亦可選擇,你亦認同係個人問題,
同選擇出軌冇關,所以冇必要
長篇大論去分析這點。

反之,你亦明白出軌就一定唔啱,
唔好再講男性本質係咁,根本不值一提⋯⋯

最後,現今世代
唔再係男人出軌,個個女人就
起晒槓同冇晒理智㗎啦⋯⋯
大部分選擇開開心心活下去,
重新開始新生活

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

講佢係後生女,咁既年紀唔會理咁多

伯爵府

siufans 發表於 24-3-9 12:00
長輩請你先冷靜,
唔好起曬槓,無曬理智咁…….
等後輩慢慢講解一下。

天性影響男人比較易出軌,較女人難抵抗性誘惑,同一個人有自主性選擇出唔出軌,有乜抵觸?點解唔可以講天性?你唔鍾意聽就唔可以講?你都係講唔到點解天性唔會影響人嘅行為,如果係會影響,咁點解唔可以分析?個人可以選擇,亦有天性影響,唔可以?你個世界就係咁單一?世界上好多事,根本就係咁複雜。

出軌啱唔啱,同選擇原唔原諒,亦係兩個問題。唔啱等如不可原諒?

你似乎D邏輯好混亂。

水晶宮

BK Milk勳章

rabbit_liz 發表於 24-3-5 16:14
咁講真佢一開頭又真係冇做D咩, 只係關心下個男人
最後又係老公做左主動先一齊左...
你地點睇?

人哋有老婆
水你關心

珍珠宮

好媽媽勳章

這樣教會D後生女積極
去關心及去敢愛敢恨
我們D有婦之夫老公
走來只是說我真係關心及
我真係好鍾意我們老公

真是一派糊言

男爵府

回覆樓主:

痴埋個有家室嘅男人就係賤!唔好美化自己咩「只想陪係你身邊」咁嘔心嘅籍口,擺明引人食佢啦,cheap !

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

chingnc 發表於 24-3-7 18:53
仲伸手入褲頭

呢下好主動

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Cl0udy 發表於 24-3-8 10:33
尋晚果集, 個老婆話大家都有問題, 聽到心都酸

雖然咁講,Emma係為個家庭付出先引發問題。

子爵府

aidan08 發表於 24-3-9 12:39
天性影響男人比較易出軌,較女人難抵抗性誘惑,同一個人有自主性選擇出唔出軌,有乜抵觸?點解唔可以講天 ...

長輩你又混亂啦

等我不厭其煩咁再逐一講解你聽下
1)之前已講解,唔係冇講天性,只不過呢啲嘢
係人都知嘅啦,你講嚟講去冇乜新意。

2)既然天性不值一提,咁分析嚟做乜?托咩?

3)你都話世界複雜,但你只單一性,咁咬住要講天性,好似係你邏輯思維出咗問題喎

4)出軌啱唔啱,同原唔原諒,係個人選擇,但一定同你講嗰啲人類本性冇關。

希望你明白啦

伯爵府

回覆樓主:

一向做得小三就係癲嘅,淨係會鍾意人地嘅老公。
唔好同我講佢呢個角色叫做咩敢愛敢做,點到即止等去美化做猢狸精嘅行為。

只不過呢個角色嘅造型,做到呢比觀眾覺得好靚好吸引而美化咗小三呢個討厭角色,因誤導而接受咗

琥珀宮

Bloomberg 發表於 24-3-9 15:04
一向做得小三就係癲嘅,淨係會鍾意人地嘅老公。
唔好同我講佢呢個角色叫做咩敢愛敢做,點到即止等去美化做 ...

認同

伯爵府

siufans 發表於 24-3-9 14:19
長輩你又混亂啦

等我不厭其煩咁再逐一講解你聽下

1) 係人都知?何以見得?你咪就係一開始就否定,又話咩進化又改變天性嗰個囉!唔攞出嚟講點討論?仲有,乜你覺得呢個forum 要有新意嘅事先可以攞出嚟講咩?你嘅論點好有新意?邊忽有新意?你咪又無限loop 出軌係個人選擇!新意何在?

