自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:生仔唔洗愁,生女唔一定好.......

呢個年代啲女仔好姣mouth:mouth:

複式洋房

就我睇我自己既男家同女家黎講都係仔好過女,男家呢邊D女個個都离嗮婚一開幾返黎住又無乜家用卑仲要老人家幫手養煩到死,女家個邊D女全部嫁D無本事老公又要靠自己兄弟接濟,所以我鍾意生仔

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

到我細女,剛十一歲未升中,唔敢寫包單第時係孝順女!不過佢好癡我地,我亦好努力型做佢兩父女係前世情人嘅關係(我99 得5個仔,我老公中學又係男校,基本上佢唔多識同女性交流)所以由細已經教個女時刻都癡個老豆,等佢地互相抗衡 兩父女互相食住大家 我老公一惡唔係人禁品,所以細女仲可以控制得住!

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:成日見D+JM講想生女,其實生仔0既唔好失望

原帖由 sleepybaby 於 13-09-18 發表
成日見D JM講想生女,其實生仔0既唔好失望,其實生女都唔係一定好,男仔係細時百厭D,天性使然,但入左青春 ...

simple is the best~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

sleepybaby 發表於 13-9-18 22:43
成日見D JM講想生女,其實生仔0既唔好失望,其實生女都唔係一定好,男仔係細時百厭D,天性使然,但入左青春 ...
希望系啦

男爵府

仔女係天賜, 好與壞就視符你點教,與其自身性別無關。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:Quote:nintendo+發表於+13-9-19+12:11+eva+

原帖由 EVA222 於 13-09-19 發表
大把人仔女好出色,只係我口水多過茶,每人有自己本質,佢成長中遇到人和事,都好大啟發,我女自認反叛,唔受管, ...
Eva姐一席話,獲益良多!

侯爵府

2018復活節勳章

sleepybaby 發表於 13-9-19 13:22
學到野,讚~~

我好唔中意D人話女大左痴阿媽,痴咩呀痴,佢有自己本事自立才是我的成就~~!

我2個仔的,唔好做裙腳仔唔該~

d 女痴亞媽,十個有九個係要幫手湊 bb 或煮飯。d 亞媽唔通鬧走個女?
同其他人講,就梗係話自己個女好乖,嫁了都成日返屋企睇我;唔通話個女同女婿冇本事,要痴外家咩。
我就同仔女講明,大學一畢業就唔該你自立,我最多供養到 master 畢業,再讀書 (讀 phd) 就自己諗掂生活費。屋企可以住,但結婚唔該搬走;將來有 bb,唔該請工人,唔好諗住我會幫,我要去週游列國,好唔得閒。當然,間中幫下我 ok,但唔好指意我長期幫。
我自己對自己亞媽奶奶,都係唔會要佢地幫。好聽就係痴家,難聽就係要老人家辛苦。 而家我得閒就探亞媽奶奶,不知幾開心。

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

禁止訪問

伯爵府

女有女好,仔有仔好,隨緣。

大宅

回覆 donaldduckduck 的帖子

大宅

回覆 sleepybaby 的帖子

不過,被人講多咗,就有啲信囖

大宅

回覆 好老婆 的帖子

大宅

回覆 nintendo 的帖子

你講得好中聽

大宅

回覆 sleepybaby 的帖子

大宅

dorianchan 發表於 13-9-19 10:26
所以都係果句,有仔想追女,有女想追仔,想追追唔到的唯有踩下人地的又有,點解咁計較人地講的嘢無論 ...

我就系成日被人笑冇女,老時做孤独老人

dorianchan  仔女都係獨立個體,自己識得找節目就不會孤獨了  發表於 13-9-19 14:47

大宅

Jasber 發表於 13-9-19 10:28
我都係甘話, 見到 BK 婆媳版就怕怕
婆媳版新抱心目中 99 永遠係冇腦自私污糟麻煩

我有三個仔,所以好惊

首頁

尾頁

跳至