自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:有冇人因為幅射而唔去日本?

呢十年我都唔會去

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

珍珠宮

呢幾年8月生日..我都係東京過既...如果唔係冇哂假..同埋怕熱...
下星期都想飛...依家可能改聖誕啦...

別墅

我咪係囉

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

lovelykitty 發表於 12-7-31 12:03
睇開醫生...我都有問過醫生...佢機乎想話我唔好咁無知...
香港醫學會從未未有過確診既case...佢話佢自己年 ...

如果吃了高幅射食物咪有可能lor

問題係你信唔信日本市面有高幅射食物,同埋有冇俾你食中,好似lucky draw一樣

我c6的日本朋友就唔信日本政府,話而家佢地日日玩lucky draw,重話我地响HK好好地重乜來lucky draw, 佢地想來HK長胡工作tim

禁止訪問

禁止訪問

引用:我好友的同事的朋友,之前去左北海道,想住

大宅

Quote:lovelykitty+發表於+12-7-31+12:03+

原帖由 Cutemom0808 於 12-07-31 發表

問題係你信唔信日本市面有高幅射食物,同埋有冇俾你食中,好似lucky draw ...
yes.就係咁。唔係人人中。好似我地以前沙士都唔係全香港人有事。我係朋友出事前都唔信。因為多數係聽講。仲想同老公平平地去沖繩玩。到真係發生左。真係一定不會去!同埋你睇下啲明星以前成日影到佢地去日本掃貨 而家小之在有小了。

大宅

Quote:lovelykitty+發表於+12-7-31+12:03+

問題係你信唔信日本市面有高幅射食物,同埋有冇俾你食中,好似lucky draw ...
yes.就係咁。唔係人人中。好似我地以前沙士都唔係全香港人有事。我係朋友出事前都唔信。因為多數係聽講。仲想同老公平平地去沖繩玩。到真係發生左。真係一定不會去!同埋你睇下啲明星以前成日影到佢地去日本掃貨 而家小之在有小了。

珍珠宮

傻BB 發表於 12-7-31 12:36
我有個朋友喺日本落地生根做生意多年, 海嘯之後都決定提早退休, 放棄哂所有野帶埋妻女返香港, 真係唔講得 ...

可能大家覺得日本政府誠信度高過HK特衰政府寧願信日本政府/曾x偉果d

珍珠宮

引用:Quote:lovelykitty+發表於+12-7-31+12:03+

我又無小朋友,而且生有時,死有時。只要唔會累到人,幾時死唔係問題囉。我有幾個朋友,生活好規律,飲食好健康,咩危險事都唔做,咪一樣會突然死亡。至少我敢講到呢一刻,我對我嘅生命無憾。得快樂時且快樂。

大宅

Quote:原帖由+Cutemom0808+於+12-07-31+發

原帖由 lovelykitty 於 12-07-31 發表
我又無小朋友,而且生有時,死有時。只要唔會累到人,幾時死唔係問題囉。我有幾個朋友,生活好規律,飲食好 ...
咁你又講得岩。該死唔洗病。只係唔想啲小朋友有事。因為後遺症都不是咁快睇到。

珍珠宮

lovelykitty 發表於 12-7-31 13:33
我又無小朋友,而且生有時,死有時。只要唔會累到人,幾時死唔係問題囉。我有幾個朋友,生活好規律,飲食好 ...

每個人情況不同當然不反對,天要我們死唔去日本都瓜,唔想我們死去左都唔瓜

大宅

唔會去,不怕一萬最怕萬一

禁止訪問

男爵府

mouth:下星期去岡山,上年去左大阪....

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我~因為之後D YEN升到唔敢去~

男爵府

Cutemom0808 發表於 12-7-31 13:32
可能大家覺得日本政府誠信度高過HK特衰政府寧願信日本政府/曾x偉果d

HK身在福中不知福lor ...

俾報紙洗晒腦

我有朋友取左日本太太 小朋友向日本出世都第一時間搬番HK

話日本政府好多野收埋淡化

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+lovelykitty+於+12-07-31+發

原帖由 Elaine1118 於 12-07-31 發表
咁你又講得岩。該死唔洗病。只係唔想啲小朋友有事。因為後遺症都不是咁快睇到。

...
我都唔建議有小朋友嘅朋友去

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

去完5出聲,開post 別有用心

首頁

尾頁

跳至