烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 Fanniii 的帖子

年糕我無試, 蘿蔔糕就大概10分鐘左右, 我會間唔中開來睇下轉色未~

禁止發言

回覆:AirFryer學習交流區 (Part 1)~好毒區~~

大宅

回覆:bullbull1 的帖子

我在無印買了這個可噴出霧化液體的膠樽,請問有冇人知可唔可以用來裝油呀?

大宅

回覆:AirFryer學習交流區 (Part 1)~好毒區~~

留毛

男爵府

引用:我在無印買了這個可噴出霧化液體的膠樽,請

原帖由 siubbsw 於 14-06-07 發表
我在無印買了這個可噴出霧化液體的膠樽,請問有冇人知可唔可以用來裝油呀?
應該可以的。

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

禁止發言

男爵府

維港 發表於 14-6-10 21:43
請教,想整一個5吋牛油皮,有無JM教到我
唔好意思,我唔明你想問乜呀?你想用airfryer焗牛油皮?定係你想搓牛油皮?
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

禁止發言

引用:Quote:維港 發表於 14-6-10 21:43 請教,想

大宅

回覆 bullbull1 的帖子

請問芥末醬係點樣架?

男爵府

維港 發表於 14-6-11 05:57
「火局」,thanks
如果焗牛油皮,必須要好大火㗎,唔係會溶。airfryer用最大火力啦,至於幾多度你要自己睇下,轉金黃色就OK。

男爵府

gobychung 發表於 14-6-14 19:03

請問芥末醬係點樣架?
我唔明指嘅芥末醬係邊種?

大宅

回覆:bullbull1 的帖子

你整春雞用的芥末醬,麻煩你

大宅

於一田買的,以經調好味,180°.20分鐘.好好味

bullbull1  very nice~~  發表於 14-7-19 22:58

大宅

好毒呀!就係睇完就買咗!想問下點解送比我個receipe冇你嗰D嘅?係咪轉咗書?點樣可以睇到你嗰D呢?流口水了...

另外想請教點洗圍住發熱缐條不銹網邊?用咗幾次至發現有呢條邊痴曬D積,好難抹了

謝謝!

男爵府

gobychung 發表於 14-6-15 14:44
你整春雞用的芥末醬,麻煩你
我唔知回覆咗你未添~~我係用普通超市賣嘅英式芥茉(黃色罐)。

男爵府

Mik 發表於 14-7-18 11:38

好毒呀!就係睇完就買咗!想問下點解送比我個receipe冇你嗰D嘅?係咪轉咗書?點樣可以 ...
所以我都「警告」過大家,受唔到毒真係唔好入黎呀~~我已經係好耐之前買,如果你最近先買送嘅食譜可能已經唔同喇。你睇番我第一頁嘅post,有晒page,有啲仲有快鍵,你直接打個no.就可以入到去。
我都係用少少濕嘅布滿抹咋,冇可能完全抹得乾淨晒。只要你keep住抹,都唔會有問題。(起碼我用到而家都冇事~)

大宅

我淨係抹發熱線,點知啱啱至見到發熱線外有條邊痴咗油煙積,又驚用威猛先生抹唔多好,始終食落肚。

男爵府

Mik 發表於 14-7-19 23:42

我淨係抹發熱線,點知啱啱至見到發熱線外有條邊痴咗油煙積,又驚用威猛先生抹唔多 ...
我唔會用清楚劑㗎,每次只係用暖水濕布抹咋。

洋房

新手報到,試做了意大利式煎蛋早餐

材料 (份量可依照個人喜好):

腸仔 (最好用意大利肉腸,無嘅用普通雞肉腸也可以)
車厘茄
雞蛋
芫茜
芝士碎

做法 :
1. 將腸仔切粒及車厘茄開邊,然後放入的烘烤配件,加入少許油,調至180度5分鐘,可以開始
2. 跟著打蛋 (大約3隻)及打芫茜切碎
3. 把做好的烘烤配件從airflyer取出,然後加入剛才的蛋、芫茜碎以及芝士碎,再加5分鐘就完成了。

大宅

stephenietam 發表於 12-5-11 20:09
蘋果脆片係成功o既~ 脆卜卜~ 咩味都唔洗加已經好好味, 囡囡一齊就ko晒啦~ ^^
新手一問, 焗香蕉片得嗎?

首頁

尾頁

跳至