懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

多謝晒各位靓媽,

我放心佐一半!

頸皮厚仲有好多關要過... 除佐full report, 最緊要睇結構... 幫我抽絨毛的醫生上次細心睇佐BB, 話應該無大問題(因為BB細, 未睇到咁仔細)... 我當然希望小問題都無啦!

所以, 會wan埋呢個dr照結構... 以我的Oscar result, 估計政府都會安排個高級醫生同我照結構...

希望一切順利!

伯爵府

原帖由 natalielin 於 10-11-20 00:13 發表

我都係呀,不過第3胎反而又驚過
好彩我仲有5日就入院催生,不過又驚催生係塞藥,見d人話塞藥3次都唔開度數就要開刀,唔想第3個先開一刀呀,所以想佢早dd自己出黎好過呀~ ...

我第一胎係打針催生!

伯爵府

原帖由 快樂 於 10-11-19 23:52 發表
你自己女同你老公D名呢?我全部都吉,係李凱盈係凶

我試過唔同的網, 唔同的計法... 結果竟然掉返轉!
所以, 算吧啦! 都係自己揀名...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 快樂 於 10-11-20 00:35 發表
你都未過預產期就摧?摧生好痛WOR。。。

因為我有血糖高嘛,佢唔比過40w囉,話驚bb太大bor~

我大女摧生係吊藥,就好快囉,但如果係塞藥,我見d人都好耐咁,所以我驚佢係幫我塞藥,咁就會耐好多,同埋佢地話塞3次藥都唔得就要開刀,我好驚囉,如果好似大女時吊藥,我冇咁驚,因為大女個時都係2個幾鐘姐,細女自己肚痛就個幾鐘,希望生小小b唔好耐過2個家姐就得喇~

[/url]

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 CY826 於 10-11-19 23:21 發表
各位靚媽:我準備入院啦,半小時一次收縮,早咗16日....但唔知會唔會報假案呢?
哈哈,你打尖....
係咪BB睇完台慶HIGH過頭AR....

祝一切順利

水晶宮

原帖由 快樂 於 10-11-19 23:28 發表
開到喇!而家放棄左李凱盈喇!,試過好多盈都唔得。。。,而家得蓁盈係5個吉,我LIKE芷萱,都係5個吉,不過佢唔LIKE,要蓁盈WOR。。。。 ...
呢個未仲有好多人讀錯秦字.......
你就好揀到個心水名

大宅

醒目開學勳章

我18/11生o左喇!!! 今胎真係冇估錯!! 真係超快呀!! 生哥哥開始見紅後8個鐘出世, 細佬就見紅後7個幾鐘出世, 細細b仲勁, 又係見紅, 前後都係3個半鐘咋!!! 大痛到生出o黎都冇9個字呀!!! 唔記得講細細b係妹好o黎架!!! 不過醫生話佢呼吸差少少, e+要等d抽血報告, 佢要留o係醫院, 我就今日出院喇!!
你快樂~~~所以我快樂~~~

大宅

好媽媽勳章

恭喜晒呀!!!!妹妹幾重呀?哥哥開唔開心?

原帖由 小湘 於 10-11-20 19:23 發表
我18/11生o左喇!!! 今胎真係冇估錯!! 真係超快呀!! 生哥哥開始見紅後8個鐘出世, 細佬就見紅後7個幾鐘出世, 細細b仲勁, 又係見紅, 前後都係3個半鐘咋!!! 大痛到生出o黎都冇9個字呀!!! 唔記得講細細b係妹好o黎架! ...

公爵府

畀面勳章

我18/11生o左喇!!! 今胎真係冇估錯!! 真係超快呀!! 生哥哥開始見紅後8個鐘出世, 細佬就見紅後7個幾鐘出世, 細細b仲勁, 又係見紅, 前後都係3個半鐘咋!!! 大痛到生出o黎都冇9個字呀!!! 唔記得講細細b係妹好o黎架! ...
恭喜晒!真係第三個會快D?我上兩胎都算快,今胎唔知點呢!

公爵府

畀面勳章

原帖由 drizzle 於 10-11-20 12:25 發表
呢個未仲有好多人讀錯秦字.......
你就好揀到個心水名
都唔係心水架!原來盈蓁先係5個吉,蓁盈得4吉,我想要芷萱多D,老公唔知點解一定要盈...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜晒呀,如果我都係今胎快過上胎就好lu~

[/url]

公爵府

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 10-11-20 23:56 發表

我都想

水晶宮

原帖由 快樂 於 10-11-20 22:31 發表
都唔係心水架!原來盈蓁先係5個吉,蓁盈得4吉,我想要芷萱多D,老公唔知點解一定要盈...
點都好過我

你老公想"有盈" 你CHOK下佢係咪初戀情人有個盈字MA

水晶宮

恭喜哂

公爵府

畀面勳章

原帖由 drizzle 於 10-11-21 16:05 發表
點都好過我

你老公想"有盈" 你CHOK下佢係咪初戀情人有個盈字MA
其實係佢朋友個女讀書好叻...有個盈字...

公爵府

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 10-11-20 23:56 發表

原來你要預產期0個日摧,即係最遲25號見到BB喇!

水晶宮

原帖由 快樂 於 10-11-21 18:46 發表
其實係佢朋友個女讀書好叻...有個盈字...

我叔又係咁,佢想佢個女好似郭可盈咁靚就跟住改

水晶宮

原帖由 快樂 於 10-11-21 18:47 發表
原來你要預產期0個日摧,即係最遲25號見到BB喇!
嘩!!仲有3日咋wo...戥佢緊張

水晶宮

cy究竟生左未??冇聲冇氣既

公爵府

畀面勳章

原帖由 drizzle 於 10-11-21 19:19 發表
cy究竟生左未??冇聲冇氣既
咁有D醫院住幾日,如果手提上唔到網,都要番屋企啦!....我見到佢FB ONLINE,佢冇應,可能係佢老公....

首頁

尾頁

跳至