自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

今日叩門又衰左,其實我仔發燒幾天,日日都食住藥叩門,之前溫既發揮唔到出來,人地話我殘忍,我可以點?晚晚醒都唔知幾多次探熱,餵藥,又要扣假去面試,都只希望佢黎緊6年會去到一間近自己屋企既小學,但身邊無人明

wcpcelia    發表於 17-6-18 10:55

男爵府

回覆樓主:

加油

男爵府

kiukiu1016 發表於 17-6-15 22:08
今日叩門又衰左,其實我仔發燒幾天,日日都食住藥叩門,之前溫既發揮唔到出來,人地話我殘忍,我可以點?晚 ...

明白你既心情,你緊張都會令小朋友緊張,今年叩唔到,小二再叩過。希望你今年成功,未到開學音樂椅都不停轉。

男爵府

tai_man 發表於 17-6-15 13:42
你係邊區架,好嚴峻喎

有朋友個仔上年係返學前兩日先收到學校通知收佢。點都好,祝叩門成功:fortun ...

當年我係返學前一天收到電話,學校借校服比我9月1日返學。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

愈叩愈灰(emoji)(emoji)(emoji)心情就好似呢排D天氣咁~勁想大喊一場(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

wcpcelia    發表於 17-6-18 10:56

別墅

Chengbebo 發表於 17-6-16 05:38
愈叩愈灰(emoji)(emoji)(emoji)心情就好似呢排D天氣咁~勁想大喊一場(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

如小一扣唔入可以小二再扣過,我琴日再面試都覺衰佐,屋企可以答到去到見到校長就唔識,仔問我系唔系做得唔好令人失望,我睇住佢終於喊出來,今日去派個間小一簡介會,我逼住自己去了解學校,我都明無壞學校,只是是否受欢迎,做人家長最主要個小朋友開心

伯爵府

回覆樓主

加油
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

大宅

crystal_chung 發表於 17-6-17 12:13
如小一扣唔入可以小二再扣過,我琴日再面試都覺衰佐,屋企可以答到去到見到校長就唔識,仔問我系唔系做得 ...

多謝你分享~
我小朋友派果間連跨境生都唔願讀,因為係臨時校~我不斷說服自己嘗試去再了解多D但真心做唔到

大宅

回覆樓主

今日見埋最後一間,明顯老師hea in. 因為111一早in晒,今日in全部唔係111。
自問盡左力,portfolio 一早安排,呀仔應該冇怯場。但無收過學校2nd in.
係咪七月尾就要買書買校服定再遲d?

禁止訪問

男爵府

真係好難受,每日都見住別的小孩有學校取錄,有2nd in,而自己就等極都無一個電話,見左8間,已經有3間沒取錄,一間只收表不面試,心情愈來愈沈重,壓力大。各位未有消息既媽媽,都一齊加油!

男爵府

alicefgh 發表於 17-6-15 13:41
完全同意上面兩位所講,真係坐立不安,我份人不嬲很樂天,成日笑。收完結果,長期喊,係公司都無曬心機,一 ...

呢位媽媽,唔好放棄,試下叫校長幫幫手打去你想去既學校問多聲丫,ec校長會救架!加油,祝福你,希望我地既小孩都可以去到1/2線學校的

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

首頁

尾頁

跳至