自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+seaheart88+於+15-09-16+發表

原帖由 唔好煩我 於 15-09-16 發表
由於前期經歷太恐怖,我最後臨崖勒馬,無參加到勝x遊
可否透露一下什麼恐怖經歷呢?

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

回覆 goldmedal 的帖子

我都係跟開呢間同JEXXXR, 次次都OK喎, 啲導遊質素都唔係太差

反而翠明就下個月會跟, 有啲擔心

大宅

回覆:勝x遊旅行團, 一肚氣, 比我呻下

我参加過翠明,永安,jetour去歐洲。食宿最好翠明及永安,最差永安。領隊Jetour 最差,白鴿眼!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+唔好煩我+於+15-09-16+發表由

原帖由 natjosejim 於 15-09-16 發表
可否透露一下什麼恐怖經歷呢?
當然可以

話說幾年前,我們當時想參加容祖兒瑞士塵世美果個團,因為係特別團,日子唔多選擇,亦只有呢間垃圾kuxni攪,所以我就問定日子,攞定假,當時亦問咗n次是否已經成團,答案話係,咁我話想坐商務位,佢話可以,有一個類似叫join land嘅服務,意思係只參加團,機票自己買。咁我話ok我join land。

咁2張機票成7萬蚊,我當然要確保成行先買,因為自由行係去唔到塵世美。我反覆分幾日問咗幾次,都話成行,亦確認了航班。我都講話我張機票無得改,改要比幾千,所以一定不可以錯,間垃圾公司話無問題一切確認妥當,叫我買機票。咁我就落咗搭買咗。

過幾日,突然話呢個塵世美唔成團,暫時無另一個日子,叫我參加另一個瑞士團,都唔係我想去果d地方,仲要日子係相差幾日,即係我要改機票兼重新攞假。

首先,一開始就呃我話成行,呢個係參加旅行團最根本問題,咁重要嘅嘢居然講大話!

仲有,我只想去塵世美,做乜迫我去第度?仲要貴d?

其次,我好難攞假,唔係一切確認我根本唔會申請。就因為你垃圾我要攪到改假?

再者,機票改要錢!間垃圾又唔肯比返我!

結果拉鋸不下,我亦唔想比錢佢賺,叫佢退錢我自己自由行去瑞士其他地方!

拉鋸過程得知,原來垃圾公司買唔到火車票,所以不能成團!講真,要買點會無?根本就係氹人落搭等你騎虎難下再叫你轉團!完全係極度污穢的生意手法!

littlefung17    發表於 15-9-16 17:22

大宅

引用:我参加過翠明,永安,jetour去歐洲。食宿最

原帖由 Bobo5781 於 15-09-16 發表
我参加過翠明,永安,jetour去歐洲。食宿最好翠明及永安,最差永安。領隊Jetour 最差,白鴿眼!

...
更正:食宿最好翠明 &Jetour, 最差永安

禁止訪問

複式洋房

其實我都跟過唔少旅行社(勝x遊,永x,康x,美麗x,等等)
領隊呢家野,真係睇你好唔好彩,間間啲領隊都有好有衰,係你遇唔遇到
明顯今次樓主係中左大獎
所以我依家跟團都主要係睇行程同酒店係點
下次如果唔想遇衰領隊,影響你行程,最好就自由行啦

男爵府

勝X遊當年在埃及燒死了9個香港人.
可見呢間公司的安排有問題.

洋房

仲以為佢收咁貴會專業D

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+natjosejim+於+15-09-16+發表

當然可以

話說幾年前,我們當時想參加容祖兒瑞士塵世美果個團,因為係特別團,日子唔多選擇,亦只有呢間垃 ...
好在睇到你講,因我諗過一連join二個歐洲團深度遊,來回機程慳一轉,勝x遊又係教我自己買機票,然後又係join land,我又想遲D咁樣參加翠明的南、北義大利,因為南義大利團幾冷門,都諗到難成團的問題,想來都係要放棄這個念頭。By the way,我覺得翠明的行程設計往往優於勝x遊,而價錢一定比較低D

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+唔好煩我+於+15-09-16+發表當

好在睇到你講,因我諗過一連join二個歐洲團深度遊,來回機程慳一轉,勝x遊又係教我自己買機票,然後又係joi ...
唔一定有事嘅

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

同情樓主

水晶宮

引用:Quote:原帖由+natjosejim+於+15-09-16+發表

唔一定有事嘅
是風險偏高囉,而且都係怕煩

別墅

99dogdog 發表於 15-9-16 02:21
參加得勝X都係希望有質數保證,乜家陣差成咁!領隊叫CY Leung

勁呀, 你竟然發現到, 佢真係沾沾自喜同人既 initials 一樣架

公爵府

引用:Quote:原帖由+唔好煩我+於+15-09-16+發表當

好在睇到你講,因我諗過一連join二個歐洲團深度遊,來回機程慳一轉,勝x遊又係教我自己買機票,然後又係joi ...
我知金怡都有搞南意大利,不過其實意大利南或北都唔難去,無需跟團。

男爵府

回覆:jojomum 的帖子

我唔會比小費,全團唔比添,夠膽唔比我番黎。

別墅

seaheart88 發表於 15-9-16 08:07
搭單問下,見你都參加過勝xx, 請問呢間是導遊領隊分開?還是一個人做晒。

呢間很騎呢怪 , 全程一個領隊, 加一個叫 "assistant" 既當地人, 但assistant 唔係導遊, 佢只係責任酒店, 車飛 etc. 咁導遊領隊就齊坐 ,收幾皮野就負責幫我地做上綢check in. 我以前join jetxxxx 去西匍, 個領隊講足全程, 好似本歷史書咁, 有當地導遊在場, 都照講咁使當地導遊講, 話費事要我地班客聽唔明當地導遊D英文一舊舊. 呢個patrick c y leung, 叫佢做 translate, 佢就當冇聽過, 自己行開

侯爵府

大宅

之前跟去瑞士幾好,樓主撞到衰人

別墅

Mjhoho 發表於 15-9-16 21:28
之前跟去瑞士幾好,樓主撞到衰人

我諗住我只係撞到衰人, 點知間公司都係賤格, 臭坑臭草

首頁

尾頁

跳至