夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

city888888 發表於 19-6-26 06:48
從男人角度,同意你講法,俾BK班大婆反省下自己,男人去玩,你地都有大責任
...

我係男人, 認同男人去玩, 太太有機會需要反省, 有責任.

但做女人確真不易, 又要保持美貌吸引力, 又要照顧小孩, 教導優良, 專重長輩, 服從老公, 令老公在家有溫暖, 又要令他保持性福的渴望, 不用做家務, 飯餸不厭, 但又要有比男人高的智慧, 帶出來不會失禮人, 事事處理妥當大體, 對男家事事關心服從.... 但你信不信仍有男人覺得不夠呢?

反過來, 我們有什麼給到太太呢? 當然可能你已做到完美了, 但好多人唔可以.......好多人說我好好先生, 我承認唔係差, 但仍有大把空間改善, 唔會有盡頭的.... 好多事情要大家體諒溝通, 當然拍拖或結婚前要諗清楚對方是否可以共渡一生的對象, 如果當時已說不上, 就不要為結婚或找伴而一起了...

別墅

city888888 發表於 19-6-26 06:48
從男人角度,同意你講法,俾BK班大婆反省下自己,男人去玩,你地都有大責任
...

你咁樣覆好勇敢。會俾佢地咬住唔放,總之人身攻擊,不停用同一張道德牌打死你。

別墅

PTMCYS 發表於 19-6-26 08:57

但做女人確真不易, 又要保持美貌吸引力, 又要照顧 ...

你又唔好咁謙。當你太太可以做到以上N樣嘢嘅時候,其實你都喺佢背後十卜住嘅。扮靚持家好大部分係金錢。相負相承。

別墅

booop 發表於 19-6-24 14:56
明你心態 但如果可以搵到單身男人 你就搵單身個d啦

好慘架 自己老公出邊有女人,雖然你無心坐正 但個男人 ...

我唔係反駁你,只係用你嘅post分享一下而已。又或者個男人已經唔想放咁多心思或資源嘅家庭上,邊個知?又點解外面女人對男人做嘅事一定係為左要「贏」正印呢?會唔會正印將自己放得太大呢?為何不可以純粹想男人開心、舒適、無壓力就足夠呢?你自己咁(emoji),以為係一場比賽時,其實正印從來都唔喺幅圖裡面。

大宅

PTMCYS 發表於 19-6-26 08:57

但做女人確真不易, 又要保持美貌吸引力, 又要照顧 ...

夠中肯,贊

大宅

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 20:21
你同我一樣都係有D經歷嘅人
我前夫有外遇最後離婚

因為成件事不符合道德, 所以要負上道德責任. 不止女人, 男人都要. 做左明知道唔啱的事, 被人鬧就預左啦. 仲要大條歪理合理化自己行為.

我都試過鍾意過有老婆的男人, 不過大家都識得克制自己, 慢慢疏遠大家, 遠距離關注大家就可以. 當然, 你地要開宗明義出黎玩無問題, 不過成件事仍然是錯, 做得出, 怕咩被人鬧呀?

子爵府

約會空姐 發表於 19-6-26 10:51
你又唔好咁謙。當你太太可以做到以上N樣嘢嘅時候,其實你都喺佢背後十卜住嘅。扮靚持家好大部分係金錢。相 ...

我從來沒有諗過那個十卜那個, 在我而言, 只懂盡量做到最好, 做得不太好, 反醒再來... 一份信念和堅持係好重要的.

在夫妻的關係裡面, 唔可以說那個付出多少, 太太對我的付出和信任, 會令我更加感激和堅定的履行承諾, 並在我有能力的情況下, 令她過得更好更開心.... 在認識差不多20年的共處, 大家從收入的差距, 失業, 犧牲, 磨擦, 都付出了不少, 現在算跑過了困難, 收入和能力比她高, 我反而更愛她, 現在她比以前肥了點, 老了點, 感覺她更為可愛... 在我們的腦海只有對方, 仍然樂意為對方製造喜悅, 樂趣及將來.

C 妹我明妳的意思, 指很多男人想食妳蝦條, 都係藉口一樣好悶, 而妳只欣賞感覺, 不代表永恆, 所以叫正印唔好只諗埋一邊, 這個對錯的論點, 我不加入意見, 但我想講的是, 已婚男好悶, 有機會係妳未遇過唔悶的已婚男人吧, 因為他們仍然努力經營, 沒想過找蝦條食.

