自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

"全东南亚最大、美食品种最多的自助餐厅“四海一家”,在益田假日广场将开设其深圳唯一一家5000平米的旗舰店。"

子爵府

• 原文章由 sharonchoi 於 08-8-31 12:27 發表
    "全东南亚最大、美食品种最多的自助餐厅“四海一家”,在益田假日广场将开设其深圳唯一一家5000平米的旗舰店。"

[ 本文章最後由 JJA 於 08-8-31 18:44 編輯 ]

子爵府

嘩! 雪文, 真係鄧你興奮呀! 掘倒咁多, 你地一定玩得好happy! 好玩過去迪廸尼la, d 蜆鮮甜嗎?

[ 本文章最後由 JJA 於 08-8-31 18:50 編輯 ]

子爵府

姊妹們, 我喱2日入BK 都 Hang Hang 地机, 可能有毒, 唔知佢幾時會C! 所以我拿拿淋去 MSN 開左個 window live a/c, 請問响果邊掂先揾得番你地ar??我怕有日 BK C 左同你地失散ar!

子爵府

係呀! 馬鞍山近白石果頭有個好大ge泥灘, 有好多人去掘ga, 不過有次見到路邊草叢間有蛇走出馬路比車車扁左!所以千其唔好行埋d草叢邊ar!

原文章由 雪文 於 08-8-30 10:53 發表
點解唔食得 ?
唔難去, 你照文章個到指示去得啦. 不過最好呢二日, 明天初一.
或者八月十五個三天. 係潮退最耐的日子. 去之前上天文台网頁睇下個日幾時潮退呀.

...

[ 本文章最後由 JJA 於 08-8-31 19:04 編輯 ]

子爵府

上次比雪文挑起條 hotpot 根 , 今晚 dinner 就去 hotpot, 老公話帶我去深水埗果頭 ,食完返來報料

侯爵府

環保接龍勳章

Good Morning, 各位

多多

唔好意思, 我星期六六點幾先上深圳, 個晚你地去佐邊度食飯呀?

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 sharonchoi 於 08-8-31 12:27 發表

補充 :益田假日廣場系華僑城歡樂谷附近

侯爵府

環保接龍勳章

益田路間六仟館, 對面開了毛家飯店, 蘇x牧羊(火煱), Papa Jones (pizza), 還有北京同仁堂.

唔知系咪附近多佐選擇, 上星期七點幾食完六仟館, 門外唔系咁多人等位.  

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

各位早晨 !

sharon, 正呀 !! 幾時一齊去, 下個月去慶祝我生日

原文章由 sharonchoi 於 08-9-1 09:02 發表

補充 :益田假日廣場系華僑城歡樂谷附近
生日月, 開心過

水晶宮

代荅 : 多多應該無去到.

原文章由 sharonchoi 於 08-9-1 09:01 發表
Good Morning, 各位

多多

唔好意思, 我星期六六點幾先上深圳, 個晚你地去佐邊度食飯呀?
生日月, 開心過

水晶宮

JJA,我 pm 俾你.

原文章由 JJA 於 08-8-31 18:43 發表
姊妹們, 我喱2日入BK 都 Hang Hang 地机, 可能有毒, 唔知佢幾時會C! 所以我拿拿淋去 MSN 開左個 window live a/c, 請問响果邊掂先揾得番你地ar??我怕有日 BK C 左同你地失散ar! ...
生日月, 開心過

水晶宮

各位幫幫忙, from 我的朋友.

URGENT: See if you could help to ask other Yau Tong mummy if they have the following English story book that the only one I can't for my P2 boy.

Bears, Bears, Everywhere Creative Teaching

Many many thanks.
生日月, 開心過

水晶宮

sharon,如果你去開文批的話, 可否同我去睇買有無純黑色髮飾呀 ? 有的話同我買返來就得啦. 唔急加, 如果你咁巧陪朋友去的話.

唔該.
生日月, 開心過

水晶宮

AMY: 今次匯豐濕地日係 27/9呀, 我申請咗啦, 但多數唔得閑, 因我囡家長會, 同埋我要返工, 又要調短週, 點搞呀

http://www.hcp-ecogala.com/wetland/chi/index.jsp
生日月, 開心過

水晶宮

JJA, 好鮮甜呀. 但第一日無沉到, 有沙同超咸.

多多昨日去咗白石, 唔知點呢 ?

原文章由 JJA 於 08-8-31 18:37 發表
嘩! 雪文, 真係鄧你興奮呀! 掘倒咁多, 你地一定玩得好happy! 好玩過去迪廸尼la, d 蜆鮮甜嗎?

http://byfiles.storage.live.com/y1pvtxi-5lPxhqmizry7cMmt6IvLBnS9TGV_yCRwT ...
生日月, 開心過

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

sharon

sorry,sat 無上到深圳呀..我隻佬唔肯上, 話應承左d kids去swimming ar..咁我一條友又的唔起心肝上囉~ 因為我皮膚敏感, 唔游得水, 我就去左吉吉島行街等佢地, 順便買d掘蜆工具~ 事緣係因為對kids 學左 swimming好耐都學5識, 咁我唔想再燒銀紙, 就應承佢地, if 游到直池50米, 就獎傑地一個大獎, 阿囡話佢游到, 咁咪捉左爸爸去做評判批核佢囉, 初步批核 - passed wor..

水晶宮

雪文

我琴日都無去到掘蜆, 因為阿囝功課攪5掂, 我成朝幫佢攪英文, 到中午, 無計要去mos堂妹生日會, 最終要帶埋中文功課入去, 完左生日會, 阿囝無得玩, 由老公接力攪中文功課... 結果係99屋企食埋晚飯先返home~

應該coming sat / sun 會去掘, 因為我地去好方便, 我地差5多 every week 都入 mos 探99, 到時可以帶埋阿囝堂妹一齊去玩 tim

男爵府

好媽媽勳章

各位姊妹早晨, 今早係港鐵詢問處見到有本福田玩樂小冊子, 可以免費取閱呀, 唔好執輸, 好去拎返本啦!

細仔30號已開學, 我就好無聊咁坐左3個鐘家長會, 差 d 訓著咁滯, 大仔今日第一日風紀站崗, 佢仲係懵懵下, 連執勤地點都好似唔係好知咁, 本來佢 friday 上完風紀堂返來話要守 1A 班, 我已第一時間話, 千萬唔好守返細佬果班呀, 點知六合彩又唔見中, 真係派左去守返細佬果班, 以後有排煩啦

昨日終於上左去買奶, 買左4箱返來, 暫時可以解缺糧荒, 又買左兩頂DISNEY帽, RMB9.9, 送比人o既

開學的第一天, 細仔好開心, 好似開籠雀咁, 睇怕都係依家笑笑口, 第日喊晒口架啦

[ 本文章最後由 bobo 於 08-9-1 10:40 編輯 ]

水晶宮

仲想 share, 阿囡學左兩年swimming, 都係也也烏, 咁我問佢做咩咁突飛猛進既? 乜你好想要部nds咩?? 佢話’5係呀!’ 讀書又係咁, 無拿拿學期尾先有好成積, 比我問問下, 最終佢話’我唔想比你地睇c麻, 你地睇c我唔得, 我咪叻比你地睇囉!’ 我呢唸’果然有乃母風範, 真係走唔出我手指x

首頁

尾頁

跳至