在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

係呀!!!我嗰細牛b最喜歡咬我同大牛b, 可能我哋d肉甜d

大宅

今日要去大牛學校聽講座, 關於9形人格, 希望聽完對我湊囝有幫助啦!!!

大宅

Hi all,

大家好!!! 好耐無同大家上來傾吓!!!

我嗰大牛巳經證實患了前庭過敏症, 現在正在輪候政府做職業治療, 等待真係會令人發慌, 希望大家媽咪平安, 幸福和快樂!!!

大宅

心情好緊張等小學派位!!!

大宅

大家好! 原來這裏又有個75兔媽媽主題,我一直都無留意到! 而家黎報到! 我仔仔差不多15個月大, 最近識行行喇, 好搞笑! 

大宅

大家好, 我新黎, 我75年1月山羊座媽咪, 有2個仔仔7歲同10歲, 好開心識到咁多同年媽咪

大宅

好久不見!!! 大家好嗎???

大宅

Welcome!!! 我個囡囡16個月大, 還未懂說話!!!

原帖由 小孖寶 於 09-4-28 22:18 發表
大家好! 原來這裏又有個75兔媽媽主題,我一直都無留意到! 而家黎報到! 我仔仔差不多15個月大, 最近識行行喇, 好搞笑! 

大宅

聽人講, 女仔會易學講野, 我仔仔就九個幾月大開始講"爸", 成十一個月大先識叫"媽", 可能我地家人多與仔仔玩, 所以佢鐘意模倣我們發音. 而家十五個月大, 都講得幾多單字, 例如: "包包"(面包), "波波"(氣球), "paul" (婆婆), "ee" (姨媽或女人) "d" (姨丈--> 他自創) bye (再見), "遮" (姐姐 / 啫喱), "車" (汽車), "巴"(小巴/巴士).....全部發音都是平時見到咩就教佢, 每日都重覆講下, 佢就不知不覺講番出來, 很得意!

原帖由 creamymami2007 於 09-5-7 13:22 發表
Welcome!!! 我個囡囡16個月大, 還未懂說話!!!

大宅

真係好耐冇見大家啦, 你哋去咗邊呀, 有點掛念你們.

原帖由 creamymami2007 於 09-5-7 13:11 發表
好久不見!!! 大家好嗎???

大宅

me too!!! i miss u all too!!

大宅

真係好耐無見呀!

大宅

hi~ 各位好.. 我都好耐無上bk 啦!
i & my son miss u all..

大宅

dear all,

long time no see!!! how are u all??? i am still busy for preparing the profile for my big cow.

別墅

好媽媽勳章

hello,

我是新手兔媽媽, 囡囡8個月, 現正出牙仔!

原帖由 jellycheng 於 09-3-17 17:15 發表
我細囝都係出緊牙, 所以乜都放入口咬, 不過好彩就無咬人... 但係佢d手指仔好勁, 試過抓損我塊面(仲要喺大年初一 mouth:mouth:" /> ), 99心口嘅多條紅痕, 工人個手臂就更加不在話下

...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Hello! 我都係75年媽媽! 我仔仔亦已經15個月大, 識行, 剩係識叫"媽媽" , 但唔係成日肯叫 ,希望大家滲埋我玩一齊分享教/養仔心得!  

大宅

歡迎你同mandy_ma, 以後多多交流.

原帖由 lyhv 於 09-5-24 08:41 發表
Hello! 我都係75年媽媽! 我仔仔亦已經15個月大, 識行, 剩係識叫"媽媽" , 但唔係成日肯叫 ,希望大家滲埋我玩一齊分享教/養仔心得!   ...

別墅

好媽媽勳章

原來很多75mami 小朋友已幾歲, 是否全部都是在職媽媽???

原帖由 dickielam 於 09-5-25 12:14 發表
歡迎你同mandy_ma, 以後多多交流.

複式洋房

Hello! 各位75媽媽你好...
當然我都係啦,.... 我囡囡就來3歲...
下年升k1啦. 多多指教.... !!

大宅

好呀!一齊傾下計分享下, 你仔仔係邊個揍架? 我因為返半職, 所以都有幾多時間同佢傾計, 返工就婆婆揍.

原帖由 lyhv 於 09-5-24 08:41 發表
Hello! 我都係75年媽媽! 我仔仔亦已經15個月大, 識行, 剩係識叫"媽媽" , 但唔係成日肯叫 ,希望大家滲埋我玩一齊分享教/養仔心得!   ...

首頁

尾頁

跳至