大宅

PTMCYS 發表於 19-6-29 13:34
我從來沒有諗過那個十卜那個, 在我而言, 只懂盡量做到最好, 做得不太好, 反醒再來... 一份信念和堅持係好 ...

終於有c兄出來為男仕們講話,對!不是所有丈夫都是如此不堪,不是所有妻子都只會是一隻「張牙舞爪」的獅子乸,這個世界仍然存在許多美麗的婚姻,許多人仍然生活在相愛相知的關係內!我不敢説我丈夫很完美,我更加缺點一籮籮,但只要大家仍然感受到大家的愛便足夠了,亦不只是為了符合甚麼道德標準.......只為愛!亅

大宅

回覆樓主:

夫妻關係出現第三者,肯定係3個都有問題,唔可以全部都怪落第三者度
一味話老公同第三者既問題既人,有冇諗過自己有冇做足老婆既責任,令老公真係想繼續全心全意對佢好,唔係話要十項全能,但起碼都要營造到個老公想返屋企先
如果老公都唔想返屋企,有一日都會外求
其實出軌亦可能3個人都係受緊苦,老婆當然難受,但老公同第三者開始左段新關係又係咪真係純粹只有性,我諗感情上都有付出,唔係話斷都可以即刻斷到,分開都會難受
但始終,做錯事都要有改過既一日

子爵府

Iamawoman 發表於 19-6-29 17:30
終於有c兄出來為男仕們講話,對!不是所有丈夫都是如此不堪,不是所有妻子都只會是一隻「張牙舞爪」的獅子 ...

除了夫妻間能否保持關係外, 外間的誘惑都比以前大, 現今社會的女性比以前更懂打扮, 更主動, 更多單身(結了婚都可以各自偷食), 如果男性不夠定力, 不夠堅持, 沒有將心比己的心態, 好易出軌的... 我曾聽50+的朋友說, 現在出軌太遲了(當年), 浪費了以前守身如玉的光陰, 應更早出去滾才是, 我亦大把朋友偷食和叫雞, 我不會跟, 又不會遠離, 各人有各人的需要....

我覺得能帶比太太及身邊人幸福開心, 才是令自己最開心的. 我見到美女會用欣賞的角度來看, 但如叫我出軌嘗試, 真的免了, 美女是沒完沒盡的, 維繫一段長久的愛情, 信任, 經歷, 考驗才是不易的事情, 要珍惜保護, 太太亦曾有美麗燦爛的時光, 她在最有選擇的時候, 挑選了我, 跟我一起行這條人生的路, 我覺得係一個好榮幸的事情, 亦希望繼續有能力把照顧她一生的承諾完成下去.

其實我與太太有幾愛? 是否愛? 大家都不知到, 只知一放下工作, 就很想見到對方, 與對方一起, 就能感覺開心, 快樂其實可以好簡單.

大宅

PTMCYS 發表於 19-6-30 16:04
除了夫妻間能否保持關係外, 外間的誘惑都比以前大, 現今社會的女性比以前更懂打扮, 更主動, 更多單身(結了 ...

對,快樂可以好簡單,祝福大家!

子爵府

Iamawoman 發表於 19-7-1 17:19
對,快樂可以好簡單,祝福大家!

謝謝! 祝福你們

別墅

Nico_Robin 發表於 19-6-28 17:44
因為成件事不符合道德, 所以要負上道德責任. 不止女人, 男人都要. 做左明知道唔啱的事, 被人鬧就預左啦. ...

別墅

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 17:43
有好多大婆
以為自己個男人好正好搶手個個都想要
我曾經都係!

你好勁點解可以睇得咁淡,我就係比個小三
搶咗個老公而家覺得自己好慘

大宅

回覆樓主:

我覺得樓主其實找正常單身男人都好過浪費自己時間繼續維持一段無趣既關係。

為感覺去同人搞關係,同禽獸有何分別?

男爵府

要甩點會甩唔到呀?出得嚟玩唔會連飛仔都唔識呀嘛?講到懶清高咁,尋開心都可以搵單身男,俾得個已婚男上身,咩目的你自己至知啦

首頁

尾頁

跳至