自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

到手到口 啦 ~~

疊埋一堆架...開頭好似餓狼咁, 一開就 "趙"...點知痴牙到爆....心諗 : 死啦 ! 介紹錯俾各位啦 ~ 痴到牙都快掉.....

但係見呀女食得無問題...睇清楚, 原來自己個包唔好彩應該係接近煲底的..有少少焦糖脆脆...(真係痴過食"二寶糖" )

之後開過第二小包, 用手強行撕開片片才吃 ! 好多了 ~~ 我終於識食啦 ! 我大個女啦 ~

好煙un, 好痴牙 ~ 果然係麥芽糖廠出品, 用麥芽糖用得很重本呢 ~ (註: 比小時候吃的那種要痴牙 ~)

記唔記得食神入面, 阿minnie 張一咬, 即刻話 : "好似食緊麥芽糖咁呀.." ---呢句說話, 係堅架 !! 堅過石堅 ~ 亦即係話..沒啥柚皮味..不過, 柚皮是無味的, 不是嗎 .....?

item 2 :

比超市賣的少 100g....卻比人家貴約50% ~ 跟大家說 : 絕對值得 !!

一開蓋一聞 ~ 天啊~ 兒時的回憶番來了啊~

人家用的是 : 優質糯米, 鮮麥芽 (還是五月出廠的)
超市的是用 : 大米 , 麥芽...

同場加影 : 樓下3日鋪仔 $48/磅 白糖柚皮

正衰佬剛剛試食正貨話 : "好甜 ! 比想像中差... "
接住再試食次貨, 開頭話 : "有柚味", 食第二口 : " 好苦 ! 又勁甜, 好差~ " 跟住掉咗舊次貨...

我又趕住接女...得一個鐘食野...之後又要送佢去學第二樣野啦.....

咁忙....都係妳地啦....有咩野遲少少先再吹...要閃啦....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 tammy2008 於 09-5-9 12:33 發表
到手 又 到口 啦 ~~
?v=0

疊埋一堆架...開頭好似餓狼咁, 一開就 "趙"...點知痴牙到爆....心諗 : 死啦 ! 介紹錯俾各位啦 ~ 痴到牙都快掉.... ...

麥芽糖呀、麥芽糖,好想快D得到手呀 ,大C,好衰架你,係度引人

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至