自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Moonlight819 發表於 20-2-19 11:34
所以很多人根本不知道自己有精神病,還周圍話人理人!

係呀!試過有人勸佢小朋友都要接觸下細菌身體先有抵抗力,佢好激動話咁屎咁多細菌是否要食。佢哋唔覺得自己有問題,亦唔覺得會影響身邊的人。
好彩佢亦唔會話其他無㓗癖的人有問題,總之你唔好俾意見佢就大家相安無事。
其實各人有各人生活方式,我呢位潔癖朋友今次武漢肺炎當然如臨大敵,但亦有醫生朋友生活如常,佢照帶小朋友外出,少人的地方甚至唔帶口罩,停課期間佢仲帶左小朋友去北海道玩。我冇話佢啱,不過醫生都應該有佢地專業知識,佢都盡量如常生活,大家小心得來也不用過度緊張的。

littlefunpig    發表於 20-2-19 12:41

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

厚多士 發表於 20-2-19 12:30
係呀!試過有人勸佢小朋友都要接觸下細菌身體先有抵抗力,佢好激動話咁屎咁多細菌是否要食。佢哋唔覺得自己 ...
d 人聽D 又唔聽D
除左戴口罩, 仲可以做多D運動增強免疫力, 訓多D 覺
個個淨係識搶口罩搶米搶廁紙
我都照出去運動, 運動亦都唔會戴口罩, 我去運動地方基本上係無人 & 唔會同人有交流
D人只係中意揀自己岩聽既野黎做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

厚多士 發表於 20-2-19 02:04
我有個嚴重潔癖朋友,佢個病係SARS開始之後到宜家,自從SARS之後佢就一路過緊宜家武漢肺炎大家過的生活。佢 ...
佢應該係有OCD, 強迫症, 已經係精神病既一種
做佢老公同仔女真係慘

男爵府

leng1999 發表於 20-2-19 12:13
有幾自私?佢出街系佢既自由

正常情況下就係囉。防疫期間不必要外出去玩增加社會風險。明就明。

侯爵府

Moonlight819 發表於 20-2-17 22:01
其實我想講人哋自己的小朋友做什麼關其他人什麼事?帶埋口罩有什麼自私?!小朋友有事,他們父母會自己負責 ...

每個人價值觀不同 有些人會躲在家 有些人會行山跑步 其實增強抵抗力 無不可 樓主 請尊重

男爵府

littlefunpig 發表於 20-2-19 12:40
佢應該係有OCD, 強迫症, 已經係精神病既一種
做佢老公同仔女真係慘

Lee句真

首頁

尾頁

跳至