其實你一路嘅思維就係你自己唔同意就唔比人講。

2)你都好好笑,什麼「既然天性不值一提」,你呢個立論建基於乜嘢?只係你自己不同意,所以不值一提吧?有無發現自己都幾橫蠻無理?立論都靠主觀同直覺,之後嗰句更加唔洗理吧!你唔喜歡唔同意就唔比人分析,你年輕到似乎仲係三歲咁野蠻!

3)我有我講,你答我我咪回覆囉,咁叫咬住?因為你唔想聽唔同意就想人收聲吧?同邏輯有乜關係?

4)呢點更加睇到你根本無任何理據然後就話完全同天性無關,由此至終無講得出任何理據,只係單純直覺唔同意唔鍾意人咁講,然後就結論話人哋講嘅嘢唔啱唔存在。

野蠻到呢

子爵府

aidan08 發表於 24-3-9 20:33
1) 係人都知?何以見得?你咪就係一開始就否定,又話咩進展化又改變天性嗰個囉!唔攞出嚟講點討論?仲有 ...
嗱嗱嗱
又到敬老嘅時候,我會好客氣咁講解,
唔會話你野蠻㗎⋯⋯

1)你問得好好笑(何以見得)話明係人都知嘅嘢,仲使劃公仔劃出腸咩,除非你真係唔明,唔係扮嘅

2)又重覆,話明不值一提你又提,老人家可能記性唔好,重覆又重覆咁問,不過我會體諒你的。

3)你除咗邏輯思維有問題,而家開始妄想添,從來都冇人叫過收聲,只係叫你唔好咬住單一事件姐⋯⋯
,希望你快啲好番,唔好再鑽牛角尖啦⋯⋯

4)長輩,呢度係BK ,可以自由發揮,唔係一定要講論點同理據㗎,你估上法庭咩?

伯爵府

siufans 發表於 24-3-9 21:24
嗱嗱嗱
又到敬老嘅時候,我會好客氣咁講解,
唔會話你野蠻㗎⋯⋯

係人都知嘅嘢,似你loop 嗰D言論多D。我淨係知你一開始已經否定我講嘅天性問題,而家又話係人都知,咁即係你認同吧?唔係點叫係人都知?

死拗都比少少邏輯吖!唔係列曬點就叫有point 㗎。

為拗而拗。

仲有,乜你都知呢度可以自由發揮㗎咩?咁你又左一句不值一提,右一句分析嚟托呀?自相矛盾。話你無論據係表達你為坳而拗呢點,唔係唔比你講,你可以繼續盡情表現你空洞而無論據的言論。

其實呢,我真係唔介意認老,起碼有得老先

子爵府

aidan08 發表於 24-3-9 21:29
係人都知嘅嘢,似你loop 嗰D言論多D。我淨係知你一開始已經否定我講嘅天性問題,而家又話係人都 ...

長輩
心平氣和d⋯⋯

首先我唔會話你死拗

我只會覺得大家
係觀點不同姐⋯⋯

另外,我由始至終都係
否定你講嘅天性同出軌有關⋯⋯

至於講係人都知,
唔係講認同你呀,你唔好誤會呀。

你有得老當然是好事,
點解會諗到介意呀?

你又嚟嗱,又要你講千篇一律嘅理論,
不斷重複,怕怕。

伯爵府

siufans 發表於 24-3-9 21:44
長輩
心平氣和d⋯⋯

你點解會覺得我唔係心平氣和?你幻想?我呢D老油條唔會因為你幾句而動肝火㗎喎!唔好睇到自己咁有影響力。我仲覺得好有趣添。睇住你一個理據都無但就寫 '同你講嘅天性一定無關係。' ,一味靠固執同野蠻,一個點子都想不出。

好彩我又老又清閒,唔係邊有咁多時間浪費?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