自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

我想講我個case 係惠而x二合一洗衣機,舊年買用左幾個月就壞機原廠收返去整,唔夠幾個月又壞,又整,又壞,前後加埋用左都冇9個月,我要求換新機,客服都好快幫我換,到而家都有3個月了!好彩佢地客服都好啲,一定有人聽電話同回覆!至於分體機,我之前裝修都換晒3部大金分體變頻機,只有我房果部有啲嘈,其他2部好淨,大金上黎睇過,話係裝機問題,咁我見少少嘈又影響唔到我瞓,就冇再整了,今年第三年仲好凍架!

大宅

回覆 happylife1210 的帖子

冇上昱的Fb,原來連外國人都中招

大宅

回覆 amdwii 的帖子

昱所有Cs 都講大話,特別係主管

水晶宮

回覆樓主

昱!你們好過份

自由太多會令世人失去平衡

大宅

ccaa 發表於 18-7-4 10:03
我因為窗口位大細問題舊年10月都焗裝咗日x冷暖變頻窗口分體呀,我房嗰部就係日x小涼伴用咗5年又ok喎,其實 ...

大金、Panasonic 都有420分體、淨冷/冷暖。

大宅

回覆 wawa246 的帖子

買冷氣機係為舒服,你睇下日立個Facebook 就知,幾多人投訴,又冇跟進,個個投訴都係同一個共通點。
1.機唔凍,漏雪種
2.機好快壞
2.客戶服務質素低,投訴冇跟進,維修熱線打唔通
4.師父維修水平低,第一件事話裝機師父裝得唔好,不過佢地日立師父裝機,部機一樣壞,即係日立冷氣質量差或日立師父手工差
5.不合理的要求,一部機,一年壞2次,要客人搭棚先做維修檢查。冇理由日立機質素差,客服只會推卸責任到客身上

大宅

收到昱另一位黃先生電郵,話找過我,找唔到,叫我打給他,可惜他個維修部電郵,根本打唔入,他又冇打給我。

大宅

開心吸收勳章

回覆 happylife1210 的帖子

我都覺得惠而浦客服算系咁,起碼有問題系好快得到回覆,唔會好似其他公司咁賣完俾你就冇左影!之前想配翻d零件,都系打去客服幫我,so far 用到而家第六年,都仲運作正常。

伯爵府

回覆樓主:

我都試過類似你情況
全屋裝修6部新冷氣
裝完已是秋涼未用過
到9個月後開冷氣先知係壞既
打雪種什麼都做過了
最後都係自己比錢買過部新既裝上去

別墅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇, 對呢個牌子已失信心! 換過仲實際!

首頁

尾頁

跳至