跳至

首頁

尾頁

複式洋房

homacarol
係呀!要試埋d細間既食店真係有好多,試完比個心水推介大家吖!我地多左個bb之後好少出去食lu,次次都好似食快餐咁,bb可能知道自已冇份食就"哝哝哦哦"咁趕我地走!
等我介紹d自己心水先:
1. 生命物(石塘咀街市對面) --蛋撻!下午好多人買所以經常新鮮出爐。
2. 加拿大餐廳(山道) -- 最鐘意食跟餐個蒜茸飽。
3. 金滬庭
4. 潮苑(屈地街)
5. 寶湖酒樓(地下外賣飯盒) --一個字"平"!單拼$13、雙拼$15。
6. 凍食批發店(和合街) -- 門口有價錢貼出黎,無記錯牛扒分幾種$90、$160、$180/磅,買番屋企(2塊)煎平過citysuper好多!

Hinma
係呀!之前想用d名比人用左,所以用呢個名。
bb好鐘意笑,每日放工都趕番屋企同佢玩,不過bb有濕診,皮膚好敏感,好多食物都唔敢比佢食住!
哈哈!西施妹妹等到發火 叫你地開門。

大宅

原文章由 HinMa 於 08-4-3 23:34 發表
Gloria,
真係好耐無係呢度見到你.

hinma,

真係好耐冇上來!因為有時好忙,有時就去左煲劇.....

卡路 & starry,

乜你地o個班咁多生字要抄.........我o地都唔洗bor!希望家譽快d 好番可以趕得切測驗la!

我個仔昨日跟了姑姐去玩,返來時有d 唔妥,開始病病地明天都唔知可唔可以返tim gar?有d 想發燒咁呀!c 火la!佢個test 凍過水....

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

大宅

原文章由 HinMa 於 08-4-6 02:17 發表
各位,
頭先hinpa掉垃圾時,又將我隻西施妹妹留左係屋外,成個鐘先吠我地開門,今次係第二次架喇 .

hinma,

又留妹妹o係出面.........

男爵府

我仔終於今日 12點幾做完 (因為有親戚嚟同佢玩丫嗎~)

原文章由 HinMa 於 08-4-6 02:04 發表
starry^.^ & homacarol,
點解要抄詞語?我對仔女都唔洗,so far hinhin一年級測考前都無抄過 .
嘻嘻!佢地e+都未做功課,睇到你地話有咁多生字要抄,嚇到我馬上拿手冊睇mouth: . ...

男爵府

御家 .... 新開既 .... 我地一定會試 ....家御 ... 家譽 hehe
德記就 ..... 有一次諗住去....點知行到去...... 無開 .... 無緣 ~
三上就係我老公入院時, 睇報紙見佢介紹 .... set 定個電話入phonebook ...尋晚表妹收工打嚟問我地去唔去消夜 .... 老公即刻打去問三上收工未..... 要即試 ....

仲有十人十式下次會試 ^^

原文章由 HinMa 於 08-4-6 02:13 發表
homacarol,
我就鍾意御家多過三上,但三上好鬼誇張,日日都成村人等位.
德記潮州都幾好食,不過我都成年無食過.
以前三上附近有間沙巴,我都好鍾意食,不過執左 .
咦!你知我住邊樹咩 ,我頭先係屋企打邊爐 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

homacarol,
德記係休星期一架.
十人十色我覺得麻麻,佢d wasabi無味,dd都唔攻鼻,但hinpa就好鍾意喎,話佢d套餐好抵食.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

gloria,
亞仔點呀?e+真係非常時期喎 .

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

gloria, hinma,

唉~ 我仔由一年班開始, 次次測驗/考試前都係咁抄, 真係唔好彩...你地唔洗太擔心, 唔係班班都要抄ga....今朝同另一位家長做完義工一齊食早餐, 佢個仔今年係2c班, 都唔洗抄

gloria,

唔係丫, 今朝見hin仔都ok wor, 眼仔look look好精靈bor~

原文章由 gloriayh_lee 於 08-4-6 21:46 發表

乜你地o個班咁多生字要抄.........我o地都唔洗bor!希望家譽快d 好番可以趕得切測驗la!

我個仔昨日跟了姑姐去玩,返來時有d 唔妥,開始病病地明天都唔知可唔可以返tim gar?有d 想發燒咁呀!c 火la!佢個test 凍過水....

