自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

kelly_wong123 發表於 20-2-7 19:59
以事論事,你同嗰位jm都係得個講字,點解人地講嘅就係文宣,你講嘅就係事實
...

別墅

回覆 Jasmine-4711 的帖子

Sorry 睇唔明你㝍乜 tart ...?

大宅

Jasmine-4711 發表於 20-2-9 22:20
咁你問下梁振英為何在網上post有HA staff tart 袜芝
及請警方跟進

我相信你,太多人有政治立場,再討論冇意思,人在做,天在看,做了犯法破壞社會!的人,一定會受法律責任

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

issacissac 發表於 20-2-9 22:32

Sorry 睇唔明你㝍乜 tart ...?

https://youtu.be/3skd8d_ngSM

https://youtu.be/EqbSwOpOLP0

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

政府同HA分咗家好耐架啦,連公務員去睇公立醫院睇醫生都收錢架,只係政府幫公務員比乍。咁CSI口罩優先比(正確黎講係“賣比”)醫護人員,之所以HA話冇收過,因為HA 採購要有一定程序,而政府收order出貨,亦要跟足指引,慢慢地安排送貨,加上公務員有部分home office,相信HA唔會咁快收到貨囉

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

仲有,衛生署屬下既Health centre係有提供CSI口罩,市民未必分清衛生署同醫管局既診所/醫院,大家都以為同屬政府。同埋醫管局點都採購d防護性好d既野比醫護人員用啦,點會用CSI呢d又焗又硬又鞋既cheap 野呀,係都只係放門口比留市民用啦

別墅

你貼呢D 視頻 又如何第一條視頻 個男人話唔知係咪醫院定政府部門 我放大來睇 完全無顯示攞多口罩女士身處甚麽地方。連個旁白都話唔知

第二視頻 果兩位女士 只係針對罷工醫護 話佢地可能偷口罩 呢D都係無 evidence

確實係有醫院職員偷口罩而被捕 報紙已報導

如當中真係另外有人偷口罩 最好報警 查過水落石出 好過 不停俾人消費 無限loop. 東拉西扯

首頁

尾頁

跳至