興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Thanks for your infromatiom,hope i will have a big one.
原帖由 ronaldlau 於 10-12-26 23:10 發表

I think you are talking those household allocated to butterfly before...
只係因為 butterfly 有 24.9 sq m2..
hand range 係 2-3,
所以有 3 人家庭派去 (第一次) 好正常...
只係 3 人 suppose 有 30 sq m2 (1B ...

珍珠宮

好媽媽勳章

我想問呢 ,

如果中途加人轉另1條隊
即3人轉4人隊 ,
進度會唔會快d嫁 ??
我有兩隻大小魔怪""

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

唔知係咪我既問題...我06年中3人到09年中加左細仔...到而家都未見過主任!

不過我建議各位申請加人之後一定要打去check下,因為係我09年中入晒紙加完細仔之後,今年既年中打去問下上網login check野果個"工具" (我到而家都上唔到佢個網睇自己係排到咩狀態!!!!!)

佢先check到原來一直以黎我個出生日期都係錯既,有加人既紀錄,但一直都未入名呀,出生日期果d資料 !!!!!

所以我見你地話見到果d "到達配房xxxx" 句子,我一直都未見過....係咪因為咁所以先咁耐唔見我呀?????

原帖由 小露比* 於 10-12-27 20:54 發表
我想問呢 ,

如果中途加人轉另1條隊
即3人轉4人隊 ,
進度會唔會快d嫁 ??

大宅

申請公屋真係好煩,又要好耐,好似鬥長命咁,以入息限額排隊等,真係都餓死,大家等公屋嘅一群,大家加油啊!
p.s.以前唔鐘意住公屋,不過而家就發現,有間公屋真係幾好,起碼唔駛俾地產商係咁劏。不過住耐咗又話要收市值租金,又要俾政府劏!一係就買公屋,但一買,又要俾管理費!講到住,一般草根家庭,真係好慘!
原帖由 Ekko 於 10-12-28 15:31 發表
唔知係咪我既問題...我06年中3人到09年中加左細仔...到而家都未見過主任!

不過我建議各位申請加人之後一定要打去check下,因為係我09年中入晒紙加完細仔之後,今年既年中打去問下上網login check野果個"工具" (我到而家 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 zicchung 於 10-12-28 18:11 發表
申請公屋真係好煩,又要好耐,好似鬥長命咁,以入息限額排隊等,真係都餓死,大家等公屋嘅一群,大家加油啊!
p.s.以前唔鐘意住公屋,不過而家就發現,有間公屋真係幾好,起碼唔駛俾地產商係咁劏。不過住耐咗又話要收市值租金,又要俾政府 ...

咪就係我拒絕左兩星期都未轉字~重係到達配房.....我上星期一打電話比天恩個主任~佢話上左~原來係吹水.....問番又係個file 未上房署! 點解次次都係咁架! 而家咩都貴....吾知又要等幾耐先派第三次

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Ekko 於 10-12-28 15:31 發表

不過我建議各位申請加人之後一定要打去check下,因為係我09年中入晒紙加完細仔之後,今年既年中打去問下上網login check野果個"工具" (我到而家 ...

咁真係要check下好d喎 !
房署做野...................真係..........:;pppp:
我有兩隻大小魔怪""

洋房

me 11975xxx , 如果你審查,單聲我知呀~

原帖由 小露比* 於 10-3-30 23:45 發表

應該你單聲先喎~你早過我,,我11974xxx

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 1902mama2008 於 10-12-28 20:25 發表
me 11975xxx , 如果你審查,單聲我知呀~

到時1定上呢度報道!!
我有兩隻大小魔怪""

王國長老

王國長老

各位,由於回應數已過2,000,麻煩大家開新part繼續討論,謝謝!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至