伯爵府

卡路,

乜你知道hinma住係邊咩??

原文章由 homacarol 於 08-4-6 00:17 發表
hinma,

頭先行過你屋企樓下呀 ^^

男爵府

Fannysamuel,

嘻嘻, 你介紹既幾間, 我呢幾間未試, 不過同老公行過時見到, 佢都話要試下 ^^
3. 金滬庭

不過就未知呢間係邊 ~
4. 潮苑(屈地街)

呢頭有好多野食...我地有排試

Thanks ~

原文章由 Fannysamuel 於 08-4-6 13:48 發表
homacarol
係呀!要試埋d細間既食店真係有好多,試完比個心水推介大家吖!我地多左個bb之後好少出去食lu,次次都好似食快餐咁,bb可能知道自已冇份食就"哝哝哦哦"咁趕我地走!
等我介紹d自己心水先:
1. 生命物(石塘咀街市對面) --蛋撻!下午好多人買所以經常新鮮出爐。
3. 金滬庭
4. 潮苑(屈地街)
5. 寶湖酒樓(地下外賣飯盒) --一個字"平"!單拼$13、雙拼$15。
6. 凍食批發店(和合街) -- 門口有價錢貼出黎,無記錯牛扒分幾種$90、$160、$180/磅,買番屋企(2塊)煎平過citysuper好多!

男爵府

明白, thanks hinma ^^

我諗我地一定會試渾晒呢頭d 日本野, 既然你話十人十色d 套餐好抵食.....咁我地一定要試勒 hehehehe

原文章由 HinMa 於 08-4-7 02:23 發表
homacarol,
德記係休星期一架.
十人十色我覺得麻麻,佢d wasabi無味,dd都唔攻鼻,但hinpa就好鍾意喎,話佢d套餐好抵食.

男爵府

gloria,

點呀, hinhin 無乜事丫嗎 ?? 希望hinhin 無事, 身體健康 ^^

我仔d 水痘都出得七七八八, 而家開始結焦勒, 已經無發燒, 佢出得好過呀妹, 無呀妹咁痕 .... 當然都有訓訓下抓痕...但無呀妹咁mung 憎lor, 可能呀妹飲涼茶時, 呀哥又飲定 ....所以好d 掛 ...

原文章由 gloriayh_lee 於 08-4-6 21:46 發表

hinma,

真係好耐冇上來!因為有時好忙,有時就去左煲劇.....

男爵府

starry,

我前晚同表妹食消夜 ..... 送佢上的士之後, 我同老公慢慢行返屋企 .... 點知 .... 比我聽見hinma 大讚d野食好好味 ........ (講笑) 其實係我行過佢屋企樓下, 見到佢地架車 (個車牌好熟口面 ....) 咪知道佢屋企係邊lor hehe
原文章由 starry^.^ 於 08-4-7 09:27 發表
卡路,

乜你知道hinma住係邊咩??

伯爵府

係真唔係呀? hinma架車好多時係泊係佢老爺度ga wor

原文章由 homacarol 於 08-4-7 09:42 發表
starry,

我前晚同表妹食消夜 ..... 送佢上的士之後, 我同老公慢慢行返屋企 .... 點知 .... 比我聽見hinma 大讚d野食好好味 ........ (講笑) 其實係我行過佢屋企樓下, 見到佢地架車 (個車牌好熟口面 ....) 咪知道佢 ...

[ 本文章最後由 starry^.^ 於 08-4-7 09:53 編輯 ]

男爵府

咁 .... 呢個謎就要hinma or hinpa 去解開勒 hehe

我行過見到果座building 係粉紅色架 .... 唔知係 hinma 家 or hinma 老爺家 lor .....
原文章由 starry^.^ 於 08-4-7 09:52 發表
係真唔係呀? hinma架車好多時係泊係佢老爺度ga wor

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位靚靚媽媽)))

搬左新屋喇!!!

CLICK!!

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

大宅

原文章由 starry^.^ 於 08-4-7 09:24 發表

gloria,

唔係丫, ...

starry, hinma & 卡路,

hin 仔今早起身量體溫都成98度幾gar, 叫佢唔好返學休息一日佢就拿拿聲話我冇事,好精神可以返學,真激c!

食完早餐後再量體溫就回落到96.5度,咪放佢返學law!

真係非常時期,佢好辛苦先有些少進步,我唔想又跌返落去呀!

首頁

尾頁

跳至